понеделник, 24 октомври 2011 г.

Kакви жени харесват мъжете ( нещо като хороскоп)

0 коментара


Овен
Mъжът – Овен предпочита пламенни жени, огнено- страстни, чужди на всякакяи условности. В живота си такава жена трябва да бъде решителна и смела, да не се плаши от работа, да умее да се бори за своето щастие... Е, и разбира се – да бъде гореща в любовта.

Телец
Мъжът – Телец се нуждае от уютна, „домашна” жена, която добре умее да води домакинството, да готви вкусно, да обезпечава комфорт, добросъвестно да глези своя мъж , да цени красотата и интимността му, и най- вече, да умее да икономисва!

Близнаци
Мъжът – Близнаци предпочита жена – приятелка, която с удоволствие ще вниква във всички негови работи, а освен това, и ще му оказва информационна поддръжка. Едно от основните му изисквания е да бъде умна, разностранно образована, да не е възпъличка, и да бъде изобретателна в любовта.

Рак
Мъжът – Рак изпитва влечение към жените, които и в къщи, и на работа държат в ръцете си всички „юзди” на действието – т. е. – тези, които контролират и направляват нещата. Своите чувства – дълбоки и искрени, такава жена не е склонна да демонстрира пред околните. Именно затова тя е добре обезпечена.

Лъв
Мъжът – Лъв изпитва страст към светските дами с ярка външност, и с някакво превъзходство, в сравнение с останалите жени. Те трябва да са блестящо образовани или да заемат отговорен пост, но да ценят любовта на мъже повече от всичко.

Дева
Мъжът- Дева предпочита невзискателна и практична спътница в живота, която умело да съчетава любов и бит, но и да умее да дарява мъжа с тихо семейно щастие. При това трябва ясно да се вслушва в мъжа си, и да избягва всякаква ексцентричност.

Везни
Мъжът- Везни се нуждае от елегантна, грациозна и привлекателна жрица на любовта, която да превърне личните отношения в особен култ. Във всички останали сфери такава жена трябва да заема активна позиция , и да не се бои да взем решения, като се обляга на своя усет , опи и вкус.

Скорпион
Мъжът- Скорпион избира делова, съвременна жена, често с мъжки качества и характер. Тя трябва да заема лидерска позиция не само на работа, а и в любовта. Ако отгоре на всичко е и ревнива , тя ще стане безспорна стопанка на сърцето на този мъж.

Стрелец
Мъжът – Стрелец ще цени жената – интелектуалка, в която е силен колективистичния дух. Такава жена трябва да бъде духовно богата, и настроена алтруистично. На своя мъж тя ше помогне да избере правилното направление и винаги ще му оказва неоценима подкрепа.

Козирог
Мъжът – Козирог се нуждае от образована жена, която обича домашния уют и която би успяла да му осигури наследствено състояние или обществен статус. Тя трябва да съумее да създаде надежден тил , а и всички условия за социално израстване на мъжа. В любовта трябва да бъде предана и кротка.

Водолей
Мъжът – Водолей ще се стреми към общителна и приветлива жена, чието ниво на изисквания по никакъв начина да не превишава възможностите на мъжа. Тя трябва да бъде разкрепостена в любовта. Особено важно е обаче, нейните възгледи и отношението към обществото, да съвпадат с мнението на мъжа.

Риби
Мъжът- Риби търси скромна и безотказна жена, изпитваща състрадание към света и готова напълно и безвъздмездно да посвети себе си на своя любим човек, а и да пожертва всичко, в името на любовта. Освен това, такава жена трябва да има художествени дарби, и да разбира от изкуство.
.

вторник, 4 октомври 2011 г.

Лакът за нокти и неговата история

0 коментара

В съвременния свят е трудно да си предствим, как нежната половина на човечеството би минала без лак за нокти. Той толко стабилно е навлязал в живота ни, че е малко вероятно някога да излезе. Каквото и да се говори, лакът е най-известният препарат за маникюр, а и най-важният. И нека бъдем наясно: грижата за ръцете въобще и за ноктите в частност, са първия опит на човека да украси по някакъе начин своето тяло. Съществуват доказателства, че най-древните цивилизации, зародили се в Египет и Китай, са използвали маникюра не само за ритуални цели, но и просто като опит да се пооправи и усъвършенства даденото от природата. Тези свидетелства учените датират към първото хилядолетие пр. н. е.
Историята на модата на ноктите датира своето начало още 3000 години пр.н.е. Съществуват доказателства, че китайците са използвали емайл за своите пръсти - нанасяли са емайла за няколко часа и са се „сдобивали” с розово-червен цвят на ноктите си. В Индия оцветителите, получени от Хена, използвали за нокти, и от това оставали червеникаво-кафяви петна. В някои общества цветовете на ноктите имали социална значимост. В Египет висшите класи били обозначавани с по-дълбоки отенъци на червеното, а на низшите класи се разрешавало да носят на ноктите си само бледи тонове. Представителите на щивилизацията на инките пък носели изображение на орел върху ръцете и ноктите си.

История на лака. Факти.
Лаковете за нокти са се появили през 1932 година в САЩ и тогава били съвсем не с най-доброто качество. Често правели утайки и били много вредни за здравето на ноктите. Първият в света неотмиваем, с водонеразтворима формула лак за нокти бил създаден от Чарлз Ревсон, основател на компанията Revlon (1930). Той се смята за един от изобретателите на лака за нокти. Своята първа колекция лакове той представя на купувачите(ако трябва да сме точни - на купувачките) през 1933 година.
Лакове, разбира се, са пускани и преди него, но те били прозрачни и по-скоро представлявали всевъзможни приспособления за полировка на ноктите. Изобретението на Ревисон принципно изменило външния вид на ноктите. През 1939 година той предложил нова идея - да се използват лак и червило с един цвят. Тази мода е продължила почти 60 години, и не е загубила своята актуалност и сега, а само от време на време отстъпва пред демократичните тенденции в гримирането.


Сега в употреба са множество лакове, отговарящи на всички изисквания. Например крем-лака много добре ляга на ноктите и не изисква повторно нанасяне. Експрес-лакът изсъхва буквално за минута и е подходящ за заетите делови жени. Много екзотичен е лака-мозайка, който при изсъхване се напуква и образува различни причудливи форми. Лаковете за нокти са започнали да употребяват, за да съобщят някои тенденции и субкултури.
По такъв начин изкуството за украсяване на ноктите е станало един от важните културни символи. Черният лак за нокти , например, е станал популярен сред рок-звезди и пънкари през седемдесетте години на миналия век, и често, както и преди, се явява обща тенденция сред тези групи. Съвсем неотдавна, лаковете са придобили популярност и сред мъжете. Макар маникюрът при тях да е по-общ, понякофга може да се видят и цветни мъжки нокти.
ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics