четвъртък, 24 юни 2010 г.

Нещата, които не трябва да ползваме от „втора ръка”



Има неща, които с цел икономия можем да си купим от магазин за втора употреба. А има и такива, които не търпят „втора ръка”. Кои са те ли?
Ами ето информация с малък коментар...

Лаптоп
В сравнение с обикновените настолни компютри, тази измислица на човешкия гений е много повече подложена на риска да бъде изпусната на бетонния под или да премине проверка за иадръжливост с чаша горещо кафе. Това е е така, защото всеки лаптоп по природа е мобилен, докато настолните компютри просто си стоят на едно, относително безопасно място. Изключение правят възстановените преносими компютри с гаранция от производителя.

Детски автомобилни седалки
Ако Ви е скъп живота на Вашето дете, въздържайте се от закупуване на детска автомобилна седалка - втора употреба! Ако такава седалка е била в атомобила по време на катастрофа, тя може да запази пазарния си вид, но да изгуби всички свои потребителски качества, отнасящи се до безопасността. Друго яче стои въпроса, ако взимате седалка от приятел или роднина, и съвсем сте уверени в неината надеждност. Но дори и тогава трябва да се убедите в правилността на поставянето!

Плазмен телевизор

За него гаранцията е много важна, тъй като ремонтът му, в случай че се повреди, може да струва почти колкото закупуване на нов телевизор. Оавен това „плазмата” има свойството да изгаря: частиците луминофор, формиращи картинката, губят своите свойства неравномерно, поради което на вкрана може да останат статични изображения, например логотип на телекомпанията, или пък постоянен преглед на един и същ канал.

DVD-плеър
Причината е аналогична с предишната недълготрайност на лазера, четящ информацията от диска. Мощността му с времето намалява, което може да доведе до проблеми. Замяната може да се окаже по-скъпа от покупка на ново устройство.

Прахосмукачка
Тук слабото място е филтриращата система , която не дава възможност на праха след „всмукването” да излезе навън, заедно с потока изхвърлян въздух.

Видеокамери
Може би някога ще изобретят видеокамери, изцяло изработени от гума, но тъй като този момент още не е настъпил, от закупуване на използваните средства за създаване на архиви за домашно кино, трябва да се откажете. Последиците от падането на видеокамерата може да се проявят известно време след падането и, а не е нужно дори да се споменава за скъпия ремонт на лентопридвижващото устройство. По-добре е човек да си купи аналогова камера, или цифров модел от предишната година.

Обувки

Нима е неразбираемо, че обувките(ако са Ви скъпи краката), трябва да са само Ваши?

Матраци
Същото, като за обувките, само че на мястото на „Вашите крака”, трябва да поставите „Вашето тяло”.

Гидрокостюм
Постаоянната смяна на налягането при потапяне с акваланг деформира и изтънява неопрена (материала, от който е изработен костюма), в следствие на което той губи своите топлоизолационни свойства. Освен това, вследствие на контакта с озона , костюмът става все по-малко елсатичен и започва да се къса.

Каска
Единствената и задача е, да предпазва човешкото тяло от травми. В случай на авария еластичният материал от вътрешната страна на каската се деформира, но това не се отразява на нейния външен вид. За сметка на това катастрофално се отразява на качеството и на защитата. Изключения няма. Или ако Ви е скъп живота, не икономисвайте за кибрит

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics