сряда, 31 март 2010 г.

За да бъдем винаги красиви (1)

0 коментара

Хайде да започнем от най- сложния за кожата сезон - пролетта! Резките промени на времето, силните ветрове, дъждът, праха, който се вдига... Такова „изтезание” е трудно поносимо и за здрава кожа, а какво бихме могли да си помислим (и да си представима) за кожата, изтощена от зимата?... Тя започва да се лющи. Покрива се с червени петна и малко пукнатинки, които, отгоре на всичко са и болезнени...Такава кожа се нуждае преди всичко от тонизиране, омекотяване и овлажняване.
Пък и именно през пролетта се появяват луничките. За да предотвратите появата им, не използвайте преди излизане на улицата медикаменти , в състава на които влизат жълт кантарион и етерични масла на цитрусови плодове – портокал и грейпгрут. А и задължително си слагайте крем, чийто слънцезащитен фактор е не по- малко от 8.


Настойка от мента за освежаване на сухата и чувствителна кожа

2 супени лъжици сухи листа от мента залейте с 1 чаша вряша вода и оставете да кисне 30 минути.
С получената настойка обтривайте лицето си сутрун и вечер. Течността може да се замрази и да се претрива кожата с парченце лед.

Вода от магданоз и целина
Букет свеж магданоз (или целина) натежете на много ситно и залейте със същото количество вреща вода, в съотношение 1:1. Оставете да кисне 30 минути и прецедете. Настойката премахва лющенето и заглажда кожата. Може да се замрази, както настойката от мента, и в кубчетата лед да се обтрива лицето.

Медена вода за омекване на кожата
1 супена лъжица мед разтворете в чаша кипяща вода . Използвайте я като тоник. Медената вода подхранва кожата, а и я прави изключително мека и кадифена.

Лосион за юношеска кожа с пъпки
Залейте с чаша хладка вода 1 супена лъжица дъбови кори и постаете на студен котлон, като постепенно трябва да затоплите водата ди завиране, след което варете още 15 минути. След това прецедете и охладете. Получената отвара смесете със сок от грейпгрут в съотношение 1;1. Лосионът може да се съхранява в хладилник не повече от 2-3 дни.

Усмивки в аванс

0 коментара
Афоризми

Ако опознаете човек по- от близо, твърде вероятно е, да искате да го изпратите по- далече.

Животът е като каране на велосипед - ако искате да запазите равновесие, трябва да се движите.

Комплекс за непълноценност е, ако ревнувате жена си от всеки мъж; мания за величие : ако смятате, че тя обича само Вас.

Никога не говорете на хората за своите проблеми. 80% от тях не ги интересува, а останалите 20 са радостни, че ги имате...

Жената е като отворена книга, но на китайски. Сякаш всичко в нея се вижда и може да се прочете, но абсолютно нищо не е разбираемо.
Бракът е съюз на двама души за съвместно преодоляване на проблемите, които най-вероятно не бига съществували, ако не би съществувал този съюз.

Миналото не е важно ( тъй като вече се е случило и е довело до настоящето); бъдещето няма значение (тъй като то може да настъпи или да не настъпи, в зависимост от настоящето), и само настоящето има значение, тъй като е следствие на миналото и причина за бъдещето.

Истинска жена е тази, която Ви кара, да забравите за идеалната...

За да запазите любовта в семейството, са необходими търпение, любов, разбиране, и в крайна сметка – два компютъра.

Въобще животът е смешно нещо. Ту ние му се присмива, ту той се присмива на нас!

Армията от овце под предводителството на Лъва, е по- силна, отколкото армия лъвове, под предводителството на Овен.

Да умре човек за приятел, не е трудно. Трудно е да се намери приятел, заради който си заслужава, да се умре....

Занимаването с глупости на работното място развива слуха, бдителността и периферното зрение...

Ако жената не е права, трябва да и се извините!...

вторник, 30 март 2010 г.

Лъжата, инстинктивните движения .... и не само...

0 коментара
Има истиктивни движения, които човек върши по повеля на природата. Затова може да бъде уличен в лъжа, ако я измисля в момента.
За творческото мислене отговаря дясното полукълбо на главния мозък. Когато си фантазира човек и измисля нещо, неволно извръща поглед на дясно. Ако говотещият гледа на ляво, значи възпроизвежда информация от собствената си памет, което ще рече, че говори чистата истина. Съществува също теория, спред която работещите с дясна ръка съпровождат лъжите се с поглед на дясно и едновременно с жестове с дясната ръка, а левичарите - обратно.

Позата също издава лъжците - като правило е затворена. Краката един зад друг, скръстени на гърдите ръце- ето верни признаци за това, че Вашият събеседник скрива нещо. Това особено личи, ако човек стои. Опитът да се „огради” от присъстващите с някакви подръчни средства – чашка кафе, чанта или някаква папка, която човек държи пред себе си, свидетелстват за неговото подсъзнателно желание да скрие нещо. Като правило, това „нещо” е лъжа.

Специалистът по психология на поведението смята за добър детектор на лъжата поведението . Ако човек дава едносричен отговор, той говори истината. Ако започне подробно да обяснява или се опитва да поведе разговора в друго направление, за Вас е задължително да се замислите. Дори и най-малката словесна „добавка” в отговора, може да Ви подскаже някаква неискреност. Ако например на въпроса дали лъже ,Вашата събеседничка отговори само : „Не!”, значи е права. Ако отговорът е :”Не, аз не лъжа” – вече Ви задължава да се усъмните. Ако пък Ви каже: „Не, разбира се, не лъжа! За каква ме взимаш?...” – е нещо като признание за измама.
Работата е в това, че лъжецът се опитва да измисли повече или по-малко разумно обяснение и пресмята по-нататъшната тактика за оправдание. Затова, отговаряйки и на най- простите въпроси, свъразни с неговата лъжа, той добавя излишни думи и с това просто само печели време.

Прекалено оживената жестикулация може, разбира се, да бъде признак на бурен темперамент, но в някои случаи тя свидетелства за желание на събеседника, да отвлече вниманието от своята лъжа.
Когато децата говорят неистина, те обикновено прикриват устата си с ръка. Ние, възрастните, постепенно се отучваме да правим това, но привичката, все едно, по някакъв начин напомня за себе си. Затова ако Вашите събеседници по време на разговора постоянно докосват лицето си с ръка, или пък горната част на гърдите си или шията ,или пък си почесват главата, това е вярно свидетелство за неискреност.

Другата гледна точка

0 коментара
Ако...
Ако мъжът иска ред, то той е истински мъж.
Ако жената иска дисциплина, тя е неудовлетворена гадина...

Ако мъжът не харесва една жена, това е негово лично мнение.
Ако на жената не се харесва някаква друга жена, това е обикновена женска завист....

Ако мъжът не харесва някой друг мъж, това е негово лично мнение.
Ако на жената не харесва някакъв мъж, значи тя го иска, а той нея –не...

Ако мъжът е получил повишение в службата, значи си го е заслужил.
Ако жената се е изкачила в служебната йерархия, значи и се е наложило да мине през множество постели...

Ако мъжът е написал гениален роман, него го признават за гении.
Ако жената е написала гениален роман, зананачи първо: това е било отдавна, и второ - вместо нея е писал мъжа и...

Ако мъжът флиртува с жена, значи тя му харесва.
Ако жена флиртува с мъж, тя съвсем е загубила срама си...

Ако мъжът говори, значи има какво да каже.
Ако жената говори, значи просто иска да поприказва....

Ако мъжът пие, значи и той има право понякога малко да поразпусне.
Ако жената пие, то тя е алкохоличка.

понеделник, 29 март 2010 г.

Как да разпознаем лъжеца ?

0 коментара
На всеки десет минути, средностатистическия човек по 3 пъти говори неистини. Така поне твърдят психолозите. Затова тези, на които се налага много да работят с хора, с очите си трябва да определят степента на честност на своя събеседник и тайно си мечтаят за дететктора на лъжата. Само че да се разпознае този, който лъже, не и толкова сложно : нужни са знания, внимание и малко опит.
Експертът в психологията на поведението Дарен Стентон до толкова е „навътре в нещата”, че даже ръководи тренинги за тези, които искат да се научат да четат тайните помисли за събеседника си. Приказният герой Пимокио, когато лтжел, бил издаван от собствения си нос, защото носът му просто нараствал. Но и в реалния живот съществуват верни показатели, свидетелстващи за това, че човек говори неистини. „Наблюдавате едно , забелязвате друго. И ако те се повтарят, значи Ви лъжат...” - казва Стентон.
За начало обърнете внимание на очите . Макар че в романите често описват непроницаеми погледи на отявлени лъжци, но в интерес на истината, да гледате събеседника в очите и при това откровено да му вредите, е много трудно да се направи. От друга страна погледъп някъде наоколо и също така „бягащия” поглед, са просто неприлични и веднага Ви заставят, да застанете нащрек. Затова лъжците се опитват по всякакъв начин да скрият своето неудобство при визуален контакта, като се изхитрят и използват всякакви хитринки.
Тези, които носят очила, започват да си „играят” с тях: ту ги свлят, за да ги изтрият, ту пак ги качват на носа си, като си дават вид, че не могат добре да ги наместят и вс ем е някак неудобно..
има и още един трик: трият очите си, сякаш са „уморени”, болят ги или просто сякаш трябва да се почешат.
„Ако човек обяснява причината, поради която не върнал на време взетите в заем пари, и ако през това врене постоянно докосва очите си, чероятността за лъжа от негова страна е много висока.” – твърди Дарен Стентон.
В интерес на истината, има и такива лъжци, които прекрасно знаят за важността на визуалния контакт. Те напротив – вперват своя поглед в очите на събеседника, и се стараят да не поглеждат встрани дори и за кратко. Такова поведение съшо трябва да ни накара да стане у нас причина за безпокойство, защото нито един нормален човек няма да се взира в една и съща точка в течение на , да кажем, десет минути...Или колкото продължи разговора, та макар и темата на беседата да е много важна.
Ако пък водите непринуден разговор, а Вашия събеседник направо сякаш Ви изгаря с очи, направо си имате работа с лъжец. Стентон уверява, че естествения визуален контакт продължава не повече от 6 секунди, след което погледът започва да блуждае по лицето на събеседника, периодично фиксирайки се на неговите устни и очи.

Ако...

0 коментара
Ако жената работи - това е нейна заслуга.
Ако мъжът работи – това е негово първостепенно задължение.

Ако мъжът не работи, значи той е парцал.
Ако жената не работи, тя е изтощена от домашната работа , а не получава дори и капка благодарност...

Ако жената си взима отпуск, за да се грижи за детето,тя е майка и има пълно право на това.
Ако мъжът си взима отпуск, за да се грижи за детето, значи е парцал и за нищо повече не е способен.

Ако жената не плати за себе си в ресторанта, значи е съгласна, че са я почерпили.
Ако мъжът не плати за себе си в ресторанта, значи е парцал и използвач.


Ако жената не иска да се занимава със секс, значи я боли глава.
Ако мъжът не иска да се занимава със секс, значи той е бездушна гад...

Ако жената се грижи за външността си, тя е истинска жена.
Ако мъжът се грижи за своята външност, значи е педал...

Ако момиченце играе с момченца, то е юнак.
Ако момченце играе с момиченца, той ще порасне патрал, и нищо повече...

неделя, 28 март 2010 г.

Какво може да се купи за 10 долара

0 коментара
Много често се оплакваме от живота: заплатите - малки, а цените - високи, та чак стигат до облаците! Явно не се оплакваме само ние, а на всякъде по света има проблеми. Може би затова един от международните форуми е направил интересно интервю със своите посетители. Всеки от тях е предлагал своята потттребителска кошница за 10 долара. И ето какво се е получило:


Ако сте в Атлантик Сити (САЩ) и в джоба Ви е заветната хартийка с образа на Александър Хамилтън, влизайки в съответния хранителен магазин, ще можете да си излезете с 3 банана, пакет мексиканска сардина или калмари с тегло 125 грама, 400 грама пилешки колбаси , хляб и малък йогурт.

В Сидней (Австралия) , за същата сума може да купите 2 литра мляко, пакет нарязан хляб, килограм захар и двестаграмов пакет маргарин. Алтернативния и по- бърз вариант - млечен шейк и голям сандвич, който ще направят и подгреят направо в супермаркета.

В Универмаговете на португалския Лисабон , на „зелената десетачка” са еквивалентни килограм пилешки гърди, пакетче подправки за тях, и две малки шоколадени плочки за закуска.

Да се почувства човек минимум заместник на президента на Челси е възможно, ако има 10 долара в Индия. Пригответе се за това, че Вашата кошница ще бъде препълнена! На пазара в Делхи ще купите по килограм лук, грозде, домати и картофи, 2 килограма пилешко, 4 порции йогурт , средна по размер диня , опаковка сладолед за цялото семейство и голям вафлен бонбон.

В Манила, на Филипините, след обезценяване на песото, 10 долара също са станали не малко пари. За тях може да се купи 5 килограма ориз и опаковка бира за 6 души. А може просто двама души да се нахранят до спукване в заведение за бързо хранене.

Остров Ямайка, макар и да е знаменит курорт , цените са доста демократични. 10 долара в Кингстон - това са 4 парчета хляб плюс 4 парчета нарязан бекон, 2 литра сода. 2 литра мляко и 5 килограма картофи.

Латвийците предпочитат да готвят в къщи. Един латвиеж във форума признал, че за толкова пари може да купи литър мляко, един голям хляб, 10 яйца и масло, а с това може да преживее няколко дни.

Какво можем да купим ние за 10 долара? Вие и сами си знаете...

НАЧИН ЗА ОТХВЪРЛЯНЕ НА ЛЮБОВНИК

0 коментара
Като директно се осмиват и критикуват навиците и недостатъците му.

Като се водят разговори на теми, по които той нищо не знае, омаловажавайки познанията му, потъпквайки достойнството му, и умишлено се търси компания на мъже, които го превъзхождат по знания и интелект.

Като постоянно се показва пренебрежение и се критикуват мъже, които имат същите недостатъци като неговите.

Като се отхвърлят и се вземат за неадекватни усилията му за възбуждане, отбягване па целувка в устата или докосване в областта на слабините; пренебрежение към любовните ухапвания и одрасквания, оставени по тялото й; безучастност към прегръдките му; пълна неподвижност по време на съвкупление.

Желание за секс, когато той е уморен.

Осмиване на верността му.

Отблъскване на нежностите му.

Преструвате се на сънлива или заета, когато той изпитва желание да се люби през деня.

Пародиране на думите и жестовете му.
Никаква реакция,, когато се опитва да бъде забавен, а когато е сериозен, се смеете.

Прекъсвате го но средата на изречението и говорите за нещо съвсем друго.

Изброяване на неизлечимите му пороци и недостатъци.

Държите се обидно с него пред приятелите му.

Правите се, че не го забелязвате.

Карате го да върши неща, които не умее.

И накрая го отхвърляте.

А ето един афоризъм за най-правилното поведение
на една куртизанка:
„Професионално задължение на всяка куртизанка е след дълго проучване и дълбок размисъл да се свърже с мъж, притежаващ всичко необходимо за нея; след това да го привърже към себе си, да получи каквото иска от него и като вземе всичко - да го изгони. Куртизанка, която живее по този начин, забогатяла, без да се изхабява от броя на любовниците си,"

събота, 27 март 2010 г.

Какво трябва да знаете, ако в къщи имате котка...

0 коментара

Не трябва да мислите че миенето на котарака или котката носи много полза. Разбира се, че има животни, които обичат да се „къпят”, но те са малцинство , така че не е необходимо да се устройват стресови ситуации на домашния любимец, особено ако живее в къщи и не излиза на улицата.

Когато все пак решите да направите на котката баня, използвайте специали шампоан и сапун за животни . Не забравяйте, че след като ги измиете, те обезателно ще повторят процедурата с език и при използване на обикновен сапун има опасност да се отровят.
От направените изследвания е станало ядно, че не трябва да се злоупотребява с твърдата храна. Постоянната употреба на такъв род храна може да доведе до поява на ракови образования у домашния любимец. Трърдата храна трябва да представлява една трета от дневния порцион за хранене на котката.

Ако Вашата котка обича риба, най-добре ще е, да и я сварите. Така ще се отървете от глистите, които се съдържат там. И помнете, че през няколко месеца обезателно трябва да повтаряте процедурата против глисти...

Разнообразете храната им: много котки с удоволствия ядат пресни краставици, ядки, варени моркови, цвекло, фурми.

Съвети за спокоен сън

0 коментара

За профилактика на разстройствата на съня, 30 минути преди лягане, е полезно да се изпие чаша успокоителен билков чай. Рецептата е следната: смесват се по равно цвят от лайка, семена от копър, листа от мента и корени валериана. 1 супена лъжица се залива с кипяща вода и половин час се държи на водна баня. След това се оставя да се охлади , прецежда се през няколко слоя марля и се изпива.
Невролозите препоръчват при нарушение на съня да се направи лечебна възглавничка – в торбичка от плат се насипва цвят от хмел и да се зашие към другата възглавница за няколко месеца. Летливите вещества на хмела действат успокоително на нервната система. В платнената торбичка може да сложите и друга билка: мента, лайка,детелина. Така се спи значително по-добре.
Може да се използват лечебни аромати - възможно и с аромалампа. Миризмата на рози и лавандула ще успокоят нервната система; хвойната премахва умората ; лавровата миризма предотвратява спазмите; розмаринът облекчава състоянието при хронични заболявания на горните дихателни пътища.
Добър лечебен ефект имат и обикновените стайни растения. Здравецът не само успокоява нервите и подобрява съня, а освен това понижава кръвното налягане у хипертониците. Затова да се отглеждат такива цветя съвсем не е приумица.

петък, 26 март 2010 г.

Препоръки за спокоен сън

0 коментара
За да протичат възстановителните процеси по време на сън без проблеми, той трябва да достатъчно продължителен, но и спокоен.
Науката е описала няколко десетки разновидности на нарушение на съня, но сякаш основните са 2:

1.Инсомния, което ще рече безсъница. И как не – стрес, неврози, умствено пренапрежение, работа на смени...
2.”Ефект на Едисон” – изобилие от електрическо осветление в нашите домове. Проблемът е в това, че нашата епифиза(щишарковидна жлеза) изработва (индиректно) мелатонина, който е хормон, отговарящ за съня. А за да може епифизата да се справи, и е нужна тъмнина.
Около 20% от населението на Земята страда от нарушение на съня. Как ние можем да си помогнем?

Най- напред не трябва да се стига до претоварване и да се избягва стреса. Не трябва и да се нарушава денонощния цикъл. Добре е, ако за сън сме готови кън 22 часа.


Трябва да се употребяват на вечеря повече продукти, богати на серотонин: домати, царевични зърна, банани, целина, овесена или оризова каша, както и морска риба.Серотонинът е един от така наречените хормони на щастието и се явява един вид „суровина” за производство на мелатонина.Може да се поглезим и с въглехидрати, които също повишават нивото му, но не трябва да се забравя, че се консумират на гладен стомах и не трябва да се смесват с алкохол, никотин и кофеин.
Храната също трябва да е богата на витамините В, В3, В6 и В12, а също калций и магнезий.
И най- важното: избягвайте излишното електромагнитно излъчване и по- малко стойте пред компютъра и телевизора.

Как да се грижим за филадендрона

0 коментара

Филадендроните са непретенциозни на грижи стайни растения , много декоративни лесно понасят стресови ситуации и недостиг на дневна светлина. Всичко това е хубаво, но тези растения имат сериозен недостатък – сокът от това растение може да предизвика дразнене на кожата и сатова с него трябва да се действа прдпазливо, а рязането му и премахване на остарелите листа, трябва да се прави с ръкавици.
Като цяло грижата за растението не е сложна, но това съвсем не значи, че не се нуждае от грижи. Преди всичко е необходимо да д се осигури повишена влажност - това растение е тропическо и зле понася сухия въздух. Един от способите за повишаване на влажността е постоянното пръскане на листата и поливките. Поливането трябва да става с престояла, топла вода. Зимата растението е в период на покой и тогава се полива рядко и умерено.
Филадендронът не трябва да се поставя близо до отоплителни уреди. Ако е лято, трябва да се знае, че не обича лъчите на пряка слънчева светлина. Когато имате виещо се растение, нужна му е опора, която съшо постоянно трябва да бъде влажна.
Най- добре е, да се пресажда пролет. Младите растения се пресаждат всяка година, а по-нататък – веднъж на 2-3 години. Подхранва се с течни минерални подобрители веднъж на 2-3 седмици, а ако цветето е голямо - всяка седмица. Прави се през пролетта и лятото, а през зимата подхранване не се прави.

четвъртък, 25 март 2010 г.

КОЗМЕТИЧНИ СЕАНСИ

0 коментара
Напоследък все по-често се говори сред специалистите, че именно нощта е най-доброто време за козметични „сеанси". По време на сън организмът натрупва енергия, освобождава се от дневните психофнзически натоварвания, така че използваните през нощта козметични средства (винаги върху идеално почистена кожа на лицето и шията) действуват интензивно и резултатно. (Удобни са също компресите за косата, които „блокират" много време през деня.) Затова много козметични фирми по света започнаха да произвеждат „нощни" серии, които да подкрепят красотата по време на сън. Това са преди всичко кремове на базата на меки растителни екстракти. Те успокояват кожата, проникнат дълбоко в пея. Повечето съдържат витамини, микроелементи, някои от които са в състава на вълшебните липозоми. През нощта има достатъчно време те да проникнат в дълбоките слоеве па кожата п да окажат своето благотворно въздействие върху клетките, да ускорят тяхното обновяване. Сутрин огледалото ни дава окрилящ отговор — кожата е свежа, гладка, влажна. Вярно е, че кремовете, съдържащи липозо¬ми — миниатюрни капсулки, още са скъпи, недостъпни за нас. Но на първо време може да използваме хидратантните и подхранващи кремове на наши и чужди фирми, които са ни по джоба и са подходящи за нашата кожа (след съвет с козметик).
Ако кожата е прекалено суха, препоръчва се да правим три пъти в седмицата хидратираща маска. Както и кремовете, нощната маска бързо се поглъща от кожата и няма опасност да изцапа възглавницата, спалното бельо. Сутрин леко изплакваме лицето. Ако не разполагаме с готова маска, можем да си я приготвим сами. Препоръчва се за зимата, когато кожата е по-изсушена. Настъргваме на ренде морков или ябълка, към това прибавяме разтворено на кашичка сухо мляко. Нанасяме я на почистеното с лосион или тоалетно мляко лице и шия половин час преди лягане. Отстраняваме я, след като престои 30 минути, изплакваме лицето с преварена вода и втриваме дебел пласт хидрантен крем за през нощта. Кожата ни ще го попие, преди да сте обърнали третата страница от книгата на нощното си шкафче.
За лице, склонно към мимически бръчици, се препоръчват специални пластири. Обездвижените под тях мускули се успокояват и стягат, като не позволяват на бръчките да се „вдълба ват". Трябва да припомним, че лицето е частта от тялото с най-много мускули. Те са в непрекъснато движение не само през деня, но и през нощта не са в пълен покой. Особено ако често сънуваме и мимиката ни откликва на преживяваното. Най-застрашени от бръчки са челото, участъците около очите, устата. Именно на тези места се прилепват противобръчковите пластири, след като предварително сме изтрили в кожата подхранващ крем.
Нощните грижи за шията също дават своя резултат, особено ако поне два пъти в седмицата правим преди сън топъл компрес. С него спокойно можем и да заспим. Преди това сме намазали с дебел слой подхранващ крем кожата, а след това сме я обвили със стегнат, натопен в топла вода пешкир. През нощта от топлината на компреса кремът прониква бавно и е дълбочина в кожата и и осигурява гладкост п свежест. Сутринта, след като свалим компреса, е достатъчно само да изплакнем кожата с хладка преварена вода. Нека припомним — на това пространство от кожата (шията) няма достатъчно мастни жлези, което пък ускорява стареенето.
Ако характерът на работата ви налага дълго време да бъдете на крака, вечер ги чувствувате като оловни, те са подути и болезнени. Дайте им възможност да се възстановят, като ги повдигнете по-високо от тялото, на възглавница, добре е да спите в това положение. Хубаво е преди лягане да се измиват в топла сапунена вода, след това да се изсушат внимателно и намажат е ментов крем. Той охлажда и облекчава напрегнатостта им.
Преди да си легнем, трябва да се сетим и за косите си — сресваме ги с четка от естествен косъм многократно. После изпиваме чаша хладко мляко вместо сънотворно. И това е добър финал на нашия напрегнат ден.
Утре ще бъдем с един ден по-стари, но това не е причина да изглеждаме по-зле.

Малко информация за нощния сън

0 коментара

Една трета от живота на човек трябва да преминава в сън. Тези, които не се съобразяват с това изискване и не го спазват, в крайна сметка биват наказани с цял букет от болести: ендокринни, сърдечно-съдови, стомашно-чревни, та чак психически и онкологични. Защо? Отговорът е нбого лесен: организмът периодически се нуждае от почивка: всекидневен отдих и „ремонтно- профилактична работа”. Те са запланувани от природата и голяма част от тях се провеждат в нашето тяло именно нощем. Затова дневния отдих никога не би могъл да замени пълноценно нощния сън.
Да видим какво става в нашето тяло през нощните часове:
22 часа: два пъти се увеличава количеството на левкоцитите в кръвта. Това е начинът на проверка за имунната система на поверената и територия. Температурата на тялото пада. Биологичният часовник сигнализира: „Време е за сън!”
23 часа: Тялото все повече се отпуска, но във всяка клетка на пълен ход вървят възстановителните процеси.
24 часа: Съновиденията все повече овладяват съзнанието, но мозъкът продължава да се труди, разпределяйки по предназначение получената за деня информация.
1 часа: Сънят е много чувствителен . Нелекуван зъб или ставна болка може да Ви събудят и да не може да мигнете до сутринта.
2 часа: Всички органи почиват, само жлъчката се труди на пълни обороти, изчиствайки спящия организъм от натрупаната шлака.
3 часа: Пълен физиологичен спад. Артериалното налягане е на долна граница; пулсът и дишането са забавени.
4 часа: Мозъкът се снабдява с минимално количество кръв и не е готов за пробуждане, но за сметка на това слухът е обострен до краен предел и човек може да се пробуди и от най-лекия шум.
5 часа: Бъбреците почиват, мускулите дремят, обмяната на веществата е забавена, но по принцип организма вече е готов да се пробуди.
6 часа: Надбъбречните жлези започват да изхвърлят в кръвта хормоните адреналин и норадреналин, които повишават артериалното налягане и карат сърцето да бие по-често. Организмът вече се подготвя за събуждане, макар и съзнанието още да дреме.
7 часа: Това е звездния час на имунната система! Най- подходящото време да се размърдате и да отидете под контрастния душ. Всъщност, и лекарствата тогава се усвояват много по-добре , отколкото в друго време.

сряда, 24 март 2010 г.

Отслабва ли се от закуска с яйца?

0 коментара
Учени от Университета в Канектикът (САЩ) са изучили въздействите върху организма на два вида закуска: едната била богата на протеин от яйца, а другата - на въглехидрати от сладкарски изделия, като калорииността на закуските била еднаква.

Оказало се, че закуската с яйца способствала за съкращаване обема на употребяваната храна, а това значи и на количеството калории за денонощие. Чувството за глад изчезнало почти за три денонощия, което било свързано с снижаване на апетита. Било установено, че регулярната употреба на яйца за закуска помага да се отслабва с 65% по-бързо, а така също помага за поддържане на оптимална енергия. И ако по-рано употребата на яйца се свързвала с повишаването на холестерина, то при проведения експеримент учените не забелязали разлика между експерименталната и контролна групи както при холестерола, така и при триглицеридите.

Така също учените са се опитвали да докажат ползата от приемане на богата на белтъчна закуска при осъществяването на контрол на нормалното тегло и предотвратяване на преяждането. Отчетен бил положителен резултат, а това означава, че от белтъчната храна ползата е дева пъти по- голяма. Учените от Университета във Флорида провели паралелно и независимо изследване и потвърдили резултатите, като стигнали до извода, че повишената консумация на яйца не води до сърдечно-съдови заболявания.

Освен това яйцата се явяват източник на важни хранителни вещества . При средна калорийност в едно яйце -70 клалории, в него се съдърйат 13 основни витамини и минерали, а също и висококачествени белтъчини и антиоксиданти.

Женското здраве и привлекателност зависят от котките

1 коментара

Котките помагат на жените да остават здрави, привлекателни и успяващи. До такъв извод са стигнали социолозите, провели изследване във Великобритания. Интересен е факта, че там, където живеели само мъже, място за котки практически нямало , а домашните им любимци били кучета. Като цяло притежателките на котки са между 20 и 59 години, а всички те са успели и се стремят да се подържат в добра форма. Най-често жените, които отглеждат котка, аса собственици на жилище или имат хубава квартира. Практически на 100% са с много добре платена и висококвалифицирана работа. По-възрастните жени много рядко си взимат котка.
Получените резултати са от социологическо изследване в Северозападна Англия, в ковто взели участие 1278 души, на възраст над 16 години. Оказало се, че всеки пети от интервюитаните имал котка. Авторите на статията, публикувана в списание Veterinary Record смятат, че за възрастните хора е полезно да имат мъркащи домашни любимци, тъй като това е полезно за самочувствието им, а и би повишили настроението и жизнения им тонус.
Учените от Берлинския институт по геронтология изследвали здравето на повече от 3000 възрастни притежатели на котки, в продължение на 5 години. Оказало се, че „заклетите коткари” живеят средно10,3 години повече от тези, кото нямат котка. Така също собствениците на котки могат да се похвалят с по- ниско кръвно и с понижаване на съдържанието на холестерол в кръвта.
Възможно е, котките да помагат на възрастните хора и за лечение на остеопорозата. Учените от Института за общуване с животните в Северна Каролина(САЩ) зашитават теория, според която котешкото мъркане действа на организма аналогично на ултразвук. Димашните котки мъркат в диапазона от 27 до 44 херца, а въздействието на ултразвука в този диапазон укрепва костите и стимулира тяхното нарастване.
По-рано учените установили, че няколкоминътно поглаждане на любимата котка намалява кръвното налягане и стабилизира пулса. Пухкавите любимци помагат на страдащите от сериозни психични разстройства , а съшо при увреждания на мозъка, предизвикани както от кръвоизливи, така и от механични травми. При това „момиченцата” по- добре въздействат на заболявания на нервната система и вътрешните органи, а „момченцата” са прекрасни целители на остеохондроза, радикулит и артрози. Само по един въпрос учените не са стигнали до общо мнение: кои котки са по- добри! Някои смятат за „най-лечеби” късокосмедтите „брюнетки”, а в Англия предпочитат „блондинките”...
Съществува мнение, че различните породи „са се специализирали” за определени „болежки”. Например дулгокосместите имат склонност към невропатологията и с успех могат да „излекуват” безсъние, депресия и раздразнителност. Тези със средно дълга козина са се „специализирали” в сърдечните заболявание, а „лисите” помагат при болести на жлъчката, бъбреците, колит и гастрит.
И нещо, което и до сега предизвиква особен интерес: сиамската котка притежава необяснима способност да убива болестотворните микроорганизми, натрупали се в дома и може да Ви избави от простудни заболявания. Също е интересно да се знае, че звуците, които се издават от котките снемат болката и повишават имунитета....

вторник, 23 март 2010 г.

С пълнота можем да се заразим

0 коментара
Забравете за мъчителните диети и тренировките ! Ключът към стройната фигура може да е в обичайната хигиена – мийте си ръцете....

Учените уверяват, че пълнотата може да бъде предизвикана от вирус, който води след себе си поява на симптоми на простуда - хреме и болки в гърлото. Това значи, че „заразяването”с излишни килограми може да стане через обикновените докосвания.

Било установено, че стволовите клетки на човека под въздействеие на вируса, се превръщат в мастни, които се натрупват в тлъстини. „Вирусът на напълняването” се идентифицира в около 30% от пълните хора, съобщава Daily Mail.

Учените от Луйзиана направили експеримент с аденовирус 36, смятан за причина за очните инфекции, и изяснили, че той води към активно образуване на мастна тъкан.
Ако инфекциозната природа на затлъстяването бъде доказана, учените ще могат да разработят ваксина за унищожаването му. Прогнозира се, че това щев отнеме 5-10 години.

КРАСОТАТА ИДВА ПРЕЗ НОЩТА

0 коментара
След тежка нощ, прекарана неспокойно или в безсъние, се оглеждаме с тревога в огледалото. Сива, измъчена кожа, очи без блясък, обкръжени от тъмни кръгове. Минали са само няколко часа, а като че ли сме остарели с няколко години. Затова твърдението, че красотата идва през нощта, не е красива фраза, а истина, в която сме се убедили сами. Впрочем здравият осемчасов сън има незаменим козметичен ефект. Но само той не може да се справи с отговорната задача да получим желания отговор от огледалото.

Случва се да играем до късно карти или да работим до зори. Посегателствата към съня, независимо по каква причина, са сериозно натоварване за организма. Защото се нарушава не без последствия биологичният ритъм. Клетките не могат да се освободят от натрупаните отрови. И освен че нямаме работоспособност и настроение, изглеждаме зле, лицето пи е посърнало. И този резултат не зависи от състоянието и вида на кожата, а от мускулите й, които са нейна основа. Те са деликатни и когато не сме си отспали, се отпускат, намалява се водното съдържание в междуклетъчното пространство. Влошава се еластичността на тъканта, чертите се отпускат и това придава на лицето (според сполучливото популярно определение) спаружен вид.

Естествено не може да се приеме безусловно елементарният съвет — който иска да изглежда млад, трябва да спи колкото може повече. Всяка възраст си има норма, която възстановява организма и осигурява регенериране на тъканите.
Всяко правило си има изключение, което понякога ни кара да се съмняваме в правилата. Били сме например на гости у приятели, прекрасно сме се забавлявали, танцували сме през цялото време. И така до 5 сутринта. Поглеждаме се в огледалото на пудриерата — лицето ни е свежо, поруменяло, очите светят. Чувствуваме се приятно възбудени, изглеждаме чудесно. Как да си обясним това противоречие?

Преди да се предадем на умората, настроението и физическата ни форма се поддържат от един от съществените хормони - адреналина. При характерна възбуденост на организма нивото му в кръвта се повишава и поддържа определени жизнени системи и функции. Кръвоносните съдове се разширяват, оросяването на клетките е добро, сърцето учестява ритъма си. Но внимавайте! Това чудо не продължава безконечно. Който се е чувствувал през цялата нощ в чудесна форма благодарение на адреналина, през следващите часове ще бъде сънен, унил, отнесен. Защото неотменната за организма фаза за възстановяване е само отложена, тя никога не може да се прескочи.

Другата крайност, която ни кара да се съмняваме в благотворното въздействие на съня върху красотата, е дългият сън. Макар че се събуждаме отпочинали, огледалото ни среща с едно подпухнало тежко лице. Откъде накъде, питахме се разочаровани. По време на дългия и дълбок сън в тъканите се задържа вода, което е видимо около очите, там липсват мастни „подложки", поради което в това пространство се събира повече течност.
СЪВЕТ: неколкократни наклони на тялото встрани (вляво и дясно), бавни прикляквания, както и дълбоки вдишвания и издишвания пред отворен прозорец ще нормализират бързо вътрешната обмяна и подпухването ще изчезне.

понеделник, 22 март 2010 г.

Когато мъжът не е прав...

1 коментара
Хорскоп - наръчник за умни жени

Ако Овенът не е прав..
Ако става дума за Овен, в общи линии няма защо да се спори. Много по- лесно е, да прехвърлите разговора на друга тема и да си направите своето. Овните са склонни да отстояват своята правота до последно, но губят интерес към предмета на спора, ако в полезрението им се появи нещо красиво, съблазнително, вкусно или загадъчно. Трябва да се има предвид и това, че Овните много обичат парадоксите: макар и Вашите думи да са нелогични, но ако се разминават с общоприетото мнение и здравия смисъл, навярно ще бъдат внимателно изслушани.

Ако Телецът не е прав..
За спор с Телеца трябва да се подготвите от по- рано. В сложните случаи може даже да се въоръжите с предварително изготвен план за интелектуално нападение. Събеседникът ще изслуша Вашите документи дори само от уважение към свършената работа. Опирайте се на факти, защото Телецът едва ли ще вземе под внимание Вашите емоции, преживявания и отвлечени разсъждения. Колкото повече конкретика , толкова по- добре. В краен случай може да прибегнете към тежката артилерия – системи уравнения и интегрални изчисления.

Ако мъжът –Близнаци не е прав..
Спорът с Близнаците е нешо увлекателно и крайно непредсказуемо. Опонентът може да се съгласи с Вас веднага, а после да промени мнението си до коренно противоположно. Може пък дълго и увлекателно да води дискусия, а когато Вие съвсем изгубите търпение, да произнесе мечтаното:”Да, скъпа, наистина си права...” Само че е много рано да се отпускате! Изисквайте незабавно писмено потвърждение на консенсуса, иначе в близко бъдеще ше се изясни, че всичко сте разбрали неправилно, а даже и своя събеседник сте накарали да се заблуди. Именно затова жените, добре познаващи Близнаците, предпочитата да не спорят с тях, а просто да озвучат своето решение.

Ако Ракът не е прав...
С Рака трябва да се спори внимателно и грижливо. Тъй като той е раним, обидчив и чувствителен. Тук ще се наложи да следите не само за думите си, но и за интонацията и погледа си, иначе даже няма да успеете да се огледате не непримиримо споряща, а смирена утешителка. В сложните случаи може да прибегнете до преписка – това, в крайна сметка ще Ви даде възможност, да не виждате страдалческото изражение на неговите очи и да проявите поне малко настойчивост. Но трябва да се отбележи, че Ракът не е глух за доводите на здравия разум и рядко оркровено отстоява неправилна гледна точка. Затова, ако спортъ се е затегнал, опитайте да преосмислите собствените си позиции.

Когато Лъвът не е прав...
При всеки спор Лъвът не само отстоява своята гледна точка, колкото следи събеседника си. Затова слушайте царствения си опонент внимателно и всячески изкакзвайте своята заинтересуваност. Обидните думи и неласкавите изказвания по адрес на събеседника най-строго са забранени! Но може да прибегнете до някои хитринки: да продължите неговите мисли със своите, или разтълкувате нещата така, както Ви диктуват Вашите интереси. Искрено тригнат от Вашето уважение и възхищение, Лъвът няма да забележи такива дреболии... А за да закрепите звоята победа, Ви трябва искрен комплимент, а по този начин и Лъвът следващия път по- лесно ше се съгласи на компромиси...

Когато мъжът-Дева не е прав...
Ако наистина истината може да се роди в спора, то това е в спота с мъжа- Дева. Предствителите на този знак са надарени с талант да водят конструктивни дискусии, да изслушват събеседника и да взимат под внимание неговите аргументи. Будете така добри и Вие да се дъжите съответстващо - необмислените изказвания могат да бъдат изтълкувани не във Ваша полза. За да не изглеждате съвършено безпомощни, повикайте на помощ логиката и здравия разум, но нито за секунда не забравяйте, че Девта владее тези мощни оръжия наистина виртуозно. Милото женски кокетство, обидено нацупените устни и безкрайно тъжния поглед са безполезни. С тях ще помогнете за това, следващия път мъжът-Дева да не спори с Вас, а да постъпи така, както намери за добре...

Ако мъжът- Везни не е прав...
Дискусията с Везните може да се окаже доста дълга. Представителите на този знак се оповават на логичните аргументи и премислените разсъждения, затова всяка своя дума обмислят дълго, а да отстъпват от достигнатите позиции почти никога не им се налага. В такъв спор няма място за обиди и резки думи и деликатността ще бъде винаги от полза.
Везните се стараят да не обиждат събеседника си, но тяхната некушава външност въобще не трябва да Ви заблуждава. Ако става дума за принципен въпрос, може и да не дочакате отстъпка. Спорът с мъжа-Везни не трябва да с води по телефона, или в обстановка, която Ви пречи да се концентрирате. А за опити да „пришпорвате” събеседника си, забравете веднара – моментално ще се откаже от продължаване на разговора, ако почувства, че му се оказва натиск...

Ако Скорпионът не е прав....

Спорът със Скорпиона е нещо като бой без правила. Предствителят на този знак могат да използват на-непредсказуемите тактики и методи, за да постигнат своето Даже Скорпионът да е признал Вашата правота, е много рано да се радвате. Това съвсем не значи, че победата остава за Вас. Постарайте се да убедите събеседника си, че не претендирате за лидерство в отношенията и не посягате на неговия авторитет. Иначе спорът ще прерастне в хроничен конфликт, който напълно може да стане неразрешим. Външното спокойствие и увереността в себе си могат да Ви бъдат много полезни, но не трябва да възлагате особени надежди на рационалните доводи. Умът на Скорпиона е парадоксален и даже очевидните моменти може да опровергае без особен труд.


Ако Стрелецът не е прав...
Стрелецът може да Ви се струва заядлив в спора, но това съвсем не значи, че да се спори с него е безполезно. Главната хитрост се състои в това, на време да проявите гъвкавост и да направите отстъпки. Да се удържи победа над опонента-инат, е въпрос на чест за Срелеца. Само че той „ще омекне”, ако разбере , че Вие сте готови да тръгнете насреща му. А след това искайте много, но постепенно снижавайте летвата, стараейки се да създадете у събеседника илюзия, че той постепенно всима връх над Вас. Всъщност, нищо човешко не е чуждо на Стрелеца и затова милите женски уловки навярно ще Ви свършат добра работа.

Ако неправият е Козирога...
Като цяло, Козирогът предпочита да не спори, тъй като и без това знае, че винаги е прав. Да отстоявате своята гледна тояка има смисъл, но ако се запасите с търпение и се придвижвате към целта постепенно. Възможно е, не един път да се налага, да се връщате към неприятни разговори, но това има и своите плюсове. С право може да се каже, че Ви е необходимо време за размисъл и получилата се пауза ще Ви даде възможност, да се подготвите за следващия рунд.
Бъдете честни и със събеседника и със себе си. Ако Козирогът разбере, че хитрувате, ще се обиди не на шега и ще стане съвършено непреклонен. Старайте се да избегнете обобщенията, обсъждайте конкретните моменти и опровергавайте всеки аргумент поотделно, за да убедите Вашия събеседник, че сте готови за спокоен и конструктивен диалог.


Ако мъжът- Водолей не е прав,,,
Водолеят винаги охотно прави отстъпки, но неговата гъвкавост не трябва да Ви вкарва в заблуждение – не е изключено скоро да се наложи да се върнете към разговор, който е изглеждал съвсем приключен, но този път темата ще бъде поднесена по съвършено различен начин, но с по- малко апетитен сос. Не започвайте дискусия, ако става дума за отвлечени неща или планове за длечно бъдеще. Водолеят става много по- сговорчив, ако нещата се отнасят за нещо конкретно. Не настоявайте на своето, като използвате груби думи и обидни забележки. По- лесно ще достигнете целта си, ако Вашите думи се окажат приятни за слуха, а аргументите бъдат облечени с литературна форма.

Ако мъжът – Риби не е прав...
Въпреки своята романтичност и откъснатост от реалния свят, мъжете –Риби не остават глухи към доводите на здравия разум. Но трябва да се действа много предпазливо. Най-страшното, което може да направите е, да разбиете кристалната мечта на своя събеседник, или да нанесете удар по неговите идеали. След това ще бъде приключен веднъж и завинаги, но и продължаването на каквито и да било отношения ще се окажат под съмнение. Жената, гневно и яростно развенчаваща митовете и водеща безпощадна борба със заблудите, навярно ще бъде чута, но интересът към нея бързо ще угасне. И не се опитвайте да скриете своите емоции- мъжете –Риби високо ценят чуждите чувства , а хладнокръвието считат за признак на неискреност.

МОДЕЛЪТ НА ДОБРАТА МАЙКА

0 коментара

Много жени вярват на разпространения мит, че мъжете предпочитат слабите, непретенциозните, неинтелигентните. Че мъжете се оставят да бъдат очаровани от милички, сладки, инфантилни жени. Истината всъщност е, че мъжете се страхуват от безпомощните жени, защото тяхната демонстрирана слабост обсебва, натоварва с много грижи.
Повечето от мъжете не търсят заместителки на дъщерите си, глезени момиченца, над които трябва да треперят всеки миг, а приятелки, партньорки, на които могат в определен момент да се опрат. Мъжете обаче крият надеждата си за такава подкрепа, тъй като дълго време им е натрапвано, че това не е мъжка черта. Когато още в началото па близостта жената показва недвусмислено, че е слаба и безпомощна, че търси перманентна защита, това може да подействува шоково отблъскващо на мъжа.
Мъжете понякога търсят у жените онова, което в детството са получавали от майката: топлина, нежност, сигурност. Мъжът рядко издава този свой подсъзнателен копнеж, макар че това е една трайна истина. Влиянието на майката в ранното му детство е толкова съществено, че то се прехвърля в зряла възраст върху отношението на мъжа към жената. Жените, които не се съобразяват с този факт, грешат.
Мъжете също робуват на митове и стереотипи, особено когато преценяват жените на деловия фронт. Под тънкия светски пласт прозира и понякога досадно надделява чувството за мъжко превъзходство. Тогава се проявяват тъмните страни на ревността н раздразнението, които слагат отпечатък върху много от постъпките им.
Мъжете се страхуват да проявяват деликатност в общуването, особено в леглото. Подчинението на жената в сексуалната сфера за някои означава позорно отстъпление от мъжката същност. „Задължението" да се показва непрекъснато добра сексуална форма за много мъже е сериозно изпитание, но, от друга страна, „коз", съпротива срещу жените.

неделя, 21 март 2010 г.

Какво знаем и какво не знаем за картофите?

0 коментара
Ако трябва да сме честни, репутацията на картофите е противоречива. Международната организащия за прехрана и замеделие препоръчва за защита от заболяване на сърцето,рак, захарен диабет и затлъстяване, ежедневно да се приемат минимум по 400 грама плодове и зеленчуци. Но в това число не влизат картофите и други богати на нишесте кореноплодни. А защо е така?

Претоварването
Преди няколко дни влиятелна обществена организация на фермерите в Англия започнала събиране на подписи за преименуване на картофите. Струвало им се по- благозвучно те да се наричат „суперкарб”, което в превод би заучало като супервъглехидрат. Но може би точно такова название не би било удачно, защото именно върлехидратите, към които принадлежи и нишестето, са ахилесовата им пета.

Нишестето лесно се разгражда в храносмилателния тракт и в крайна сметка повишава нивото на кръвната захар . Това сериозно претоварва задстомашната жлеза , която изработва инсулина. Излишъкът на захар се превръща в мазнини и се отлага под кожата.Тъй като по същия начин действат и сладкишите, газираните напитки други продукти, богати на ибдустриална захар, специалистите по хранене причислват и картофите към тях, а не лъм зеленчуците.

Неотдавна в САЩ е било направено изследване на 5 хиляди жени и се установило, че у любителите на картофи рискът от развитие на захарен диабет - 2 тип, е по- голям. Ежедневната порция варени картофи увеличава риска от заболяване с 18%, а две порции пържени картофки седмично – с 16%.

Опит за реабилитация

През последните години са правени и много изследвания. В картофите са открите около 60 вещества, някои от които са и полезни . Според лекарите-диетолози на първо място са антиоксидантите – хлорогенна киселина, феноли и биофлавоноиди., а също един от най-важните витамини – фолиева киселина и загадъчните какоамини. Те снижават кръвното налягане и до момента са намерени само в едно лекарствено растение, използвано в китайската медицина. Все още не е ясно, достатъчно ли са тези вещества за реално действие на съдовете. По принцип картофите трябва добре да влияят на къувното налягане, защото съдържат много калий и магнезий. Освен това компоненти, понижаващи кръвното, са били открити и в обелките на картофите. Възможно, те да се образуват и у човека, в процеса на храносмилане. Ако това се потвърди, картофите може да се окажат един от най- полезните продукти за хипертониците.

За белтъчините на картофите

Белтъчините в картофите са много по- малко от въглехидратите, но са много качествени, даже са по- качествени от другите растителни белтъчини от соя, бобови растения и пшеница. По набора от аминокиселини даже ги сравняват с белтъчините на млякото.

Хитринки

Проявяването на полезните и вредни качества на картофите зависи от метода на тяхното приготвяне. При обикновено варене те загубват достатъчно витамини и минерали. Ако са нарязани и сврени, загубите достигат ди 75%...
Най- добре е, картофите да се готвят директно с кожичката – да се запичат или да се варят необелени. Обвивката им не само задържа ценните вещества в храната, но и самата тя е изключително богата на тези вещества. Затова е добре да се консумира заедно с картофите. Впрочем, червените и сини картофи са много по- полезни от белите. Антиоксидантите, на които са богати, са причина за оцветяването.

Нещо хубаво за нишестето

Съществува така нареченото резистентно нишесте, устойчиво на разграждане. То е много полезно, защото снижава апетита , възпрепятства абсорбцията на захарите и холестерола в кръвта. С него се хранят редица полезни бактерии в дебелото черво, които го предпазват от много заболявания, в това число и от тумори. В картофите то е малко - 7% от всичкото нишесте. Но ако сврените картофи се охладят, количеството му нараства 2 пъти...

И в карйна сметка да ядем ли картофи или не? Разбита се, но умерено - не всеки ден. И да подбираме по- малко вредни методи за готвене....

Страшно откритие на медиците: какво става при анорексиците?...

0 коментара

В Америка е проведено изследване на състоянието на скелета на тийнейджърки и след обработката на получените данни медиците стигнали до шокиращи резултатаи. Оказало се, че при момичетата, страдащи от анорексия, веществото на костния мозък се превръща в мазними!

В Бостонската детска болница били изследвани около четиридесет момичетра, средната възраст на които била 16 години. Половината били със залоляване от анорексия, а другата половина били здрави. Специалната методика позволила да се установи, че при момичетата с анорексия масата на костния миозък е по- малка , а в големите кости на скелета открили превишаване на количеството отложени мазнини.
Експертът Кетрин Гордан заявила, че това е в резултат на хормонални изменения в човешкия организъм, който заставя тъкънта на костния мозък да се превърне в мастни клетки. Този процес води до нарушения при нарастването на костите и развитие на остеопороза.

Причината за такова превръщане за сега не е съвсем ясна. Съществува версия, че организмът се стреми към запазване на топлиата, тъй като един от терморегулаторите в организма се явяват мастните клетки.

събота, 20 март 2010 г.

За какво мисли мъжът, когато гали котка?...

0 коментара

И петте тайни желания на мъжа

В Нидерландия специалисти от Университета в Гронинген, са провели забавен експеримент. На почти 500 представители на силния пол, на възраст 18-23 години, които взели участие в изследването, задали въпрос, какво биха предпочели да погалят – куче или котка? След получаване на отговора, измервали нивото на тестостерона на доброволците. Оказало се, че при всички мъже, които избрали да погалят котката, нивото на тестостерона било повишено, което говорело за продължително въздържане от секс.

Кучето избрали онези от тях, които имали регулярно сексуални контакти и не изпитвали остра нужда. Констатацията на специалистите била, че този елементарен тест е много точен и ефикасен. Те го препоръчват на жените, за да проверят сексуалните си партньори.

Всъщност

Пет тайни желаний на мъжете

Всеки мъж, както всъщност и всяка жена, имат фантазии, а фантазиите на мъжете на интимна тема, са нещо нормално. И какви, всъшност, могат да бъдат те?

Фантазия №1:

Може хич да не се съмнявате, че тя е на тема секс. Мъжът си мечтае да за секс с две, а даже и повече партньорки. И нищо чудно - всеки мъж по природа е полигамен и обективно една жена не му стига. Само че на практика рядко някой мъж има възможно да се занимава с такова нещо, но самия факт, че мъжа се е замислил за такъв секс, значи е много издръжлив в леглото и силите му са доста.

Фантазия №2
Секс с друга жена. Обектът на неговите фантазии може да е Ваша обща позната, или колежка от работата му, например. Тя трябва да Ви подсети, че на Вашия партньор нещо не му харесва във вашия общ интимен живот , не го устройва и той иска да го промени


Фантазия № 3
Ако мъжът си фантазира за секс с непозната, значи че не е получил необходимата му порция секс в юношеска възраст, и до сега тези фантазии и до сега са в главата му. За профилактика се заемете с ролеви игри и фантазии на тази тема, за да укротите своя не здрав интерес към непознати.

Фантазия №4
В своите фантазии обичат да наблюдават лесбиики. В представите на повечето мъже това не е извращение.


Фантазия №5
Всеки мъж обича да си мечтае за голи красавици.и за това, което правят те. За всеки мъж, колкото и опитен да е тойженското тяло е загадка и тайна, която той се опитва да разгадае, а новото и неизвестното го мами...

Помислете си и за своите фантазии. Може пък те да са еднакви с тези, на мъжа в живота Ви.....

Моделът на добрия баща

0 коментара

Нежните и грижовни жени, които са чувствени, ласкави, лоялни, изразителни, привличат и покоряват мъжете. Междувременно възпитанието на дъщерите в повечето традиционни семейства изгражда някои трайни критерии у момичетата - да търсят мъжа, който ще ги закриля, ще им се посвещава изцяло, ще се справя сам с проблемите, опасностите. Сблъсъкът на резултатите от подобно възпитание с действителността води до конфликти, разочарования, раздели. Много бащи се упояват от слабостта си към дъщерите. А момичетата се възползват от отстъпчивостта им пред всяко тяхно желание и каприз. И за благодарност искрено обожават разнежените си бащи.

Минава време и порасналите момичета се опитват да получат същото от всеки мъж. Моделът на добрия баща, който винаги е на разположение, залъгва дъщерите, които дълго време свързват хубавия спомен е очакванията си от партньора в брака. Много жени трудно се освобождават от влиянието на бащата със силна индивидуалност, който ги е боготворил. Отдалечаването от бащата предизвиква страх от самостоятелния живот. И това неспокойство присъства непрекъснато в периода на порастването.

Мъжете трябва да се приемат такива, каквито са. Без украсителните добавки на въображението, развито в детството, от книгите, от филмите. Неуспешният опит на младото момиче да се освободи от силното влияние на бащата може да обрече и най-обещаващата интимна връзка.

петък, 19 март 2010 г.

Грижи за косата

0 коментара

Вашата коса, а и ще я предпази от побеляване.
Често измивайте косата с хума и ще премахнете възпалението на кожата на главата, а пърхотът и сърбежът ще изчезнат окончателно.
Хумената каша не отнема нищо необходимо от косата, а я обогатява и заздравява.
Ако искате да имате дълги и лъскави коси, това ще го постигнете главно с редовното им измиване с .хума.
Не забравяйте, че хумата е не само миещо, но и лечебно средство — срещу пърхот, себорея и всякакво възпаление на кожата.
Сложете в порцеланов съд 6 супени лъжици хума и я залейте с вода и винен оцет (по равни части), докато покриете хумата — около 1 сантиметър. Изчакайте около 15 минути, за да премине реакцията и хума го се разтвори добре, и чак тогава разбъркайте с дървена лопатка, докато получите равномерна смес. Получената хумена каша нанесете върху мократа, но немита коса и масажирайте около 15 минути, след което се измийте с топла вода.
Ако след като сте си измили косата с хумена каша, желаете тя да стане още по-мека и по-лъскава — изплакнете я с 1 л вода, в която сте прибавили 3 супени лъжици чист винен оцет или сока от 1 лимон (можете да го замените с 1 непълна чаена лъжичка лимонена киселина).
Но ако сте притежателка на много мазна косата , най-добре е да я измивате не със сурова хума, а с леко я опечена (за около 20 минути върху плочата на котлона или в силна фурна). Измивайте си косата обезателно с гореща вода!

Телевизорът – приятел и помощник на рака и болестите на сърцето

0 коментара


Американската асоциация за здраве публикувала тесултатите от изследванията си , как се отразява гледането на телевизия на здравето. В тази връзка е направено и друго изследване , проведено от австралийските учени с участието на 8800 мъже и жени.
Оказва се, че само един час дневно, прекаран пред „синия екран”, увеличава вероятността от заболяване от рак с 9%. Така съшо има и риск за поклонниците на ТВ, да увредят сърцето си.
Любопитно е, че указаните цифри „работят, независимо от другите фактори. Дори и да се храните правилно, да не злоупотребявате с алкохола, да не пушите , щом поне един час дневно прекарвате пред телевизора, здравословният начин на живот няма да Ви помогне.

четвъртък, 18 март 2010 г.

А прясното мляко...

0 коментара
Преди десетина години сред диетолозите беше застъпено мнението, че прясното мляко е полезно само за децата, тъй като в организма на възрастните няма достатъчно количество ферменти, необходими за неговото усвояване. Мнението изглеждаше съвсем логично и специалистите по популятна диетология се надпреварваха да препоръчват на възрастните хора млечно -кисели продукти и да ги предпазват от употреба на прясно мляко.

По този повод днес има три позиции. Според първата прясното мляко е не само безполезно, но и в някаква степен е опасно за възрастния човек, тъй като може да предизвика застойни явления в червата, образуване на слуз и алергични реакции. Проблем за храносмилането, е и млечния белтък казеин, тъй като е трудно смилаем. Не се препоръчва повече от 100 грама мляко на ден.

Представителите на втората гледна точка застъпва мнението за изключителната полза от прясното мляко и неговата уникалност: богатство на ценни , лесноусвоими белтъчини, минерални вещества и витамини. Те твърдят, че казеинът си остава необходим елемент на храненето. Макар че се усвоява само 30 %,но е необходим за организма и препоръчват употребата на половин литър дневно.

И както най- често става, третото мнение примирява предишните две. Според него забележителния продукт е млякото, но то е добро не за всички, не в неопределено количество и не в безразборно съчетаване с каквито се случи храни. Хората, които имат проблеми с метаболизма, обезателно трябва да „превключат” на млечно-кисели продукти, като постепенно увеличават дозата.

Съществува едно интересно мнение, че усвояемостта на млякото зависи от кръвната група. Само че не трябва да се отнасяме към това мнение прекалено сериозно, а да го приемем само като информация , тъй като до сега не са правени сериозни изследвания до момента. И нещо, което се зане точно: азиатците по- добре усвояват млякото, отколкото европейците, което се обяснява с факта, че в Европа млекодайните животни са били отглеждани много преди това да стане в Азия. Ако имате проблеми с млякото, може би имате някакви източни гени.

По един въпрос диетолозите са единодушни: натуралното прясно мляко зле се съчетава с други продукти. На практика то е сложна природна емулсия, в която балансирано се съчетават много компоненти, които не се усвояват еднакво. Най- добре е млякото да се приема на празен стомах и по възможност топло. От където и да се погледне, да се похапва мляко със сандвич съвсем не е добра идея.

Аюрведа препоръчва, да се пие притоплено прясно мляко преди сън, като в него се поставят подправки: канела, кардамон или копър. Това действа успокоително на нервната система , привежда в ред храносмилането , а и премахва усещането за глад през нощтта.

Дали да пиете или да не пиете пълномаслено мляко , си е Ваш избор. Но ако се откажете от него, на Ваше разположение остават млечно- киселите продукти, които никога не са били предмет на ососбена критика.


Обезмаслените млечни продукти

В последно време , във връзка с „холестеролната паника”, са станали много актуални обезмаслените млечни продукти. До колко те са полезни, е доста сложен въпрос. От една страна Калцият се усвоява по- добре , отколкото от традиционния продукт, а злочестият холестерол отсъства. От друга - млечните мазнини не са така ужасни. Те се намират в течността под формата на много мънички капчици, и затова многолесно се усвояват. Съставът на млечните мазнини е много по- благоприятен от говеждите и свинските. В него, макар и в малко количество , се намират „добрите” полиненаситени мастни киселини. Освен това в него се съдържат и витимаините А и Е, които са мастноразтворими. На практика се оказва, че за да се избавим от холестерола, ние се отказваме от витамините. А той , в неголеми количества, не е отрова, а нормална съставка на нашите клетъчни мембрани. И нека никой не се заблуждава, че порция вкусна извара няма да е причина за атеросклероза, ако не се злоупотребява с тлъстото месо и сладкишите с маслени кремове.

Диета за любителите на банани

0 коментара
Общи правила: вода и диетични напитки може да пиете, колкото си искате. Постарайте се всеки път, когато сядате до масата , да изяждате голяма порция смесена салат, подправена с лимонов сок или с оцет и горчица. По- често похапвайте пресен морков, чушки, краставици и други зеленчуци.
100 калорий.

Закуска
(изберете един от предлаганите варианти)

а)35 грама трици с люспите, разредени с мляко и един голям банан

б) две филийки тостерен хляб с печени домати и едно добре опечено на грил парче не тлъст бекон

в)чашка нискокалорично кисело мляко, смесено с нарязана на парченца ябълка, половин чашка неподсладен сок от портокал и филия тостерен гляб с трици.
250 калории

Обяд
(изберете един от предлаганите варианти)

а)три филийки пълнозърнест хляб, салата, 50 грама пилешко(без кожа) или нетлъста шунка, един неголям банан, ябълка и чашка нискомаслено кисело мляко;

б)три препечени филийки черен хляб, 50 грама обезмаслено сирене, салата, един голям банан, няколко гроздови зърна и купичка постна супа.

в)две филийки пълнозърнест хляб, 125 грама варен гасул, печени домати;

г)Сандвич от две филии пълнозърнест хляб с добре опечено на грил парче нетлъст бекон, едно сварено яйце ;
350 калории

Вечеря
(изберете един от предлаганите варианти)

а) 75 грама бяло месо, 200 грама картофи, сварени без да се белят, 25 настъргано обезмаслено сирене, голяма порция зеленчукова салата (неограничен набор), един неголям банан, ябълка или круша;

б)75 грама спагети(в сух вид), със сос от консервирани домати; 75 грама скариди или настъргано пилешко месо, зелен чесън, голяма порция мешана салата от зеленчуци, 25 грама ванилов сладолед;

в) 75 грама нетлъсто печено месо и малко течен сос, 75 грама печени картофи, голяма порция зелени зеленчуци , 75 грама сварени на пара моркови, чашка нискомаслено мляко.
450 калории

Десерти
(избирате си всеки ден един от предлаганите варианти)

Половин чаша бяло вино с малко сода
една бисквитка
една суха бисквита
един не голям банан

сряда, 17 март 2010 г.

Как да задържим мъжа

0 коментара

•Нe квалифицирайте прибързано хората, не ги подреждайте в отделни чекмеджета. Така няма да можете да откриете в тях нищо свежо, интересно, вълнуващо.

•Когато сте с него, освободете се от тягостните си чувства, не се занимавайте само със собствените си мисли и тревоги.

•Търсете в себе си освобождение от емоционалните си зависимости.

•Избягвайте да ръководите разговора само въз основа на своите усещания и очаквания, без да зачитате прозорливостта на партньора.

•Не нравете прибързани изводи, не вземайте необмислени решения въз основа на повърхностна, непълна информация.

•Не забравяйте, че мъжете изпитват същите страхове, несигурност, съмнения като sac.

•Не приемайте чувствителността и деликатността за мъжка слабост.

•Нямайте задръжки да покажете на партньора си както силата, увереността, интелекта си, така и слабостта си.

•Бъдете открити, опознавайки себе си и другия. © Отхвърляйте стереотипите в мисленето и поведението си за сметка на проникновеното наблюдение.

•Създавайте топлина и ведрост около двамата.

•Бъдете сдържани', търпеливи, не забравяйте собствените си интереси, избягвайте шаблона и помнете, че мъжете също се нуждаят от емоционална подкрепа.

Женски афоризми

0 коментара

Когато на мъжа му е зле, той търси жена. Когато му е хубаво, търси още една...

Средностатистическата жена предпочита да бъде красива, а не умна, защото средностатистическия мъж по- добре вижда, отколкото чува...

Мъжът преди сватбата казва на жената: „Единствено ти ми харесваш......” след сватбата твърдението се видоизменя, и става : „ Единствено на мен ми харесваш!”...

Жените трябва да се обличат така, че на мъжете да се иска, да ги съблекат..”

Ако един мъж отваря врата на колата пред жената, има два врианта: или колата е нова, или жената е нова”...

Ако една жена казва на мъжа, че той е най- умен, значи разбира, че втори такъв глупак няма да намери.

Жената не лъже никога – тя просто не помни, какво е казала преди малко...

„Не!” означава да; „не знам” означава не, а „да” не означава нищо...

„Е, разбира се, аз не съм права, но в крайна сметка не можеш ли да ми поискаш прошка...”

Жената иска много, но от един мъж; мъжът иска само едно, но от всички жени!

„Аз не съм влюбена в себе си. Просто се харесвам...”

Мъжете се делят на достойни недостойни. Жените - на млади и стари!!!

Не тъжете, ако някой е бил с жена Ви преди Вас! По- лошото е, ако някой бъде след това.
Ако сте поканили една жена да танцува, и тя се е съгласила, не бързайте да се радвате. В началото все- пак ще се наложи да потанцувате....

Храните - афродизиак

0 коментара
Наближава пролетта, когато, както се казва, страстите се разгарят. Не е зле да проверим дали наистина е така. Но най- важното е да не забравяме, че чувствата се зараждат в сърцето, а не в чинията....

Какво всъщност са продуктите - афродизиаци? Това са средства, повишаващи жизнените сили на организма и засилващи потентността. Своето име са получили в чест на богинята на любивта - Афродита.
Мнението на съвременните диетолози е, че на либидото най- добре действат продукти, които съдържат цинк и селен, необходими за изработка на тестостерон, а също и витамини, отговарящи за хормоните, които намаляват и умората : А, В1, С и Е. И освен това - лесно усвоимите белтъци и мастни киселини, които служат за източник на белтъчини.

За препоръчване е, афродизиаците да се употребяват през втората половина на деня, поне 2 часа преди началото на любовните утехи, и е много важно дане преяждате...
Храни - афродизиаци

1. Скариди и стриди
Тези морски дарове не са толкова вкусни, но съдържат много протеини, които дават сила. Освен това в тях има много цинк , който участва в синтеза на мъжкия хормон – тестостерона.

2. Черен и червен хайвер

Става дума за един много полезен деликатес, който съдържа протеин, голямо количество полезни аминокиселини, минерали, витамините А, С и D, а също и цинк. Всички тези вещества способстват за изработването на полови клетки. И още нещо: хайвера се усвоява много добре и не затруднява стомаха.

3. Авокадо
Има репутация на плод, повишаващ либидото, която идва най- вече от неговото наименование. Думата „авокадо” произхожда от древните ацтеки и означава тестиси, поради приликата на плодовете с този орган. Плодовете съдържат витамините A, D, E и PP, мастни киселини и природни хормони. Всички тези вещества способстват за повишаване на потентността, най- вече при мъжете.

4. Ядки

Съдържат калий, калций. Манган, фосфор и белтъчини, които са бързо усвоими. Така те насищат, но не претоварват стомаха. На практика енергията ще се използва за любовни удоволствия, а не за храносмилане...

5. Шоколад

Черният шоколад е най- добрият стимулант за жените, който, благодарение на съдържанието на кофеин и теобромин поражда еротични чувства у жените и стимулира изработката ма женски хормони. Освен това митизмата му провокира изработването на ендорфин - хормонът на щастието и радостта. Много е полезен тъй като предизвиква прилив на сили и засилва циркулацията на кръвта в организма.

6. Лук и чесън

Въпреки своята неприятна миризма, и колкото и да е учудващо, тези продукти влияят много благотворно на либидото. Съдържат витамините . С, В, В, Е, РР, етерични масла, желязо, йод и мед. Но най- важното е, че са богати на цинк и способстват за изграждане на мъжки полови клетки.
7. Подправки
В тях се съдържат цяла група витамини, например С и Е, а също и витамини от Б-групата (В2, В6). Те ускоряват и подобряват кръвообръщението, а и стимулират притока на кръв в нужните органи.

8. Ягоди

Този апетитен на вид и изключителен по вкус плод е богат на антиоксиданти и витамин С. Освен това съдържа хормонът ендорфин, благодарение на който чувствата се обострят и настроението се подобрява. А и ягодата, в комбинация с шампанско, се счита за елексир на любовта.

Продуктите – афродизиаци не предизвикват сексуално влечение, както „Виаграта”, а само стимулират желанието в рамките на съществуващото. По- скоро те имат „ефекта на плацебо”. Ако човек се е настроил и вярва в това, че продуктът повишава сексуалността, то този продукт действително ще подейства. Организмът просто се програмира за необходимия резултат.
ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics