петък, 6 юли 2012 г.

За разликите между мъжете и жените



За успешно ни дълго съжителство с любимия мъж, трябва да сме на ясно, че ние, жените се различаваме от представителите на силния пол. Няма , разбира се, да разглеждаме различия от типа на различния набор хромозоми или наличието на бради и мустаци, а ще се интересуваме от различията в поведението, възприятията и реакциите на едни и същи ситуации.


Жените говорят три пъти повече от мъжете, и това си има своето научно обяснение: при жените частта от мозъка, отговаряща за речта, е с 12% повече, отколкото при мъжете. Психиатрите твърдят, че колкото по-бъбрива е жената, толкова е по-здрава психически.

Мъжете повече обичат да говорят за своите успехи, а жените - за своите неуспехи и разочарования.

Мисловният процес при мъжа и жената е организиран различно. Мъжете първо всичко обмислят, правят изводи , а на края го огласяват. За жените е по-лесно и да мислят, и да говорят едновременно…

Различават се и реакциите на стрес при мъжете и при жените. При жените веднага се включват емоциите и паралелно възниква импулс за действие. Мъжете от начало започват да ругаят, ще изпушат някоя и друга цигара, ще „изпуснат парата“, и чак след това ще започнат да правят нещо… Te и да искат, не могат да бързат….

Различното отношение към секса при двата пола също е предопределено от физиологията: участъците от мозъка, отговарящи за мисли за секс при мъжете са два пъти повече, отколкото при жените.

Жените се отнасят критично към своята външност, а мъжете - към своите способности.

Слухът при мъжете е по-остър, но пък жените са в състояние да възприемат информация от няколко източника едновременно.Затова когато няколко жени говорят едновременно, те действително се слушат една друга….

Жените реагират 8 пъти по-силно на миризми от мъжете.

Жените по-бързо от мъжете реагират на болка с всяка част на тялото си, макар че са в състояние по-дълго време да понасят дискомфорт.

Мъжете се интересуват от вещите, а жените - от отношенията между хората. Става ясно, че между мъжете и жените наистина има много разлики.

Изводът:
макар че са различни, но това не означава, че мъжете и жените са си чужди и че не са в състояние да чуят и разберат един друг….


И потвърждението:

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics