вторник, 6 юли 2010 г.

Учените са изчислили оптималната продължителност на секса



Oптималното време за занимания със секс е 10 минути, са изяснили учените. Толкова време, а не повече е нужно, за да бъдат удовлетворени и двамата партньори. Независимо от представата за многочасови сексуални утехи, по-дълго натоварване може да бъде уморително, пише The Daily Mail.

До тези резултати се стигнало въз основа на анкета, а така също и след редица научни изследеания. Оказало се, че полов акт с продължителност от 7 минути, се смята от мнозинството отговорили за „достатъчен”. Занимаването с любов между 7 и 11 минути много назовават като „желателно”. Всичко, което е повече от 13 минути се смята за прекалено дулго.
При това всички са съгласни, че секса между 1 и 2 минути е „прекалено бърз”, за да осигури на двамата партньори удоволствие.
Учените смятат, че резултатите от тяхната работа трябва да окуражат много двойки, които сега се намират във властта на стереотипите.
„Много мъже и жени изглежда вярват на фантазиите за полов акт, който продължава цяла нощ” – твърди доцента по психология от университета на щата Пенсилвания , мистър Корти. По неговите думи това често предизвиква у хората чувство на разочарование и неудовлетвореност.
„Надяваме се, че това изследване ще позволи да се разсеят фантазите и ще даде на мъжете и жените реалистични данни” –твърди той.
Според учените, сексът започва да носи реална полза едва след 30 минути. Оказва се, че в организма върви синтез на свободни радикали, които се явяват „завоеватели” на молекулите на кислорода. Ако има излишък на радикали, , това може да бъде източник на заболяване. Сексът ги неутрализира, но това става едва след 31-та минута.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics