петък, 20 януари 2012 г.

Повишило ли се е кръвното Ви налягане - бягайте в църквата!



Открита е връзката между молитвите и доброто здраве



Оказало се, че има ясна връзка между времето, прекарано в църквата, и по-ниското кръвно налягане при представителите и на двата пола, съобщава news-medical.net. Колкото по-дълго време прекарвал човек в църквата, толкова по-ниско ставало неговото кръвно налягане. Това покзали изследванията на учени от Норвежкия университет за наука и техника, започнати още през 1984 година. Изследването е проведено два пъти: между 1995 и 1997 и 2006 – 2008година. Тестувани били 120 хиляди души.
Такива резултати били получени и в САЩ, но на тези изводи не вярвали, поради големия брой религиозни предпочитания. Освен това 40% от американците посещават църква ежеседмично. В Норвегия пък 90% от населението на област Норд Трьонделаг, са привърженици на държавната лютеранска църква. Църква там се посещава много рядко и то - само от 4% от населението. Независимо от всичко, резултатите се оказали еднакви от двете страни на океана.
Въпреки това, учените не се поддават на мистицизъм, но и не е ясно на какво се дължи: или човек се успокоява, влизайки в храма, или атмоферата и божествените песнопения водят до понижаването и нормализирането му. Но едно е ясно - колкото повече време прекарват хората в църквата, на толкова по-добро здраве се радват те…

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics