събота, 5 февруари 2011 г.

За прическите, подстригването и заблудите на жените след 40-те...

0 коментара

Най-разпространената грешка, която допускат жените след четиридестте, когато си избират прическа и дължина на косата , е изборът на късо подстригване. Нима смятате, че изборът на къса коса ще Ви направи да изглеждате по-млада? Само че стилистите твърдят точно обратното. Такава подстрижка (според тях) прави чертите на лицето да изглеждат по-изострени, а жените след 40 години трябва да ги смекчат, за да изглеждат по-млади.

И какво може да се каже за прическте, които „подмладяват”? Това са: прическа „на стълбичка”, с дължина до раменете, класическото каре , както и подстрижката „на черта”. Но най-главния критерий за женственост си остава дългата коса. Имайте предвид, че късите женски подстрижки правят забележими всички недостатъци на овала на лицето, като например двойната брадичка. Дългата коса, както и средната дължина, дават възможност на жената на средна възраст да си прави различни прически. При това косите свободно обрамчват лицето, като изглаждат острите ъгли и го правят по-меко и оживено.

За да постигнете визуално стягаш ефект, може да си направите „опашка” на тила. Това е винаги модерна и стилна прическа , която е актуална за всяка възраст.

След 40 годишна възраст косите не трябва да се боядисват в един цвят. Еднообразното боядисване лишава прическата от обем, а кожата – от сияние. За да освежите косата си, опитайте да направите кичури в трицветно тониране. Самите кичури не трябва да са така ярки, както основният цвят на косата. Ако са много светли, на тъмната коса ще изглеждат неестествено. Ако сте блондинка, изберете няколко златисти отенъка.

И сега един често задаван въпрос: състаряват ли черните коси? Отговорът е: не винаги. Много жени смятат, че превръщането на жената след четиридесетте в блондинка, я прави да изглежда по-млада. Но ако избраният цвят не подхожда на отенъка на Вашата кожа, моментално можете да започнете да изглеждате по-стара. Освен това изсветляването на косата много я поврежда, особено ако по природа тя е доста тъмна.

При всички случаи за косата трябва да се грижите. Здравата и блестяща коса е винаги признак за здраве и красота. За съжаление не винаги купените средства могат да Ви бъдат полезни за целта, и затова е за препоръчване да се ползват използваните от народа масло от репей, яйчен жълтък, сок от алое, както и настойки и отвари от различни билки. Тогава наистина косата Ви ще се вижда, че е здрава и красива!

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics