събота, 9 юли 2011 г.

Родил се е синът на жена, умряла преди 2 години




На израилтянката Керен Айеш, умряла преди 2 години, се е родило дете. Както съобщават израелските средства за масово осведомяване , съпружеската двойка Керен и Нисим Айеш, в рамките на програма за лечение на безплодие, е успяла да замрази няколко ембриона за екстракорпорално оплождане, преди на жената да бъде открит рак. Преди смъртта си тя помолила мъжа да използва тези ембриони , за да се появи на света тяхно дете.
Вестник „Едиот Ахронот” се занумава и следи случая през последните две години. Изданието съобщава, че няколко дни преди смъртта си 35-годишната Керен е подписала документ, позволяващ на Нисим да се разпорежда със забранените ембриони.
След като изтекло времето за трур, чрез адвокат мъжът се обърнал към Министерство на здравеопазването с молба, да му бъдат предадени замразените ембриони, но получил отказ. След намесата на вестника от Министерството се съгласили да му ги предадат, но само при условие, че няма да ги използва в Израел.
В публикациите се отбелязва, че отказа е направен поради факта, че съгласно израелското законодателство за пренасянето на ембриона в матката на сурогатна майка, е необходимо съгласието на двамата родители,а в случая просто няма как да бъде получено такова, поради смъртта на Керен.
Нисим намерил сурогатна майка в Америка и усугата му струвала 100 хиляди шекела. Преди изтичане на срока на бременността на сурогатната майка, той, заедно с родителите на своята вече покойна съпруга, излетели за Америка, а бебето се родило в последния ден на празника Шавуот. Според бащата бебето е добре и прилича както на майка си, така и на баща си.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics