събота, 28 август 2010 г.

Мъжете и секса : истината и митовете за това, какво им харесва и какво – не



За интимните предпочитания на мъжете се ширят доста митове. Какво от тях е чиста измислица и какво истина, ще ни помогнат да разберем психолозите...

Мит 1. Мъжът трябва да получава секс, иначе бързо охладнява към жената

Истина!

Според психолозите мъжете са ловци - включително и днешните. Затова процесът на завоюване за тях е много важен. Макар че нещата са се променили доста, от тези, преди 20 години, но за мужете съществуват някакви представи - нещо като таблички с надпис: „жена за приятелство”’ „жена за любов”, „жена за развлечение”. Най- сложно се оказва, преминаването от една графа в друга.
Това ще рече, че ако в неговите очи сте заела щампата с надпис”жена за една нощ”, независимо от това, колко хубаво му е било с вас, едва ли ще може да Ви възприеме по-сериозно.
Според практикуващата американска психоложка Зоуи Щримпел, която стигнала до същия извод, мъжът почти никога няма да започне да разглежда в качеството на постоянна партньорка девойка, която прекалено лесно се е съгласила на интимни отношения. Спотед елементарната мъжка логика , той просто „няма за какво да се напряга и да започва по-сериозни отношения, след като с тази дама всичко е така лесно и просто”.

Мит 2. Колкото повече игнорираш мъжа, толкова си му по-интересна.

Неистина

Този стереотип може да Ви изиграе лоша шега. Вариантите са два: ако сте попаднали на мъжа -ловец, отказът му може да го амбицира и той с всички усилия да се опита да се добере до Вас. Само че съществува и друга група мъже, които страшно се плашат от отказ и освен това у тяй се убива всякакво желание за каквито и да било отношения. Затова трябва да се действа много внимателно, в зависимост от това, на муж от кой тип сте попаднали.
Напримрт когато някой Ви търси на пелефона, не тичайте през глава към него. Най-добре е да поглиртувате, като че нищо не Ви свързва. Ако съществува интерес от негова страна, той ще поеме и ще започне да се зауграва. В противен случай ще се отдръпне и ще позвъни на друга от списъка в своя тефтер. Всичко зависи от конкретния мъж, от възгледа му за този свят и от това, какъв образ на жената е нарисувал за себе си.

Мит 3. Жената, след като роди, става за мъжа сексуално непривлекателна

Неистина.

Много двойки след раждането на детето изпитват интимни проблеми, но това се дължи не на липсата на желание у мъжа, а на банални битови проблеми. От една страна ако поради усложнения с жилищния въпрос се наложи на младото семейство да живее с родителите, това води до постоянен стрес , а той, от своя страна води до възникване на конфликти и интимни проблеми. Мнението на психолозите е, че границите на семейството трябва да са ясни.
Може да възникне още един проблем: появата на новия член на семейството ангажира обшото внимание, а това може да изкара мъжа от релси и да го доведе до депресия.А както е известно, депресията и секса нямат нищо общо...
(следва)

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics