сряда, 11 юли 2012 г.

Няколко прости истини за отношенията



Животът - това са човешките отношения. Колкото по-добри са те, толкова по-хубав е живота….

Нито един човек през нашия жизнен път не срещаме случайно. Всеки ден се виждаме с нови хора, и от всяка среща отнасяме нещо важно за себе си. Някой ни проверява, някой ни използва и ни дава уроци, друг ни помага да придобием нови навици, а трети ни прави по-добри, и това е най-ценното…

В отношенията човек получава онова, което дава. Никой не трябва да се надява, че в отговор на капризи, обвинения и наставления, ще получи усмивки, прегръдки и признание в любов! Който иска разбиране, трябва също да разбира човека до себе си. Всичко се връща - това е обикновена формула, която работи по всяко време и във всички времена. Не трябва да се борим за място в живота на човека! Насилствено мил няма да станеш, но някои забравят тази проста и много мъдра истина. Никога не трябва да се опитваме да отвоюваме за себе си пространство в живота на друг човек, защото, навярно, не можем да знаем, дали това му е нужно!

Хората се променят, и това е нормално. Потребностите, мислите и даже убежденията на хората с времето се променят. Затова ако някой казва, че сте се променили, не се разстройвайте и не търсете недостатъци в себе си. Възможно е даже да се окаже, че промените са Ви от полза. Няма нищо страшно в това, че Вашите интереси с близък приятел може да се разминат, а общуването да се прекрати. По-добре е от време на време да си изпращате поздравителни картички и да запазите топлите си чувства, отколкото да се опитвате да изцедите от отношенията и онова, което не е останало, и да трупате раздразнение вътре в себе си.Бъдете искрени!

За отношенията трябва да се работи. Те не се изграждат сами по себе си и изискват активно участие от всички засегнати страни. Искреност, взаимност и уважение - това са основите, без които всички отношения рухват. Човек трябва да умее да прощава. Много смятат, че прощаването е признак на слабост, но думите: „Прощавам ти“ съвсем не означават “Аз съм прекалено мек човек и затова не мога да се обиждам и ти и за напред може да съсипваш живота ми, аз няма нищо да кажа“… Тези думи просто значат: „ няма да позволя на миналото да съсипва нашето настояще и бъдеще. Затова ти прощавам и забравям всички обиди…“

Споровете - това е напразна загуба на време. Колкото по-малко време хабите, за да се ругаете с хората, които Ви дразнят, толкова повече време остава за общуване с хората, които обичате! Ако е възникнал спор между вас с любимия човек, контролирайте се. Не позволявайте на гнева да Ви завладее, защото може да кажете неща, от които да се срамувате през целия останал Ви живот! Понякога и най-здравите отношения може да се разрушат, само заради една непредпазливо казана дума.
Не можете да измените другия човек. Всеки може да промени само себе си, но никога - някой друг. Затова трябва да се научите да приемате близките си и скъпи хора такива, каквито са. Ако нещо фундаментално не Ви харесва, бъдете честни и си кажете направо. Възможно е този, когото обичате, за поиска да се промени заради Вас.
Понякога отсъствието на някои хора може да се отрази добре. Не се страхувайте, да променяте обкръжението. Трябва да умеете да давате възможност на онези хора, които внасят дискомфорт в живота Ви, да го напуснат. Който е започнал да получава от предишен добър приятел само предателства и оскърбления, трябва да престане да се вкопчва в миналото и да скъса отношенията.

Ценете хората, които са до Вас! Не забравяйте да казвате на близките си хора, колко са Ви скъпи. Възможно е, отношенията ви някога да приключат, но даже и нещо да не продължава вечно, не значи, че с него си губите времето….

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics