четвъртък, 26 август 2010 г.

Кой как държи чаш(к)ата?...(продължение)



Най-елементарното действие – това, как държите чашата , съобщава за нас повече, отколкото си представяме, или от което искаме да разкажем за себе си. Когато човек се окаже в пълен с посетители бар, цялата информация се свежда до оценка на езика на тялото. В голяма степен това неосъзнато действие е, което отразява чертите на личността и характера на нашите социални отношения.

СНЕЖНТА КРАЛИЦА (The Ice Queen)
Обикновено това е особа от женски пол, хладна и непристъпна.
Пие от изящна чаша на столче или от широка кристална чаша. Така държи чашата, сякаш иска да бъде бариера към някакъв опит да се влезе в по-официални контакти.
Да се прави опит за осъществяване на контакт с такава особа по начало е безполезно: тя най-често е готова да „изстреля” своето жило...

ПЛЕЙБОЙ (The Playboy)
Активен и самоуверен мъж, съблазнител от донжуановски тип. Пие от дълга бутилка или висока чаша, която използва като фалически „реквизит”, с който често си играе..
Склонен е към демонстрации на собственически инстинкт и често докосва своята спътница.

"МАНТА" (The Jack-The-Lad)
Широкоскроен, весел човек, нито за минута не забравящ за себе си. Пие направо от бутилката.
Склонен към самоувереност, даже към наглост. В жестикулажията и маниера си е твърде „териториален”, като заема цялото достъпно пространство. Например , той се обляга на стола много назад, а оставя бутилката на масата далече напред.
Ако пие с приятели, едва ли ще изпадне във възторг от опитите за осъществяване на контакт, особено пък ако това не би послужило по някакъв начин за укрепване на неговата самооценка и суета.

"ВРАЖДЕБНИЯТ" (The Browbeater)
Като правило, винаги е мъж. Предпочита големите чащи и бутилки. Държи ги здраво и ги използва като символическо оръжие. Гестикулира със заплашителен и предизвикателен маниер.
Най-често това е човек, „който на всякъде е бил и всичко е видял”. Прави доста враждебно впечатление, дори когато враждебността се свежда до разговори или шеги по адрес на други хора.
Към пакива трябва да се подхожда предпазливо, или въобще да се обхождат....

И така: когато следващия път който и да било от нас попадне в бар, нека да се опита да си даде сметка за това, какво съобщаваме на околните дори самос начина, по който държим чашата - едно наше съвсем не осъзнато действие....

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics