четвъртък, 3 юни 2010 г.

Защо ягодите са полезни (продължение)



Ягодите са много мощно пикочогонно средство и действат успокояващо на жлъчката. Затова при ревматизъм и заболяване на жлъчката се препоръчва прилагане на ягодова диета. В продължение на седмица трябва ежедневно да се изяжда по 1,5 кг ягоди. Така ще се избавите и от натрупаните през зимата излишни килограми.
Салициловата киселина, която се съдържа в плодовете, помага и при болки в ставите. С тяхна помощ се попълва дефицита на желязо в организма. Това е изпитано средство от народната медицина за лечение на екземи, диатеза, кожни обриви, малки рани.
просто трябва да се нанесе кашица от плода на болното място.

Плодовете и отвара от листата им нормализират обмяната на веществата и кръвното налягане и избавят от безсъние. Ягодите са и отлично профилактично средство от тези болести, а също и от атеросклероза и хипертония.

Ягодови маски



Евтино и ефективно – маска от ягоди най-добре от всички средства изсушава и лекува акне, а също свива и порите. Ето някои препоръки за нейното нанасяне: намажете чистат кожа на лицето със сок от ягоди. След това за 15-20 минути сложете на лицето памук с смачкана на кашица ягода. Когато сваляте парченцата памук, плеснете с тях кожата на лицето по няколко пъти, сякаш вбивате сока в кожата. Измийте маската с топла вода или памучен тампон, потопен в прясно мляко. Най-добре тази маска се приема от суха и напукана кожа, защото тя и придава еластичност.
Ароматният сок от прясна ягода е най-добрия лосион! Той е вълшебно средство за премахване на пигментни петна и лунички. Но за да постигнете желания резултат трябва едва ли не ежедневно да се „маскирате „ в продължение на 3 седмици.

Ако кожата Ви е суха, обезводнена, с пигментни петна, отначало я протрийте с маслинено или царевично масло. Не се препоръчва слънчогледово, защото понякога подсилва пигментацията. Направете за 5-7 минути горещ влажен компрес. След това наложете маска от ягоди, която е най-добре да се отмие с настойка от цвят от липа: 2 супени лъжици на 1 литър вода.
Хубаво е да добавите размачкана ягода в маска от извара, мед и лимон. Не изпускайте своя шанс да се разхубавите – ягодовия сезон е в разгара си!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics