сряда, 5 май 2010 г.

Краставицата премахва излишните килограми



Краставицата не е храна , а илюзия за храна- точно това, което е нужно за отслабване Да си направим краставична седмица - ще хапваме по 1 килограм на ден.
В съчетание с продукти, които съдържат мазнини(майонеза, сметана, растително масло) обезпечава усещане за ситост за 3-4 часа.


Пресните краставици стимулират храносмилането, чистят дебелото черво ,нормализират водно-солевия баланс , изчистват кожата, действат като пикочогоннос средство и стимулират обмяната на вещеставата. Заедно с продукти, съдържаци мазнини, осигуряват усещане за ситост за 3-4 часа.

Сутрин
започваме с чаша минерална негазирана вода. След 15 до 30 минути 0 белтъчна, въглехидратна или смесена (ако не се придържате към разделно хранене) закуска, по Ваше усмотрение” яйце, кашкавал, каша, извара, птица, риба, месо, масло, мляко, хляб. Важното е, да не е повече от 200 ккал и избягвалте вредната храна: тортички, кисели краставички и пушена храна.
Ако обикновено не закусвате, изброените продукти за тези 200 ккал преместете на обяд и транспонирайте във времето „краставичните приеми”.

През деня

Изяжте на 3 приема салата от едро нарязани краставици (всичко 150 ккал). Добавете 30 грама нискокалорична майонеза (90 ккал). Не трябва да се соли.
Майонезата може да се замени с нискомаслена сметана , с калорийност не повече от 220 ккал. Ако ще ползвате растително масло - по- внимателно! Не слагайте повече от 10 милилитра (това са 90 ккал). Рсичко това подправете със зелени подправки –копър, магданоз, босилек, естрагон, целина. Може даже да се използват и несолени сухи подправки - на кой каквото му харесва. Количеството на подправките не се ограничава, защото в тях просто няма калории.

Краставичната салата се дели на 3 приема
І – от 12 до 14 часа
ІІ - от 16 до 17 часа
ІІІ – ит 19 до 20 часа

Най-добре е, ако салата се приготвя преди всеки прием. Ако сте на табота и нямате такава възможност, вземете си в купичка. Към всяко ядене на салата прибавяйте и по филийка черен хляб – 50 грама.
Дневното кафе или чай си пийте както обикновено.

За нощта изяжте голяма ябълка или два портокала; може круша или банан, боже смес от плодове - до 100 калории. Не забравяйте да си вземете и витаминозни препарати!

Краставични предупреждения!!!
Такава диета не трябва да се спазва повече от една седмица, дори и много да обичате краставици.Когато имате голямо количестви пресни краставици в рациона, стомаха се разтяга, повишава се апетита и може да се предизвика стомашно-чревно растройство. В крайна сметка, да се прекалява с краставици, е вредно!
снимка: GettyImages.com/Fotobank.ru

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics