понеделник, 14 юни 2010 г.

Как хората по света се целуват, или какво знаете за „социалната” целувка?...



“Социална” целувка е целувката между хора, които не са свързани с любовни отношения и не се канят да имат такива – нещо, което се оказва, че е много по-сериозно , отколкото можем да си представим. Ако не се знаят правилата на такива целувки в различните страни, , човек може да се окаже в много неприятна ситуация.

• В Австрия е достатъчно да се целунете с приятелите по веднъж по всяка буза, независимо пт реда.

• Немците се целуват само с близки хора, а за останалите се ограничават с ръкостискане. Така постъпват и във Великобритания, където даже и ръкостискането понякога се заменя с кимане на глава.

• В Холандия е прието да се целуват три пъти : отначало по дясната буза, после по лявата, и накрая - пак по дясната. За най-желаните гости се прави изключение: колкото повече ги целуват, толкова повече любов и уважение им показват.

• В Испания е прието да се целува всеки, дори и малко познат човек, а също и всички негови роднини и приятели, които са се оказали наблизо. И това се прави навсякъде – на улицата, в магазина, на работата.

• Във Франция се целуват всички и постоянно. При това в повечето страни на Европа е прието да се целуват по бузите 2 пъти, но парижаните предпочитат са правят това четирикратно: започва се обезателно от лявата буза и се целуват и двете.

• В Япония, Китай, Корея и другите източни страни да се целуват, и въобще да проявяват своите чувства публично, не е прието.Затова по тези места се е появила особена „японска целувка”: трябва да се наклонят един към друг и, без да разтварят устни, да ги докоснат за миг и да се отдръпнат, сякаш опасявайки се, че може някой да ги види.

• Не се поздравяват с целувка пред публика и в Индия - не че е забранено, но се отнася изключително до личния живот на съпрузите. В тази страна се приема, че при обмен на слюнка, хората обменят душите си.

• Затова пък никой няма да се учуди от целувка по бузата в Авганистан! В интерес на истината - трикратната целувка , започваща от лявата буза, е изключително мъжка работа. Никой няма да застави никохо да целува авганска жена на улицата.

• Горещите италианци се опасяват от излишни, не свързани с любовните отношения целувки. Да се желунат по бузата там може само за много близки хора. С останалите обикновено просто се превръщат.

• Сред националните разновидности се откроява „ескимоската целувка” Казват , че тъй като на север е студено и местните жители се страхуват да не им измръзнат устните, в знак на приветствие трият носовете си. Всъщност, това е доста сложна процедура: двамата се поглеждат един друг; приближават се толкова близо, че носовете им да се докоснат. Всеки прекарва носа си по носа на партньора. Потрепват с ресници. Не се целуват, но разтварят уста и поемат аромата ма партньорката. Това може да продължи не повече от половин минута.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics