петък, 15 юни 2012 г.

За това, което е по-надолу от гърба



Okaзва се, че в протежение на цялата ни история са се развивали уникални събития, свързани с мястото, което се намира по-ниско от гърба, за което не е прието да се говори в приличното общество….
1. В Древна Гърция дупето било обект на цял култ. Към него се отнасяли с огромна почит и тези, на което било красиво, били смятани за посланици на боговете…
2. А в Древна Персия именно благодарение на тази част на тялото се развило цяло направление в изкуството: първокласни творци правели чудно красиви канички, за да има с какво да се мие….
3. Древните римляни, които също се отнасяли към дупето много добре, устройвали в негова чест специални веселби. Оцветявали го в червено и изпълнявали причудливи празнични танци, в които, съвсем естествено, на това място се отделяла първостепенна роля.
4. А в Древен Египет много внимавали неомъжените млади момичета да не сядат с непокрито дупе на необработени камъни. Смятало се, че това може да обиди дупето и тогава момичето да не може да се ожени….
5. В Шотландия дупето било първото оръжие за сплашване на врага, навярно защото шотландците ходят с полички. Така показването на голо дупе показвало безкрайно презрение към врага,
6. Но след това за дупето настъпили тежки времена: в Средните векове започнали да крият това място. И знаете ли защо? Защото тази част от тялото смятали за неприлично гладко….
7. По същото време в Намибия строили цели светилища, посветени на дупето. Те били разкопани през 1947 година, и дълго време не можело да се разбере, за какво става въпрос…
8. А кой би могъл да допусне, че с дупето може да се плаши дявола? Религиозните фанатици през Средните векове твърдо вярвали, че видът на тази част от тялото трябва да предизвиква отвращение и затова, ако му бъде показано, Дяволът непременно ще изгуби своята сила и ще избяга.
9. Един от най-необичайните средновековни рицарски ордени е Орденът на дупето. Той просъществувал повече от 150 години.
10. Средновековните германци с помощта на дупето се защитавали от урагани.За целта само трябвало по време на ураган да го покажат на прозореца. Не е ясно дали мнението на ураганите и Дявола съвпадало, но жителите на Германия били уверени, че показването на тази част на тялото ще отклони от дома всякакви удари на природата.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics