сряда, 25 юли 2012 г.

За какво говорят целувките



959б
В книгата си „Библия на езика на тялото“ известният британски психолог Джудит Джеймс анализира и коментира някои пози на хората по време на целувка. По това, как се държат партньорите и какви жестова доминират в техните пози, може да се направи извод, какви , всъщност, са отношенията и чувствата между тях.

Например:

*** ако мъжът е сложил ръка върху лицето на жената и е обърнал главата и към себе си, това е явен признак, че той се опитва да контролира своята партньорка.

*** ако по време на целувка мъжът продължава да стои с тъмни очила, това е показател за отсъствие на романтика и емоционална привързаност.

*** ако момичето е седнало на коленете не мъжа и го целува малко отгоре , това значи, че то се опитва да доминира и изцяло да завоюва неговото внимание.

*** ако по време на целувката мъжът гледа някъде встрани, имаме ясен показател, че мъжът се страхува да не пропусне нещо по-добро от партньорката си в момента.

*** ако един от партньорите държи ръцете си в джоба, това показва слаб интерес към партньора.

*** ако по време на целувката устните са леко „открехнати“, става въпрос за много „зряла“ целувка - едновременно шеговита и много сексуална.

*** при целувка със затворени очи става дума за отношения при двойката не са толкова страстни, а и дълбоко емоционални.

*** Ако става въпрос за „целувката на гупата“ - т. е. когато и на двамата партньори устата с отворени като на аквариумни рибки и целувката повече прилича на обмен на храна, отколкото интимен жест, трябва да сме на ясно, че в отношенията присъстват неловкост и недоизказаност.

*** целувка в ухото - това е нещо, което повечето мъже смятат за много сексуално, тъй като ушите се явяват най-известната от ерогенните зони. Така е, но едновременно с това имаме на лице ясен признак, че мъжът иска да получи цялото внимание на своята възлюбена.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни
eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics