неделя, 30 май 2010 г.

Хороскоп на рисковете (31 май – 06 юни)

0 коментара

Уникален хороскоп

Овен
През седмицата може много ярко да се изяви дарбата за предвиждане. Може да се окаже, че ще откриете нещо, което дори и оракул не може да предскаже. Понеделник и вторник може да бъдат посветени на кратки но важни мероприятия. Има вероятност за започване на служебен роман, но преди да го започнете помислете, че важните и значими отношения ще бъдат равни на нула. Не пилейте енергията си напразно, защото през почивните дни ще Ви бъде както никога нужна. Не би било зле да отделите един ден от седмицата за семейството си и те се нуждаят от Вашата подкрепа

Телец
През цялата седмища ще сте склонни да усложнявате положението и да забърквате отношенията си с хората. Може би е добре да поговорите с тези, на които имате доверие. Не е изключено да Ви подскажат прост и верен път за решаване на проблемите. Очаква Ви период на важни дела. В понеделник се предпазвайте от чужди съвети. Не е изключено да будат дадени от хора, кйоито нямат добри намерения. Постарайте се да планирате времето си така, че голяма част да отива за довършване на неотложни дела. В края на седмицата обмислете до детайли своя отпуск и направете „сверка” с колегите и семейството.

Близнаци
Не преживявайте предварително прдстоящите събития. Бъдете по-внимателни и грижливи към любимия човек, защото на него наистина не му достига Вашата душевна топлина. Желателно е да планирате и записвате нещата си за тази седмица , за да не се окажете хаотични и недосетливи. Развитието на много от нещата ще зависи от Вашето отношение към проблемите, затова не си позволявайте да бъдете песимистично настроени. Не планирайте никакви важни постъпки за четвъртък - всички опити да изберете необходимата вещ, ще се окажат неудачни.

Рак
Ще се наложи да избирате между спешните работи и тези, които постоянно отлагате „за после”. При всички положения времето няма да стигне за всичко, така че ще се наложи нещо да жертвате. Благоприятно ще бъде времето да направите покупките, за които отдавна събирате пари. Не слушайте никого - Вашето мнение се явява изключително важно и ценно. Особено неудачно би било, да решите нещо с приятелите, което да би било в ущърб на семейството Ви. В понеделник може приятно да изненадате началството с просто решение на сложен въпрос. Постарайте се преди това също така удачно да се справяте и с деловите проблеми. В средата на седмицата неочаквано може да Ви се открият нови перспективи, а авторитетът Ви видимо да нарастне. Почивните дни използвайте за отдих сред природата.

Лъв
Звездите Ви съветват, когато се отнася за любовните работи, колкото се може повече да наблягате на постиженията на науката и техниката.Затова веднага отваряйте органайзера и планирайте „лирически отклонения” в автомобила, самолет, и даже за всеки случай в ракета! Току виж, оказал се под ръка привлекателен космонавт. Що се отнася до насъщните неша, трябва да се концентрирате само върху едно, което е най-важно за Вас. Това може да бъде някаква цел, която сте си поставили мнооого, много отдавна, и така и не сте я постигнали. По-добре снижете темпа на работа, за да избегнете преумората. Постарайте се да разберете опонентите си и се опитайте да се вслушате в тяхното мнение. Може пък то до някъде или изцяло да промени оценката Ви за ситуацията. Порадвайте се на срещи с приятели.
Най- благоприятен за Вас ден през тази седмица ще бъде понеделник, а най-неудачен – четвъртък.

Дева
Каквото и да става около Вас през тази седмица и каквото и да говорят обкръжаващите , постарайте се да гледате на всичко с оптимизъм . Помнете, че от Вашия възглед за ситуацията зависи много, ако ли не всичко. Ще се прояви при Вас максимална увереност, а това ще накара недоброжелателите да замълчат за дълго. Повикайте на помощ цялата си оригиналност и непредсказуемост и тогава непременно ще Ви обърнат възторжено внимание. Ще се обострят отношенията Ви с тоднините. Не реагирайте болезнено на техните забележки, дори и да Ви откъсват от работата и да предизвикват раздразнение. Преди да ги залеете със своето недоволство, помислете за последствията...

Везни
Не е желателно през тази седмица да заливате обкръжаващите със своите претенции. Не мислете че всичко, което чувате, е ориентирано по Ваш адрес. Особено нерационални ще се окажат съмненията, че не са Ви оценили по достойнство. Може пък този период на затишие в момента говори за блестящ триумф в близко бъдеще?!! Успокойте се и по-добре планирайте своето работно и свободно време и се постарайте да определите приоритетите за себе си - кое е важно и кое- второстепенно.Само след направата на този график ясно ще видите с какви средства ще постигнете тези цели. В началото на седмицата не се отчайвайте или разстройвайте, ако любимият Ви човек предяви неизпълними претенции. Към средата на седмицата нещата непременно ще се променят към по- добро.

Скорпион
За да се придвижите успешно напред, трябва да прибегнете до помощта на интуицията. Ако я послушате, много лесно ще разберете, какви точно крачки трябва да предприемете. Може би вариант „командировка”? Или делово пътуване? Даже и най-екстравагантните идеи ще намерят неочаквано добър пример и ще получите положителни резултати. В понеделник не проявявайте открито приятелски чувства. Запазете силите си, защото те може да Ви потрябват във вторник, и както следва – вслушвайте се в себе си. Не прибързвайте и не се опитвайте да реализирате недостатъчно обмислени неща, защото ще загубите.
.
Стрелец
Време е да се заемете с обновяване на имиджа или поне с въвеждане себе си в порядък от космическа гледна точка. През тази седмица ще се наложи да вземете важно решение и да видите плодовете от него. Сътрудничеството в партньори от друг град постепенно ще потръгне. Възможни са пътувания, важни срещи и даже договори.Във вторник Вашето заветно желание ще се изпълни, ако не пречите на съдбата. Бъдете внимателни към децата и роднините и сдържайте признаците на раздразнителност. През почивните дни може да си позволите малки слабости.

Козирог
Настъпващата седмица ще Ви донесе много важни и непредвидени събития. Даже и минималните усилия ще са в състояние да доведат до съществени резултати. Предстои Ви да вършите необичайни неща, които в крайна сметка ще се окажат точни по изпълнение и правилни по същност. През втората половина на седмицата ще се наложи да се оправяте с проблеми на приятели. В петък взаимното разбиране с околните може да се окаже доста проблемно. Много е голям риска от финансови проблеми , с вързани с връщане на заем, както и финансови загуби. Конфликт с близките е неизбежен.

Водолей
Трябва да се научите да живеете в мир със себе си и с обкръжаващите. Не е желателно в изблик на гняв, та макър и бил той основателен, да размазвате всички. Вашата енергия и напор ще окажат голямо влияние на всички, с които предстои да общувате. Средата на седмицата е подходящо време за решителни действия в работата. Към края на седмицата се заемете с благоустройството на дома. Благодарение на изменеията, сътворени от Вашите ръце, той ще стане още по-уютен и приятен. През почивните дни са вероятни разногласия с приятели.

Риби
През тази седмица вероятно ще се наложи да положите много усилия,за да задържите ситуацията под контрол. Виновна за всичко вероятно ще се окаже излишната емоционалност. При сериозните неща е най-добре да запазите спокойствие. Като цяло семицата е благоприятна, но в сряда могат да Ви нападнат съблазни, които да опустошат Вашето портмоне. Трябва да съумеете да се спрете навреме. За почивните дни идеален вариант са разходки из града , срещи с приятели и нови запознанства.

събота, 29 май 2010 г.

Десет фрази, от които се страхуват мъжете(продължение)

0 коментара

6. Харесва ли ти тази шуба от норки?
Опасен въпрос, който може да направи от всеки мъж поддръжник на Зелената партия. По-добре да стане защитник на бедните зверчета, отколкото покупката на нов автомобил.

7. Трябва да поговоря с теб
Тази фраза може да бъде много опасна, защото след нея може да последва всичко: започвайки от признанието, че чакате бебе, и завършвайки с всеки един от изброените пунктове.

8. През изминалата нощ симулирах оргазъм
Трябва, че току-виж именно през миналата нощ Вашият мачо помислил, че в леглото той е истински герий-любовник! Мъчителните размисли, дали и този път не се преструвате, още дълго време ще му развалят настроението.

9. А Иван, Стоян, Драган винаги е миеше съдовете след хранене
А на Вас дали би Ви харесало така? И ако който от изброените е бил толкова добър, защо не сте с него и до сега?

10. Ти обичаш ли ме?
Струва Ви се, че е много лесно да се каже „да”, но когато се отнася за любов, мъжете се страхуват от всякаква конкретика, особено когато трябва да е толкова откровена и праволинейна. Затова и щанса да отговори конкретно на Вашия въпрос, е минимален. По- вероятно е, да се впусне в абстрактни разсъждемия от типа на „Какво е любов?...”

петък, 28 май 2010 г.

Десет фрази, от които се страхуват мъжете

0 коментара

Мъжете лесно могат да бъдат изплашени с думи..... Cosmo составил TOP-10 на най-убийствените фрази. Оказва се, че мъжете са много раними и плашливи същества. Понякога ,за да получат сърдечен пристъп, са необходими само няколко неакуратно казани фрази. Например такива:

1. Кога ще се оженим?
Ако той знаеше отговора на този въпрос, отдавна щвхте да бъдете женени. Мъжете не обичат да им се дава зор за подобни неща. Всякакви намеци от подобен род няма да Ви приближат към желаната цел, а само ще предизвикат неговата агресия.

2. Не искаш ли да минем по магазините?

Разбира се, те не искат, досещайки се, че „преминаването ще отнеме целия ден и ще завърши с това, че купеното от него ще престане да му харесва, още докато не е минал през касата.

3. Не забелязваш ли никакви промени у мен?

Малко ли са нещата, които сте могли да направите със себе си? Изскубали сте си веждите? Начервили сте се с ново червило? Подстригали сте се? Мъжът е умен – той знае, че не е нужно да напряга мозъка си, само и само да си изясни, че сте си сложили нов туш за мигли, който увеличава обема им с 265%.

4. А ти как мислиш?…

От този въпрос мъжете се боят поради неговата абсурдност. И проблема даже не е и в това, че след това ще последва: „А кои обувки са по- хубави?” или „А Катка наистина ли е глупачка или се преструва?”... Проблемът е, че ти все-пак ще си пешиш, като искаш, завършвайки : „.. арзбира се, ще взема червените” или „Разбира се, кой би се съмнявал”...

5. Искам да те запозная с моите родители

Ако се срещате от доста отдавна, напълно възможно е, плановете ви да са интересни на Вашите родители. И той явно се досеща за товаЗатова желанието Ви да го рещнете с мама и татко, може да е равносилно за него на фраза №1.

сряда, 26 май 2010 г.

Защо децата пълнеят?

0 коментара

В последните години проблемът за наднорменото тегло при децата става все повече повод за безпокойство на възрастните.
Доктор Елси Таветас от Медицинския факултет на Харвърдския университет, опирайки са на предшестващи изследвания на своя колега д-р Матю Гилман, с участието на над 2000 жени и деца съобщава, че процентния показател на затлъстяване на децата от 3 до 5 години, се е увеличил от 5% през 1980 година, до 12% през 2006.
Резултати от серия изследвания в САЩ показват, че за наднорменото тегло на детето трябва да се мисли още преди планиране на бременността. Учени от университета в Колорадо доказват, че деца, родени от майки, които са пушили по време на бременността, макар и да се раждат с по-ниско тегло, винаги имат повишен риск от затлъстяване в бъдеще.
В групата на рисковите попадат и деца, чиито майки са страдали от затлъстяване или боледували от захарен диабет.


Работата на група учени под ръководството на епидемиолога от Школата по обществено здравеопазване в Колорадо , Дани Дебелеа с индианци от племето пима доказва, че ако майката е имала захарен диабет при бременността, то детето ще има по-голяма индексна маса на тялото и риск да развие диабет, отколкото децата и родени преди развитие на диабет тип 2.
Това е свързано с прекомерното хранене на детето във вътреутробния период, което формира у него склонност за преяждане и в по-нататъшния му живот.

вторник, 25 май 2010 г.

Учените твърдят, че виното предпазва жените от излишно тегло

0 коментара
Въпреки че в алкохола има твърде много калории, умерената употреба на вино подобрява женската фигура. До този извод са стигнали американските учени, изучаващи влиянието на алкохола върху женския метаболизъм в течение на 13 години.
Както показали данните от изследването на 19220 американки, жените, придържащи се към умерена употреба на вино, доста по-бавно натрупват килограми от тези, които предпочитат да се ограничат до минерална вода и даже до чай. Учените предполагат, че калориите, съдържащи се във виното имат по-малко влияние върху теглото, отколкото другите вещества, но за съжалени до този момент никой не може да обясни това явление.
Съществува хипотеза, според която жлъчката на човек, системно употребяващ алкохол, проявява допълнителна активност за обмяната на веществата, превръщайки излишната енергия в топлина, а не в килограми.
По време на изследването се установило, че най-добре на фигурата се отразява червеното вино, докато бирата и концентратите прибавяли килограми, макар и бавно и не много.
Резултатите от изследванията са публикувани в списание Archives of Internal Medicine и показват спорността на твърдението, че употребата на всички спиртни напитки, без изключение, води до увеличаване на теглото. Изследователите подчертават, благоприятно въздействие има само умерената употреба на спиртни напитки. Прекомерния стремеж към спирта въздейства зле не само на теглото, но и на здравето...

Удивителни факти за съновиденията - ІІ

0 коментара
.... Сънуваме само онова, което сме видели
В сънищата си често виждаме непознати хора, но нямаме понятие , че нашето подсъзнание не измисля техните лица. Това са реални хора - тези, които сме виждали през живота си, но не сме запомнили.

.... Сънищата предотвратяват психози
Неотдавна учените са провели експеримент: на участващите в експеримента позволявали да спят полагащите им се осем час. , но ги будели в началната фаза на всеки сън. След 3 дни у всички участници в експеримента се наблюдавали трудности с концентрацията на вниманието, халюцинации, необяснима раздразнителност и първи признаци на психоза. Когато най-на края им дали възможност да сънуват, учените обърнали внимание на това, че мозъкът компенсира отсъствието на сън през предходните дни, за сметка на по-дълго пребиваване на организма в състояние на бърз сън.

.... Всички, без изключение, сънуват
Всички хора, с изключение на болните със силно разстройство на психиката, сънуват. Само че мъжете и жените сънуват различни сънища.На мъжете обикновено се присънват представители на своя пол, докато бените в сънишата си „виждат” представители на двата пола, горе-долу в еднакви пропорции.

.... Ние забравяме 90% от своите сънища

Пет минути след събуждане вече не помним и половината от своите съниша, а след 10 минути едва ли можем да си спомним и 10% от тях. Известни са случаи, когато поети, писатели и учени са имали сънища, в които са съчинявалистихове, проза, или са измисляли нова научна теория. Провървявало на тези, коиуто се сещали да оставят до възглавницата си лист и нещо за писане. Именно на съновидение се дължи появата на Франкенщайн на Мери Шели, а също и знаменитата таблица на Менделеев. И не само те...

.... Слепите също сънуват

Хората, ослепели след раждане могат да виждат на сън картинки; тези, които са се родили слепи също сънуват, но техните сънища напомнят звуци , ухания и тактилни усещания.

И още малко факти:
1. Когато човек хърка, не сънува.
2. Малките деща не виждат себе си в своите сънища, докато не навършат 3 години. От 3 до 8 години децата сънуват повече кошмари, отколкото възрастните за целия свой живот.
3. Ако Ви събудят във време на бърз сън, запомняте съня си до най-малки подробности.

понеделник, 24 май 2010 г.

Удивителни факти за съновиденията - І

0 коментара


.... По време на сън ние сме парализирани.
Ако искате вярвайте, ако искате – не вярвайте, но тялото на човек наистина е парализирано по време на сън и то основно за да не повтаря движенията на тялото от съня...

.... Външните дразнители влияят на нашите сънища.
Всеки от нас поне веднъж е изпитал това върху себе си: подсъзнанието прави част от съня физическо усещане, което ние изпитваме в даден момент. На хората, изпитващи жажда, подсъзнанието „подава” образ на чаша с вода. Те се опитват да се напият(на сън, разбира се), отново изпитват жажда, отново виждат чашата - и така, докато се събудят и разберат, че наистина искат да пият, но в реалния свят. По такъв начин подсъзнанието им „подсказва”, че трябва да се събудят.

.... Бившите пушачи виждат по- ярки сънища
Сънищата на бившите пушачи са по-наситени и реални, отколкото на останалите хора. Най-често те сънуват, че отново са започнали да пушат и в същото време изпитват чувство за вина.

.... Сънищата не са буквални
Нашето подсъзнание използва езика на знаци и символи. Затова не трябва да се възприема всеки сън, даже и с най-логичен и богат сюжет , буквално. Подсъзнанието ни изпраща сигнали, а не ясни образи!

.... Не всички могат да сънуват цветни сънища
Около 12 % от зрящите гора виждат само черно-бели сънища, а останалите сънуват цветно. Съществуват няколко типични групи съновидения, които сънуват всички. Изключение правят тези, които „оиказват” ситуации в училище или на работата, опит да се спасят от преследване , падане от високо, смърт на човек, падане на зъби, полет , аварии и провал на изпити.

неделя, 23 май 2010 г.

Какво могат децата-индиго!!!

0 коментара
Двугодишен ситнеж –„индиго” зане за автомобилите повече от своята майка

Децата Индиго” проявяват необикновени възможности, на които съвременната наука не може да даде обяснение. Експертите, явяващи се застъпници на теорията на Дарвин ги смятат за представители на следващата степен на развитие на човечеството по стълбицата на еволюцията. Несъмнено към тях се числи и Уокър Сайороби (Walker Ciorobea) от Южна Флорида. Момченцето, което още няма 3 години и не знае да чете, поразява възрастните със своите познания в познаването на автомобилните марки.
Макар че не е грамотно, момченцето може да назове марките и моделите практически на всеки срещнат автомобил. Майка му решила да разкаже за поразителната дарба на своя син на цялата страна, като заснела с видеокамера една „едскурзия” с необикновеното си чедо, на територията на един от местните автопаркинги и изпратила клипа на телевизионния канал CBS.
Уокър безпогрешно определя марките и моделите на стоящите пред него автомобили, хвърляйки своята майка в изумление: някои от имената майката чува за пръв път.
Отивайки на посещение в телевизионния канал, детето отново демонстрира своята необикновена дарба по снимки, показани му от журналистите.
Знанията за автомобилните марки при него се проявили, след като баща му се абонирал за специализирано издане. Уокър обичал да разглежда картинките, като често питал, кака се наричат автомобилите.
„В бъдеще той непременно ще стане авто механик, автосъстезател или собственик на автосалон !” - смее се майката на това уникално дете, което в момента е само ма 2,5 години...

събота, 22 май 2010 г.

Хороскоп на рисковете (24 май – 30 май)

0 коментара

Уникален хороскоп

Овен
За Овните е настъпил много благоприятен период. Вие се носите по вълните на успеха и междувременно успявате да свършите още куп допълнителни неща: като се почне от работните и се свърши с личните. Само че звездите съобщават за опасности, които могат да възникнат на работата и се отнасят за отношенията с колегите. Бъдете бдителни и не прекалено доверчиви! Около Вас може да се плетат интриги и сплетни. По-добре приемете ролята на наблюдател и не давайте „храна” на своите врагове , иначе те набързо ще Ви „изхрускат”. Началото на седмицата е много подходящ период за романтични срещи. В любовните отношения не трябва да се поддавате на провокации, защото е възможно това да е проверка. В събота се постарайте да не закъснеете за среща.

Телец
През тази седмица отчаяно няма да Ви върви със светофарите. На зелената светлина може и да не разчитате, а ще се наложи да спирате почти до всеки стълб. Това е , както никога вярно, и е точно за Телците. Няма да са желателни никакви пътувания, особено ако са свързани с железопътния транспорт. Всички Ваши опити да постигнете нещо по отношение на кариерата си, дори и да изглеждат много светли и перспективни, ще претърпят успех. Само не се отчайвайте! Втората половина на седмицата Ви готви сюрприз от личен характер. Звездите Ви порепоръчват да си проведете шопинг-терапия и да пообновите малко своя гардероб. Промяната на образа Ви в този момент съвсем не би Ви била излишна...


Близнаци
Сега ще демонстрирате решителност и енергичност, а тези качества ще Ви помогнат да постигнете успех. Крайно време е да започнете да осъществявате замисленото! От това настроението Ви ще се повиши и ще нарастнат шансовете Ви за успех и постигане на замисленото. Използвайте проверени методи. Вторник е благоприятен ден за постигане на договорености и подписване на контракти.Четвъртък е благоприятен ден за уреждане на документи. В петък Вашите планове трябва да бъдет конкретни, иначе няма да може да се реализират. Постарайте се през този ден да не се нахвърляте на домашните. Успехи и подтижения на децата ще Ви зарадват през почивните дни.


Рак
Постепенно ще стигнете до извода, че е необходима някаква промяна в отношенията. В противен случай те просто ще навлязат в задънена улица. Но няма да постигнете нищо, ако седите със скръстени ръце и чакате чудо! Положете някакви усилия макар и за постигане на близост и създаване на романтичност, а и се погрижете за съответстващ антураж и за своя облик.
Трябва да коригирате остарелите подходи в секса и изразяване на любовта като цяло. Що се отнася до работата, тук не всичко ще върви гладко.Ще възникнат ситуации, при които е по-добре да замълчите, за да не се забъркате в неприятни неща, а да се измъкнете в последствие „сухи от водата”, съвсем няма да е лесно. Не изпадайте в депресия а се постарайте да уравновесите блюдата на везната на настроението и емоционалното Ви състояние. Вечерните разходки на чист въздух сега за Вас са по-важни от седенето с приятели на приказки, гарнирано с неимоверна по количество консумация на алкохол...


Лъв
През седмицата ще усетите прилив на сили, ще се чувствате лидер и на всяка място ще имате усещането, че сте си у дома си. На работа тези прояви са съвършено естествени, а у дома е по-добре да проявите търпение към всички близки. В понеделник е добре да заложите на подкрепа на съмишлениците, преди да пристъпите към решителни действия. Вув финансов план през втората половина на седмицата могат да възникнат определени затруднения. Любовните утехи могат да Ви завъртят главата така, че за други неща съвсем да не Ви остава време. Ще Ви обсипват с комплименти и знаци на внимание Ваши колеги и познати, не е изйлючено да Ви предпочита някой, който от Ваша гледна точка да е по-малко привлекателен, отколкото е Вашата очарователна персона.

Дева
На Девите звездите препоръчват през седмицата да направите романтически увлекателно пътешествие , по възможност в страна или място, за което отдавна сте си мечтали. Най- добре е всичко да започва от понеделник, но и средата на седмицата става, стига да не планирате нещо за почивните дни. Но пък ако все пак сте решили да попътувате в края на седмицата – лошо няма... Не се предвиждат никакви катаклизми или усложняване на пътната обстановка. За тези, на които започва поредната (и обичайна) работна седмица ,стремежът трябва да им бъде да съхранят своето душевно равновесие. Този период може да бъде напрегнат и да носи емоционална неуравновесеност. Възможни са неприятни контакти. Абстрахирайте се от външния свят , а това ще Ви помогне да запазите силите и здравето си. Помнете, че нервните клетки не се възсатновяват...


Везни
Преди да приемете окончателното предлоцение, трябва добре да помислите и да не се ръководите от красивата опаковка. Седмицата може да бъде много противоречива. До сряда е желателно да не предприемате никакви резки действия Поради непредвидени събития може да бъдат разрушени Вашите планове в началото на седмицата. Не влизайте в конфликт без особена необходимост! В петък е вероятно ситуацията кардинално да се промени и в този ден да се наложи да се вземе сериозно решение , от което може да завив Вашата перспектива в близко бъдеще. Съмненията Ви в собствените Ви сили ще изчезнат , а това до голяма стешен ще повиши нивото на Вашата трудоспособност.

Скорпион
Сега е отличен период за пълноценен отдих! Заемете се с това, за лоето през последните месеци съвсем не Ви е достигало време. Например, всяка вечер си правете отпускащи вани. Ходете на фризьор, обикаляйте магазините - на кратко: живейте за свое удоволствие. Желателно е в началото на седмицата да не се опитвате да правите никакви нововъведения. В сряда може да Ви изненадат важни телефонни позвънявания. Постарайте се да се отнесете към тях с необходимата сериозност. Деловите отношения с партньорите до голяма степен ще зависят от Вашата сдържаност и дипломатичност. Премислете и най-малките дреболии, преди да отговорите на въпросите, така интересуващи Вашите партньори. Помнете, че идеите Ви трябва да бъдат логични и трябва да бъдат представени в сложна система. Потапяйки се в работата, не забравяйте за своите роднини и близки. Помнете, че те не винаги самостоятелно успяват да се справат с възникващите проблеми.

Стрелец
През тази седмица ще Ви бъде нужно да помолите за помощ роднини. Не се стеснявайте! Възможни са и финансови затруднения . И през ум да не Ви минава да се справите с тях, като взимате в заем от малко познати хора. Тази неделя ще бъде много благоприятен период за решаване на наболелите въпроси и изоставените проблеми. Гласът на сърцето ще Ви подскаже, как да намерите изход от създалата се ситуация. Бъдете умерени в употребата на вредни продукти и не си поставяйте за цел задачи, които не са по силите Ви.


Козирог
На представителите на този знак на Зодиака, особено на мъжете, настойчиво се препоръчва, да започнат най на края да изпълняват своите съпружески задължения. Иначе рискуват да загубят уважението не само на членовете на семейството, а и самото семейство.Също проявете и повече внимание към децата, като се включите в подготовката на домашната им работа, или в подготовката на някакъв конкурс. Това, което направите през семицата в полза на семейството Ви, ще Ви се върне стократно. Във вторник добре ще птеминат деловите срещи и преговори. Но почивните дни звездите препоръчват да посветите на себе си, на своето развитие или опазване на физическото си здраве. Бъдете предпазливи на извънградските трасета.

Водолей
Седмицата идеално подхожда за благоустройство на вилата - както сградата, така и на мястото около нея. Периодът се очертава да бъде напрегнат, но в крайна сметка ще видите реалните плодове на своя труд. В средата на седмицата много внимавайте за своите думи, защото всяка непредпазлива дума може да стане причина за кавга. Затова се постарайте повече да действате, отколкото да говорите. Тази седмица е също много подходяща за преустройство на жилището, както и за взаимни визити с далечни и близки роднини. В края на семицата неочаквано ще Ви се прииска, да отидете мякуде далече от града, и едва ли някой ще може да Ви спре....

Риби
През тази седмица общуването и съвместните проекти с деловите партньори може да ангажират по-голяма част от времето . Не разказвайте прекалено мнопго за себе си, тъй като от тези сведения може да се възползват недоброжелатели. В средата на седмицата не трябва да критикувате колегите и началника си, защото рискувате да попаднете в крайно неприятна ситуация. Освен това ще Ви се прииска да си бъдете у дома, което, всъщност, би било и най-правилното решение. Всякакви пътувания и излизане с приятели могат да Ви донесат само стрес.
За възникване на любовна страст между Вас и възлюбения, няма да е необходима само искра. Астролозите предупреждават, че за да лумне огън, трябва доста да се потрудите.

петък, 21 май 2010 г.

От ревност може наистина да се ослепее

0 коментара
Психолозите са проучили, как силните емоции влияят на физическото състояние на човека.
Учените доказали, че женската ревност , проявяваща се в близките отношения между мъжете и жените, оказва толкова силно влияние върху представителките на нежния пол, че влошава тяхната възможност за зрително възприятие на обкръжаващата действителност. Това се съобщава в статия на изследователите, публикувана в априлския брой на списание Emotion.

Авторите на изследването са се опитали да изяснят до колко силно близките отношения между хората могат да засегнат базовите им възможности за възприемане на света.
В своята работа учените провели експеримснт с доброволното участие на хетеросексуални двойки, при които на жените трябвало да се покажат изображения на красиви ландшафти на мониторите, които да се редуват с неприятни за възприемане изображения. При това техните партньори седели редом, пред екрана на отделен монитор, и съгласно условията на експеримента, се занимавали с ощенка на тези или онези фотографии на ландшафта.
На определен етап от експеримента изследователят молел мъжете да превключат от едната задача на другата, като прекратят коментарите на красотата на ландшафта и да превключат на оценка на привлекателността на жемите, които се редували на техния монитор.
По резултатите от този експеримент жените трябвало да оценят своята степен на раздразнителност и дискомфорт от това, че техния партньор се занимавал по време на опита с оценката на чужда привлекателност.

В резултат на анализа на получените данни учените установили, че колкото повече ревност изпитвала жената по време на експеримента, толкова по-голямо отражение и оказвали неприятните изображения на нейния монитор и толкова по-зле се справяли с кометара на изображенията на красивия ландшафт. Учените отбелязват, че такова нарушение на зрителното възприятие се забелязвало само в момент , когато мъжете се занимавали с оценка на чуждата привлекателност.

Авторите на изследването предполагат, че тяхната работа има голямо значение за изучаването на взаимовръзките на социалните отношения и на способността да се възприемат и задълбочава представите на учените за това как емоциите, свързани със социалните взаимодействия , могат да засягат умстеното и физическото състояние на човека.

Психолозите имат намерение в бъдеще да установят как подобни социални взаимодействия могат да се отразят на поведението и спососбноститре за възприемане при мъжете.
rian.ru

четвъртък, 20 май 2010 г.

Загадки на човешкото поведение, за които няма обяснение

0 коментара
Списание The New Scientist е назовало 10 загадки на
човешкото поведение, на които не е намерено обяснения


Учените са успели да разделят атома, да изпратят човек на Луната и да разшифроват ДНК, но има десет загадки, отнасящи се до човечеството, на които не е намерено обяснение.

Списание The New Scientist пише, че науката и до сега не е успяла да обясни, защо човек се изчервява, когато говори неистини, И макар че срамежливата руменинка винаги издава лъжеца, този процес не може да се контролира. Още Чарлз Дарвин се е опитвал да разгадае тайната на „стеснителните лъжци”, но и неговият гений не е могъл да намери отговор. За това пише NEWSru.co.il.

Учените си блъскат главите и над тайната на смеха. Успели са да установят, че той има оздравителен ефект и е полезен за организна, но да обяснят защо тази или онази шега кара хората да се превиват от смях и до сега не са успели.

Целувките, които си обменят влюбените, както и преди представляват интерес за науката. Съществува предположение , че този рефлекс е останал в подсъзнанието и напомня на целуващите се майчината гръд. Не е изключено също нашите прадеди да са дъвкали храната на своите деца. Заедно с храната ставал обмен на слюнка, което отделно се напомня с целувката.

Смехът с кикот е присъщ изключително на човека. Единствено смях, и то даже следи от него, се наблюдават при някои маймуни , и то в много редки случаи. Намеци за смях се забелязват и при кучетата.

Родителите с ужас очакват, кога при техните деца ще настъпи така наречената преходна възраст.У животинския свят не съществува такова явление като пубертет.
Още загадки на човешкото поведение е човешкото суеверията, сънищата, алтруизма, живописта и музиката, както и бъркането в носа.

На края на списъка от загадки е растителността по човешкото тяло. На изследователите предстои да обяснят, защо при хирата най- бурно растат космите в зоната на интимните части на тялото, като при най-близките ни родственици окосмяването става по съвършено различен принцип.

сряда, 19 май 2010 г.

Златните правила за хармония в секса - 2

0 коментара
Правило 3. Oбичайте се един-друг!

Вие, разбира се, ще възкликнете: „Но мъжете толкова предпочитат представителките на най-древната професия?” Сега става въпрос за хармонични сексуални отношения, които се основават на удовлетворяване на естествените потребности (всъщност, по данни на социологическо изследване , болшинството мъже се обръщат към жриците на любовта именно за това), за получаване на взаимно удоволствие, за сливане не само на телата, а и на душите и енергиите.

Въпреки толкова разпространеното мнение, че сексът още не е повод за запознанство, психолозите твърдят, че болшинството сексуални партньори се разделят именно за това, че между тях няма любов. Даже и хубавия секс никога няма да стане хармоничен, ако партньорите не изпитват един към друг истински чувства.
Цялата гама от чувства, възникващи, когато хората се занимават със секс, това е палитра от любовни преживявания. Момента на страстта , когато партньорите започват любовна игра, може да се сравни с любовта от пръв поглед, когато даже най-малката искрица е достатъчна, за да се разгори голям огън.

Моментът на възбуда, когато партньорите се докосват един с друг, чувствайки страст и желание, е сравним с първата любов по своята яркост и страст. Моментът на сексуално сливане, когато телата на партньорите се обединят в едно цяло, когато всички усещания се делят на половина, може да се съпостави със зряла любов, основана на уважаване чувствата един на друг. В крайна сметка, може ли да се говори за хармония в секс без любов? Разбира се, че не!

Правило 4. Стремете се към гармония!

Огромно количество двойки, стремящи се към хармонични сексуални отношения, травят всичко по силите си, за да постигнат желания резултат. Само че не на много от тях това се удава! Психолозите твърдят, че основа на хармонични сексуални отношения – това е психологическито равновесие в семейството, а също и стремежът към тази хармония.
Партньорите, желаещи да изпитат щастие в секса, трябва да се научат да се абстрахират от външните проблеми, като ги оставят пред прага на дома си. Такова емоционално разграничаване ще им позволи да бъдат по-внимателни един към друг, а и да посветят повече свободно време на общуването помежду си.

Не възможно да се постигне какъвто и да било резултат, ако човек не се стреми към него. Например нито един спортист няма да преодолее поредната височина, ако не се стреми към победа , а и нито един военен няма да стане генерал,ако не се стреми към това. За да се достигне сексуална хармония, трябва да се положат много усилия, трябва да се експериментира, да се измисля нещо ново, да се променя стила на отношенията, партньорите постепенно да се опознават, да откриват нови аспекти на своите чувства, и е много важно да са по-искрени и страстни.

вторник, 18 май 2010 г.

Смехът изяжда излишните килограм

0 коментара
Първото по рода си изследване са провели специалистите от университета на Вандербилт, щата Тенеси. В класическа камера за измерване обмяната на веществата, те заставили изследваните -приятели и влюбени двойки – да се смеят от душа. При това им съобщили главната цел на изследването: за опита бил нужен само искрен смях, а както е известно, той не се получава по поръчка.

„Тогава те биха се смели принудено, а принудителния смях се управлява от съвсем друг участък на мозъка” – обяснява доктор Буковски, ръководещ работата си.

За начало на експеримента на участниците показвали успокояващи картинки от природата, видеозаписи на овце, пасящи по зелените поляни на Англия. В същото време апаратурата измервала нормална скорост на обмяната на веществата( через сърцебиенето, вдишания кислород и издишания въглероден двуокис). След това им показвали откъси от комедии и хумористични телевизионни предавания (за чистотата на експеримента се наложило да премахнат смеха зад кадър) и метаболизма на зрителите съществено се ускорявал.

Съотнасяйки продължителността на веселието с обмяната на веществата, изследователите твърдат, че за 10-15 минути смях, може да се изгорят 50 калории, колкото се съдържат например в парченце шоколад. Заключението на изследователите било, че годишно може да се свалят 2 кг, ако човек се смее всеки ден.

Така че смеха има преимущества: той нищо не струва, а влияе положително на здравето.

Поговорката за това, че смехът удължава живота, все още не е доказан от учените в университета Вандербилта, но по принцип несъмнено е вярна.

понеделник, 17 май 2010 г.

Златните правила за хармония в секса - 1

0 коментара
Всичко в този неудържим свят съществува в хармония. Те е важна наистина за всичко: в организма, за да няма проблеми със здравето; в работата, за да спори всичко; в почивката, за да може да се отпуснете и да „разхлабите; а също и в отношенията. Сексуалната хармония е онова, към което се стреми всяка двойка, но далеч не всички я постигат...

Хармоничните сексуални отнощения носят радост и удовлетворение, доставят удоволствие и са съпроводени само с позитивни емоции. Само че такива отношения са голяма рядкост.

Какво препоръчват сексолозите и психолозите?


Правило 1. Опознавайте се един-друг!

Сега все-повече млади двойки пропагандират свободните сексуални отношения: смяна на партньорите, позите, сексуалната ориентация. От една страна простащината е главен враг на сексуалната хармония, но от друга, само в постоянното взаимодействие с партньора може да узнаете неговите склонности, желания и особености. Хармоничните сексуални отношения не са обезателно нови и необичайни. Това преди всичко са отношения, основани на познаването едун-друг и на умението да си доставите удоволствие един на друг. Голяма част от специалистите считат, че поклонниците на свободната любов са хора, които не могат или не искат да се борят за достигане на хармония.
Действително, всеки нов партньор поражда нови емоции и дава нови усещанияно такива нови възприятия и новите отношения могат да бъдат причина само за физическо удоволствие – силно, но бързо преходно....
При търсене на сексуална хармония не трябва стремежът да се само към минутните удоволствия. Целта на такива отношения е, удоволствието да е постоянно, дълго и непреходно.
Не е възможно да се постигне хармония изведнъж и по тази причина свободните отношения не могат да бъдат хармонични. Това е сложен и труден процес, в хода на който партньорите се приспособяват един към друг.
Опитните партньори справедливо отбелязват, че новите отношения носят неповторими усещания, но само с течение на времето може да се разбере истинската радост от секса, радостта от това, че знаят как да доставят на партньора си удоволствие, знаеш какво обича и какво го възбужда, а и какво може да го издигне на върха на блаженството. И в същото време знаят, че той може да направи същото и за тях...

Правило 2. Експериментирайте!
Помните ли народната мъдрост, че и най-вкусната храна в един момент омръзва? Така е и със секса. Без експерименти даже и най-страстния и неудържим секс в края на крайщата омръзва и става досаден.
Сексолозите твърдят, че повечето двойки се обръщат за помощ към специалисти с оплакването, че чувствата са изстинали, а в секса се боят(или не искат) да експериментират. Тъй като се оказа, че при смяна на партньорите не може да се говори за хармонични отношения, остава да се помисли за смяна на обстановката.
Опитът показваче обиграността и навика най-често стават причина за нарушаването на хармонията на сексуалните отношения. Да се върне остротата на усещанията би могло с помощта на експериментите. Най-често инициативата на такъв род нововъведения в отмерения семеен живот поемат жените, тъй като те по природа са надарени с чувственост и артистизъм. Но и мъжете могат да направят много, за да върнат на секса бившата пикантност. Двойката е добре да се ориентира към смяна на ролите , смяна на местата по време на акта , смяна на емоционалната настройка. В качеството на експеримент може да се използват всевъзможни любовни игри.
По данните на сексолозите, болшинството двойки , сменящи обстановката или ползващи нови способи, след известно време постигат хармония и отново се запалват от неугасващия огън на любовта.
(следва)

неделя, 16 май 2010 г.

Хороскоп на рисковете (17 май – 23 май)

0 коментара
Уникален хороскоп

Овен
Седмицата се очертава да бъде тежка по отношение на кариерата, След почивните дни няма да Ви се иска веднага да се захващате с работа, но към средата на седмицата ще станете главната движеща сила на всеки колектив. Периодът на разтакаване ще се замени с бурна дейност. Времето е благоприятно също и за усъвършенстване на външния облик. В средата на седмицата може да се заемете с парични операции. Парите няма да са похарчени напразно, но по-добре е да ги насочите за организация на пространството около Вас, а това ще се окаже удачна стъпка.В края на седмицата може да смените обстановката, като заминете на вилата или на гости.


Телец
Телците са едино от не многото знаци, на които в началото на седмицата се очертава почивка. Трябва да се отпуснете и няколко дни да изкарате на спокойствие. А в края на седмицата ще се наложи да съберете всичкия запас на енергия, който Ви се е натрупал, и то - колкото се може по-ефективно. Вариантита ще бъдат много- разходка извън града, поход в гората, пикник или активна дейност у дома, в градината и т.н. В края на седмицата може да си купите нещо, придобивката на което дълго ще Ви радва. Семейните отношения могат да се ободтрят. Най-добре ще бъде, ако се опитате да загладите острите ъгли.

Близнаци
Пътуването и общуването с нови хора, ще се окаже най-полезното занимание за този период. Най-добри са излизанията със семейството или Ваши близки хора. За формирането на плановете Ви ще помогнат и приятели, които на практика през първите няколко дни на седмицата ще бъдат неотклонно до Вас. В средата на седмицата може да полчите неочаквани предложения от началството, които за в бъдеще ще Ви донесат позитивни резултати. Не ги пренебрегвайте. Трябва да се предпазвате от контакти, изискващи изразяване на чувства. Поради емоционална умора няма да можете адекватно да възприемате ситуацията.

Рак
През тази седмица Вашия знак ще бъде съпътстван с късмет и успехи във всяко отношение. Ще се окаже, че имате способност да отгатвате мисли. Това ще Ви помогне да предвиждате постъпките на хората и да правите корекции на своите планове. Фотруна също ще се усмихне и в личните Ви отношения. С лекота ще успявате да започнете приятелство или да се запознавате с представители на противоположния пол, само че не хранете много надежди и илюзии. Това би могло във всеки момент да Ви подведе или да Ви тласне към рисковани действия. Но пелената от очите Ви така и няма да падне - вие ще се гмурнете с главата надолу в чувствата и във властта на страстите. Но в края на крайщата всичко ще завърши благополучно.


Лъв
Тази седмица ще стане за Лъвовете период на поставяне на нови фундаменти в отношението към своя начин на живот. Както отдавнашните проблеми, така и сегашните, ще Ви застави да преосмислите старите ценности. Звездите Ви съветват да обърнете особено внимание на здравето, защото именно този въпрос сега за Вас е най-актуален. Може би ще се решите да минете на оздравителна диета или ще отидете на санаториално лечение. Помнете, че през този период за всяко решение ще се намери път за реализация. Към края на седмицата ще имате възможност да попаднете в някакъв елитен клуб. Не се впускаъре в областта на опознаване на непознатотото - всичко, което научите през този период , няма да Ви бъде от полза, а само ще се отрази негативно на бъдещето Ви...


Дева
За много Деви седмицата ще започне с романтични преживявания. Ще бъдете изключително чувствени, ще Ви се прииска да се гмурнете във вира, напълно отдавайки се на течението на обстоятелствата. Но да държите този вихър от емоции в себе си е крайно опасно. Ако няма възможност да излеете своята симпатия към обекта , измислете друг начин за изливане на сексуалната енергия. При всички положения е желателно да изразявате своите чувства. Възможно е в някои случаи просто да бъде достатъчно да обсъдите с някого своите любовни преживявания. Във втората половина на седмицата , на фона на общия духовен подем, ще можете достатъчно да общувате с хора, които са Ви близки по дух. Това общуване сега е доста важно за дейноста Ви по-нататък. Успешно ще се подреждат нещата Ви в интимната сфера, с партньора по брак или с приятелите.


Везни
През този период не трябва да си правите важни и сериозни планове, особено свързани с укрепване на Вашето работно място. Всички опити да се издигнете в очите на ръководителите Ви, ще завършат с фиаско. Сега е по-добре да насочите енергията си за лично развитеие, да направите някакви корекции на разни-там черти на характъера си: може би на възпитание на своята воля или на умението да възприемате критика. Планетите ще спосбстват за реализация на желанието Ви да израстнете духовно, а не просто монотонно да изпълнявате своите ежедневни задължения. Енергията на звездите ще окаже положително въздействие на подобряване на отношенията Ви с хората. Предстоят Ви куп срещи и обмен на емоции, но за съжаление , не винаги ще се чувствате комфортно. Ще се наложи конфликтите да потушавате сами. В края на седмицата има вероятност за пътуване, даже и за излизане зад граница. Може да реализирате полезни запознанства.


Скорпион
През тази семица ще сте необичайно дейни и продуктивни. Още в самото начало по великолепен начин ще съумеете по великолепен начин да планирате целия процес, да се придържате към всички и всякакви графици и ще престанете да изчезвате от работното си място с повод и без поивод. Това, несъмнено ще се отрази на отношенията Ви с колегите и те ще започнат да Ви гласуват повече доверие. Цялата работа, и дори беседите за производствената дейност ще се окажат за Вас крайно увлекателни и интересни. В средата на семицата отношенията с деловите и интимните партньори може да се „поразклатят”, защото тогава ще се решават спорни въпроси и ще се оправят недовършени неща от минали периоди. Края на седмицата ще Ви донесе жажда за приключения и любовни похождения.

Стрелец
Първата половина на седмицата при Стрелците ще бъде посветена на възвишени чувства. Очаква Ви успех в интимната сфера: обектът на Вашите чувства ще Ви се радва и ще Ви дари с неистови чувства, които ще предизивкат у Вас море от възторзи и удовлетворения. Настроението Ви ще бъде прекрасно. Но цялата романтика ще приключи в средата на седмицата, когаро ще се осъзнаете и ще се сетите за насъщните задачи. В къщи също ще успявате с всичко и ще радвате своите роднини. Положително биха Ви се отразили разходките сред природата.


Козирог
Разположението на планетите през тази седмица създава необичайно приветлива атмосфера в семействата на Козирозите. Общуването и общата работа ще са емоционално наситени, а отношенията с брачната половинка – изключително чувствени. В средата на седмицата много Козирози ще се заемат с творчество. Те ще бъдат изпълнени с идеи и разбиране, как да ги реализират. Покрай реализацията на собствените проекти, Козирозите ще се занимават и с чужди, като им оказват подкрепа и покровителство. Към края на седмицата може да усетят някакъв дискомфорт по отношение на собственото си физическо тяло, което ще ги накара да обърнат внимание на здравето си, да преминат към оздравителни процедури или курс на физическо натоварване.

Водолей
Планираните от по-рано пътувания може да се окажат на границата на срива. Или по-важни неща ще Ви накарат да си останете вкъщи, или ще закъснеете за влака. Дори и да хо хванете, ще възникнат неприятности по време на пътуването. Прекрасно е времето в средата на седмицата за реализация на творческите замисли. За това всячески ще съдействат Вашите съмишленици и хората от Вашата компания. Освен това много благоприятно ще се окаже общуването със собственото Ви семейство и близките роднини. В края на седмицата Водолеите може да очакват романтическо приключение. Освен това има вероятност да получите покана за приятелска среща, където може да се запознаете с привлекателен представител на противоположния пол.

Риби
Предстои да положите не малко усилия , за да се отърсите от апатията и да се заемете активно с работа. Може да се окаже, че все още летите в облаците и сте под впечатлението на Вашите желания. Може да Ви се прииска, да се върнете за миг в миналото, да видите стари познати и да възобновите стари романи. Само че обстоятелствата няма да Ви позволят да предприемете каквото и да било. И все-пак в края на седмицата ше успеете да направи няколко крачки, които от отдавна са Ви мамели, но не сте могли да предприемете. По същото време ще нарастне обаянието на Рибите и ще започнете още повече да се харесвате на другите, защото ще се държите изключително тактично и проницателно.

За ползата от пищните форми – 3

0 коментара
Мазнините са важни и за правилното формиране на тялото. При много слабите жени има риск от смъкване на бъбреците. Нали всущност вътрешните ни мазнини като възглавница подкрепят органите и ги предпазват от удари.
Доказано е още, че остеопорозата и счупването на костите са по-чести при слабите жени, отколкото при пълните. Затова при липса на мазнини тялото ежедневно се нуждае от храна, съдържаща лесно усвоими млечни и растителни мазнини.

Ако необходимата „норма” от мазнини си набавяме от бисквити, барбекю и растителни мазнини, особена полза за организма ни няма да има. Главният принцип на сегашната диетология е много прост: колкото по-естествено, толкова по-добре. Това означава че най-полезни се смятат онези мазнини, които не са преминали през никаква обработка. Става сума за растителните мазнини от семената, за мазнините от тлъстата риба и натуралната сметана. При това положение човек е застрахован от вредни добавки и получава всички необходими съставки на всяка от мазнините.
Затова не се увличайте в продуктите с трансмазнини. Те са много в сладкишите и пълнежите за бонбони. В картофките, чипсовете , бисквитите и някои сладкарски изделия такива процедури може да бъдат от 30 до 50 %.
Тежък продукт за организма и в частност за жлъчката се явява палмовото масло. То влиза в състава на някои видове шоколад и не само. Затова тази храна не трябва да присъства на трапезата ежедневно.
Тогава възниква въпрос :

Какво да изберем?

Животинските мазнини , от които не трябва да се отказваме , е млечната. В него се съдържат 20 мастни киселини с голяма биологична ценност. Най-добре се усвояват киселомлечни продукти с нормална масленост.
Много полезни продукти, богати на киселини от семейството омега – 3 са лененото масло и морската риба. Доказано е, че омега-3 киселините са важни за профилактиката на атеросклерозата. Постарайте се поне 2 пъти седмично да ядете риба. В храната си добавяйте смес от растителни масла, за да получавате разнообразни мастни киселини. Смесвайте маслинено, слънчогледово и царевично олио непосредствено преди подправяне на салатата.
Най-полезното за здравето масло е нерафинирано , студено пресовано. Ако не Ви харесва вкуса му, можете просто ежедневно да ядете маслинено, авокадо, семки и орехи.

събота, 15 май 2010 г.

За ползата от пищните форми - 2

0 коментара
Енергията на мазнините

Продуктите, съдържащи много мазнини са източник на енергия и участват в сгряването на тялото. В екстрени ситуации запасите на мазнини позволяват доста дълго време да се мине без храна. Особено са необходими мазнините на жителите на северните ширини.
При ниска околна температура трябва ежедневно сутрин да се изяжда неголямо парче масло или някаква друга питателна храна.
Натрупвайки се като подкожна мазнина и в тъканите, обкръжаващи вътрешните органи, мазнините осигуряват топлоизолацията на организма. По такъв начин се предотвратява опасността от преохлаждане.

Не напразно основа на дневния порцион на много северни народи представлява мазната риба. Народите от Крайния Север по-рядко страдат от атеросклероза и хипертония, макар че употребяват по-мазна храна през целия си живот. Учените свързват този факт с ползата от рибната мазнина.

За ума и красотата

Мазнините влизат в състава на клетките и са необходими за тяхното обновление. Особено се нуждаят от тях нервната тъкан и главния мозък. Затова оскъдното хранене през младостта нанася огромни щети на интелекта. При недостатъчна консумация на мазнини в училищна възраст, е възможно нарушение на концентрация на вниманието и понижаване на успеваемостта.

От своя страна холестеролът е необходим за изработка на биологично активни вещества : жлъчна киселина, полови и някои други хормони. Ако в органима на жената има недостиг на мазнини, изчезва цикъла и и забременяването и става невъзможно.
Само с помощта на мазна храна се усвояват необходимите на организма витамини А, Е, D, К.. Витамините и мазнините са необходими , за да расте косата хубава, а кожата да бъде здрава, красива и гладка.

Незаменимите киселини

Някои мастни киселини са незаменими. Обезателно трябва да ги получаваме с храната, защото човешкият организъм не умее самостоятелно да ги изработва. Такива незаменими мазнини се съдържат в рибата и рибните мазнини, в лененото масло и в някои други растителни продукти.
Много полезно е маслиненото олио и морските дарове. Съдържащите се в тях мастни киселини регулират обмяната на холестерола и са необходими за нашите съдове.

петък, 14 май 2010 г.

За ползата от пищните форми – 1

0 коментара
С мазнините не трябва да се прекалява, а да се внимава. С килограмите - също. А и не всяка слаба жена е хубава... Същото важи и за тези, които са прекалено пищни...Но...

Опитвайки се да отслабнат, много жени се стараят напълно да изключат от своя рацион мазната храна. Само че не си струва това да става. Защо?

Законите на учените

По рано нещата с употребата на мазнини била ясна - животинските мазнини и маслото са вредни, а растителните масла са полезни. Въобще без мазнини е още по-добре - ще бъдете стройни и здрави. Само че през последните години някои непоклатими твърдения на диетолозите от миналия век са били опровергани...
Най-мащабното изследване по изучаване на зависимостта на здравето от потреблението на мазнини е било започнато в САЩ още през първата половина на ХХ век и продължава и до днес. Сега вече учените са стигнали до извода, че най-здрави и физически активни са хората, които са на смесена диета, а в порциона им има и растителни и животински мазнини.

Не трябва да се отказваме съвсем от мазнините. Когато в организма има недостиг , той започва да преработва в мазнини въглехидратите. А това не е най-добрия вариант, доколкото от тях не се получават най-полезните мазнини.

През последните 10 години масовото използване на обезмаслени продукти в САЩ, не е довело до намаляване на броя на хората с наднормено тегло, а даже броят на затлъстелите непрекъснато расте. Увеличава се броя на болните от загарен диабет, ковто в повечето случаи е свързано с наднорменото тегло.

Оказва се, че безмаслената диета не е по-малко вредна от злоупотребата с мазнини. Недостигът на мазнини води до общо нарушение на обмяната на веществата.
Съществувало е твърдение, че маргаринът е по-полезен от маслото, но и то не е издържало проверката на времето. В маргарина няма холестерол, но в него се съдържат трансмазнини - „счупени” мастни киселини, не характерни за нормалните продукти.

Неотдавна в английско медицинско списание са били публикувани учудващи резултати от многогодишни наблюдения над 80 хиляди медицински сестро. Оказало се, че при любителите на храни с трансмазнини смъртността е много по-голяма от исхимична болест на сърцето и инфаркт на миокарда.

Когато преминем тридесетте... ІІІ част

0 коментара
Кожа

Това, което всяка жена може да направи за своята кожа без разходи и без губене на време, това е, да пие достатъчно вода в денонощитео. Това ще се отрази отлично не само на кожата, но и на организма като цяло. Постъпете като световно известните манекенки - пийте по 2 литра вода на ден.

Още един фактор, който негативно влияе на състоянието на кожата, това е натрупването на свободни радикали в организма, с които, несъмнено, трябва да се борим! Най-лесния начин е, пиенето на зелен чай, който извежда радикалите от организма. За целта е подходящ екстракт от гинко билоба, соя и зелен чай, зелено грозде и етеричното масло от розмарин.

Всяка жена е станала или ще стане на 30, но това не значи, че трябва да се отчае и да вдигне ръце. А ако иска да се наслади на очарованието на зрялата възраст, нека се постарае и да направи всичко, което зависи от нея...

четвъртък, 13 май 2010 г.

Бенките и продължителността на живота

0 коментара
Лекарите никога не са считали бенките признак за добро здраве. Напротив, тези петънца са възприемани едва ли не като предвестник на рака. Само че напоследък се е появил повод това мнение да бъде преразгледано.

Бенките са привличали и вниманието на врачки и гадателки. Съществуват куп теории за това, че по техния размер, разположение и количество може да се предскаже съдбата, да се определи характера, да се подбере идеалната двойка и т.н. А известно народно поверие говори, че много бенки говорят за щастлив човек...

Науката се отнася към тези петънца по кожата по друг начин. Лекарите са склонни да гледат на тях с опасение. От медицинска гледна точка те предвещават на своя притежател повече беди, отколкото щастие.
Под влияние на определени фактори , от обикновените бенки може да се получи ... рак на кожата. Сами по себе си те не са нормално, а аномално ртазвитие на клетките на кожата, препълват се с пигмент и се превръщат в микро-тумор.

Едно неотдавношно изследване обаче може да развее лошата слава на тези пигментни петна. Учените от Кралския колеж в Лондон твърдят, че голямото количество бенки може да говори за дълголетие на човека. Това ще рече, че колкото са повече петънцата на Вашата кожа, толкова Вашия организъм е по- млад и толкова по-дълго ще живеете.

За да стигнат до този извод, лекарите отначало изброили количеството на бенките у група доброволци. В нея влизали 900 двойки близнаци на различна възраст. Оказало се, че средното количество бенки у възрастните се колебаело между 30 и 100, но при отделни „щастливци” те може да бъдат над 400. При това по-голямо количество петна се появяват на лицето.

През втория етап от изследването учените измерили дължината на теломера на всички участници.Теломери са крайните участъци на хромозомите, крайщата на които се смята че се смаляват със стареенето на организма. Съпоставяйки количеството на бенките и дължината на теломерите на участниците в изследванието, учените стигнали до извода, че по-голямото количество на петънцата, съответства на по-голяма дължина на теломерите и следователно - на по- голяма продължителност на живота.

При тези участници, при които бенките са по-малко от 25, теломерите били много по-къси отколкото при тези, които имали стотици петънца. Хората с голямо количество бенки преживяват 6-7 години повече, отколкото тези, които нямат. Това означава, ще са по-малко склонни към многобройни възрястови заболявяния и по-дълго ще съхранят физическото и умственото си здраве. Водещата изследването Вероника Батай смята, че това с лиск компенсира неголемия риск от развитие на злокачествени тумори.

Когато преминем тридесетте... ІІ част

0 коментара
Храната

Накарайте своя организъм да започне да работи още от сутринта! Разбудете обмяната на веществета с белтъчини и влакна.

Подходящи за целта са пълнозърнестия хляб или яйцата, кото се смилат по-трудно и ще заставят дебелото черво да заработи, а и за дълго време да се намали чувството за глад.

За да сте активни и работоспособни до края на деня, на обяд трябва да се заредите с енергия. Само че веднъж за винаги трябва да кажете „не” на бързите закуски, на белия хляб и пържените картофки, на сладките десерти и дайте предимство на макароните от твърди сортове пшеница, на опиза и на варените картофи. За гарнитура използвайте зеленчуците: зелена салата, броколи, домати, сладък пипер, краставици, целина. Само че не ги подправяйте с майонеза а с една чаена лъжичка растително олио, а още по-добре – с изцеден лимон.

На вечеря е по- добре да се консумират белтъчни храни с понижено съсдсржание на мазнини. Това може да бъде постно говеждо, пилешки гърди или риба. За гарнитура – отново салата от зеленчуци Запомнете, че трябва да се вечеря не по-малко от 4 часа преди лягане.
Въведете си правило: в никакъв случай не се опитвайте да подобрите вкуса на своите блюда с помощта на майонеза или кетчуп! В тях има прекалено много мазнини, въглехидрати и сол. Майонезата и въглехидратите са в състояние да сведат всички усилия за запазване на фигурата до нула.

И както става ясно, от десертите след 30 годишна възраст непременно трябва да се откажете! Ако влечението Ви към сладкото е непреодолимо, яжте през първата половина на деня млечни продукти с ниско съдържание на захар и мазнини - йогурти и такива, които са на базата на изварата.

сряда, 12 май 2010 г.

Когато преминем тридесетте...

0 коментара
Много жени гледат на своята 30-годишнина като на някаква граница.
Истината е, че детстваото и младостта са останали назад и започва зрялата възраст, която освен много отговорности, поставя и много въпроси пред самите жени:
Какво им носи тя;

как трябва да се грижат за себе си;


на какво трябва да обърнат особено внимание?


Обмяната на веществата
Много жени, минавайки тридесетте забелязват, че им става все по-трудно да поддържат стройната си фигура. Каквито и диети да спазват, кавото и да е физическото им натоварване и независимо от заниманията със спотр, излишните килограми не изчезват и не изчезват. И какво е всъщност обяснението?

Обмяната на веществата се забавя, необходимата енергия става по-малко, а жените (по навик) продължават да се хранят така, както са правели това преди: със същите продукти и привичните храни.Дават ли си сметка жените или не, разходите на енергия наистина се съкращават: след прекарания в офиса ден, жената се качва в колата и си отива в къщи. Движенията са много по- малко от младостта, когато е бягала по сбирки, срещи и развлечения!

Това би трябвало да подсети всички жени над тридесетте, че трябва да обърнат сериозно внимание на своя порцион, ако искат да съхранят за по- дълго своята форма... Отчаянието в случая не би било от полза!
(следва)

За да имаме тънка талията ...

0 коментара
Има продукти, които спокойно може да бъдат консумирани, като теглото не само че няма да се натрупва, а ще спада.

И кои са те?

Макароните, сухарите и хляба са на първо място! Наистина ,тези продукти са много калорични, но тук се имат предвид макарони и хляб от твурдите сортове пшеница или пълнозърнести. Такива изделия , освен калории, съдържат още голям брой влакна и витамини, помагащи да се натрупват тлъстини.

Продукт номер 2 са портокали и лимони, представляващи огромно вместилище на витамин С. Този витамин стимулира и укрепва здравината на мускулите. Това значи, че на нас са ни нужни продукти с голамо количество витамин С : цитрусови, домати, червени чушки, броколи...

Богатото на белтъчини варено месо за дълго удовлетворява чувството ни за глад, като в съшото време не създава тлъстини на талията. Един от вариантите за диета на любителите на белтъчната храна е, да се консумира храна, богата на белтъчини, но тя да се разпредели не на 3 , а на 6 приема. Към тези продукти спадат яйца, месо, риба и нискомаслени млечни продукти.

Отлича замяна на висококалоричната сметана и майонезата, като подправка на салати е маслиненото олио - най- полезната от растителните мазнини. А както е известно, растителните мазнини са много по-полезни от животинските и не само се борят с мастните клетки, но и не повишават холестерола.

Още един полезен продукт е рибата, в която се съдържат полезни омега-3 киселини, препятстващи образуването на адреналина, предизвикващ стрес, което способства за натрупването на мазнини на талията. Орехите и морските продукти ликвидират негативните последствия от стреса за организма.

Към отслабването се прави още една стъпка, ако се замени чашата чай или сладък компот с обикновена вода, която неутрализира чувството за глад и помага да се преработят мазнините в енергия.

Има още един течен продукт, който помага талията да остане тънка - това е вино всеки ден! Наистина, в не големи количества – до 100 грама дневно...

вторник, 11 май 2010 г.

Как да оформим хавлиената кърпа за подарък

0 коментара
Интересно,

приятно

и полезно занимание!


На такъв подарък


би се зарадвало

всяко дете,


а и не само то...







1. Сложете кърпата така, както е показано на схемата и я превържете с лентичка.


2. Получавате от нея прекрасно седящо зайче. Муцунката може да ушиете направо върху кърпата, а под лентичката може да пъхнете хартийка с нарисувани очички и усмихнато носле.

3. На същия принцип може да сгънете кърпата така, че да се получи „стоящо” зайче.






4. За оформянето на зайчетата може да използвате купени очички и висулки за играчки. Но може и да се справите с онова, което имате под ръка: топчета, копчета, маниста - използвайте своето въображение! Трябва само леко да ги прихванете, за да може след това лесно да се разшият и кърпата да се ползва

Ядивни и полезни маски за лице

0 коментара
Природните витаминозни маски са винаги на мода - те подхранват кожата и не съдържат никакви хранителни компоненти, а ефектът от периодичното им прилагане съвсем не е по-лош от този на козметичните средства.

Така че е за препоръчване да погледнете в хладилника и да изберете онези „съставки”, които са Ви необходими.
Маска от моркови

Подобрява цвета на лицето и подхранва кожата.
Смесете един рендосан морков с лъжичка маслинео олио (зехтин) и един яйчен белтък. Нанесете сместа върху кожата на лицето и шията, подръжте 20 минути и отмийте.

Маска от картофи


Помага да се придаде еластичност на увяхващата кожа на шията.
Два взрени картофа трябва да се смесят с по лъжичка зехтин и глицерин и сместа да се нанесе на шията (върху марлена салфетка) за 15-20 минути. След това кожата се изплаква с кладка вода и се нанася мазен крем.

Маска от градински или диви ягоди

Подхранваща маска, която освежава лицето и изсветлява луничките. Размачкайте много донре няколко ягоди и нанесете кашицата на лицето си за 15-20 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Маска от кисело зеле

Поради своя произход маската се нарича „парижка”. Тя придава свежест и кадифеност на кожата на лицето.
Поставете на лицето 100 грама кисело зеле и подръжре 15 минути, след което хубаво изплакнете кожата с топла вода.

Овлажняваща маслена маска

Салфетка от плат, напоена в хорещо растително масло (най-добре –маслинено), дръжте върху лицето си около 20 минути. Изтриите излищъка от мазнината с памучен тампон и изплакнете лицето с вода.

Маска със спанак

Помага да се избавите от раздразнена кожа.
Листата на спанака се нарязват и сваряват в мляко или вода. След това се налагат върху марля и стоят въргу лицето двадесетина минути. След това кожата се претрива с лосион от прскови.

Маска с козуначна мая

Тази маска прави кожата по-еластична , освежава я и я тонизира.
Козуначната мая се размива с трипроцентен водороден прекис , или (още по-добре) с прясно мляко, до получаване на консестенция на гъста сметана. След прилагане на маската кожата се почиства със салфетка и леко се напудря.
ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics