петък, 27 август 2010 г.

Колкото повече пари изкарва жената, толкова по-често и изневеряват



Ако жената получава повече пари от своя партньор, шансовете за мъжка невярност нарастват няколко пъти. До такъв извод е стигнала Кристина Муш, социолог от университеа в Корнел – САЩ, която предствила резултатите от своето изследване на конгрес на Американската социологическа асоциация.

В продължение на няколко месеца тя изучавала семейни и живеещи заедно двойки, възрастта на партньорите в които варирала межди 18 и 28 години. Съгласно наблюденията и, мъжете, зависещи изцяло във финансово отношение от своите партньорки, изневеряват 5 пъти по-често от тези, които имат равни доходи с партньорките си.
Според социоложката, винивно за всичко е желанието на мъжете да отстояват своята полова идентичност, или грубо казано, да докажат „кой в къщи е стопанин (чорбаджия)”. Тъй като ниския доход не позволява мъжът да демонстрира своето превъзходство над партньорката, това подсъзнателно го провокира на „хипермаскулинно поведение” – в частност, към стремеж за по-голямо количество полови контакти.Муш цитира The Time, където се посочва, че когато идентофикацията на човека е под заплаха, той се стреми да я възстанови и отново да се утвърди в социалната група. За мъжете съществена част от самоидентификацията се явява статуса на хранител (този, който осигурява храната). За да компенсира нарушението на този статус, мъжът отива към съприжеска изневяра.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics