събота, 19 май 2012 г.

От тук - от там по нещо за презервативите…..



Артистите от мюзикъла „Cats“ поставят под дрехите си микрофони, но по време на спектакъла самите те много се потят. За да не развалят микрофоните, било измислено, да им надяват презервативи. Оказало се, че за един спектакъл артистите използват до 400 броя….
Веднъж, в знак на протест, представители на сдружението на разведените бащи във Великобритания , замеряли Тони Блеър с презервативи. Всички те били напълнени с брашно и мастило. В крайна сметка презервативите се скъсали и президента бил обсипан със син прашец. Когато шумът около инцидента поутихнал англичаните си намерили друг проблем - качеството на презервативите! Нали, в крайна сметка, се скъсали!
В различните страни презервативите имат, така да се каже, свое „прозвище“. В Германия го наричат „парижанин“, във Франция - „английска качулка“, в Италия – „ръкавица“, в Ливан - „палтенце“, в САЩ - „шапчицата на Джими“, а в Африка - „френско писмо“.
Оказва се, че презервативите може да спасят и човешки живот. По време на круиз в Карибско море , туристка паднала зад борда. Спасила я кутийката презервативи, която носела у себе си. След като ги надула, тя ги разположила като спасителен пояс, а след 3 дни била спасена от минал наблизо плавателен съд.
Ново предназначение на презервативите било намерено в Близкия Изток - селските жители пренасят в тях вода. Освен това ги опъват между слоевете бетон, за да станат покривите водонепромокаеми, а пътните строители ги хвърлят в горещите казани с асфалт, за да придобие той гладкост.
Бразилската художничка и скулптор Адриана Бертини е известна с това, че прави скулптори от презервативи и дрехи за тях.
За пренасяне на наркотици през граница, контрабандистите предварително ги пълнят в презервативи и ги гълтат.
През Световния ден за борба със спина, на 67-метровият паметник – обелиск, олицетворяващ историята на Буенос-Айрес, нахлузили най-големият презерватив в света. По такъв начин управниците на града искали да призоват младежта на борба с „чумата на XXI век“.
Когато били в пустинята, американските военнослужещи надявали на дулата на оръжията презервативи, за да ги предпазят от попадане на пясък.
Около 600 хиляди презервативи се използват ежедневно при производството на сяра в индийския град Варанаси. Жените трият с презервативи совалките на машините, които, благодарение на смазката, работят по-плавно.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics