четвъртък, 21 юни 2012 г.

Защо съвременните жени пълнеят?



Експерти от Великобритания провели проучване , свързано с наднорменото тегло при жените, и стигнали до извода, че съвременните жени имат проблеми с наднорменото тегло, тъй като битовата техника ги избавя от значителна част от работата вкъщи. Освен това и седящата работа се отразява на женската талия по възможно не най-добрия начин. В проучването взели участие осем хиляди мъже и жени. Измерени били талиите им, а също било изяснено , колко калории употребяват на ден и какъв е начина им на живот.
Оказало се , че средната дневна норма на потребление от съвременните британци е 2178 калории, при достатъчна норма от 2000 калории. Между другото в средата на миналия век хората употребявали средно 1818 калории на ден. Съответно преди 60 години талията на жените на средна възраст била 70 см, като сега този показател се е увеличил до 85 см. Авторите на изследването обръщат внимание на обстоятелството, че тогава жените са имали по-активен начин на живот. Те имали повече работа у дома си, от което изгаряли до 1000 калории дневно, и не сядали в кола при всеки възможен случай.
Що се отнася до бързите закуски, специалистите не са склонни да им определят решаваща роля в появата на излишните килограми на съвременните жени, тъй като и през двадесети век представителките на нежния пол също са яли баници и сладкиши.
За отбелязване е, че при съвременните жени се е увеличила не само талията, но и гърдите. Медиците са на различно мнение относно появата на това явление. Някои смятат, че увеличаването на бюста е свързано с пандемията на затлъстяване - мазнините се отлагат на цялото тяло, в това число и на гърдите. Други специалисти обръщат внимание, че нараства не количеството на мазнините, а количеството на тъканта на самите млечни жлези.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics