понеделник, 27 август 2012 г.

Седем тайни на успеха според Джек Кенфилд



Джек Кенфилд е уникален човек, който си е завоювал световна репутация като лидер, владеещ изкуството да надмине себе си. Известен е и като съавтор на книгата „Пилешка супа за душата“, която е бестселър , известен по целия свят.


1) Поемете цялата отговорност за собствения си живот. Едно от най-разпространените убеждения в нашата култура е това, че някой, някъде е отговорен за смисъла на живота ни, за успеха в работата и за личните взаимоотношения. Но в реалността всеки сам е отговорен за качеството на своя живот.

2) Определете своето предназначение в живота. Всеки от нас има своя мисия. Намирането на цел и преследването и е възможно да е главната тайна на успешните хора. Намирайки своето предназначение, те започват да реализират своите планове с цялата си страст и ентусиазъм.

3) Решете, какво конкретно искате. Отсъствието на ясни стремежи е една от главните причини, поради които много хора не получават от живота желаното. Те , всъщност, не са определили ясно , какво искат.

4) Повярвайте, че това е възможно. По-рано учените са смятали, че хората реагират само на импулси, изпращани само от външния свят. Сега са разбрали, че реагираме и на това, което очаква мозъка, научен от предишния опит. Нашият разум е толкова мощен инструмент, че може да направи за нас практически всяко нещо. Но в същото време трябва да сте уверени, че това ще стане.

5) Вярвайте в себе си. Ако искате да сте успешни и да реализирате своите мечти, трябва да повярвате, че сте способни да го направите. Не е важно, как ще се нарече това: чувство за собствено достойнство, увереност в себе си или самоуважение. При всички положения това е дълбоко вкоренена представа, че имате всички необходими способности, таланти и вътрешни ресурси, за да реализирате набелязаната цел.

6)Станете фанатик по отношение на своята дейност. Само си представете колко по-лесно ще се постигне желаното, когато сте уверени, че обкръжаващият свят Ви подкрепя и постоянно Ви предоставя нови благоприятни възможности.

7) Разпределете силите си и си създайте установка за успех. Експертите знаят, че нашият мозък е орган, който постоянно търси цели. Може да дадете на подсъзнанието си установка за постигане на конкретна цел, но то денем и нощем ще работи за Вас. За добра работа на подсъзнанието целта трябва да бъде измерима. Иначе ще бъде само желание или идея.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics