сряда, 23 юни 2010 г.

Женският мозък е склонен да изкривява реалността



Представата за обема на собственото тегло в мозъка на жените, може да бъде измамна, а това значи с две трети повече, от което е всъщност.
Такова нестандартно умозаключение направили невролози от Университетския колеж в Лондон(University College London), Великобритания, под ръководството на доктор Майкъл Лонго(Dr Michael Longo).
Като цяло „версията на мозъка” също е и с една трета по-къса, пише Daily Telegraph. Това напълно обяснява широко разпространения факт, че и най-тънките жени често си здават въпроса : „В тази рокля дали не изглеждам по- пълна?”
Анорексията, от която понякога страдат жените, опитващи се да поддържат форма, е предизвикана от разстройство на психиката, непосредствено свързано с това свойство на нашия мозък. Даже собственото отражение в огледалото, доказващо липсата на каквито и да било мазнини, не е в състояние да се справи с изкривената представа, постъпваща от страна на съзнанието.
Методиката на провеждане на изследванията се описва по следния начин: изследваните поставят ръката си под чиста дъска, като от тях се иска да покажат предполагаемото разположение на контурите на своята ръка. Дебелината на палците при експеримента била примерно 69% по-голяма от реалната, а дължината – 27,9% по-малка. Учените предполагат, че изопачаването се получава вследствие интерпретирането от мозъка на множеството сензорни сигнали, постъпващи от различни участъци на кожата.

1 коментара:

Carrie on 27 юни 2010 г. в 8:47 каза...

Mnogo pravilno napisano, bravo ;-)

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics