понеделник, 3 май 2010 г.

Жените, вземащи противозачатъчни таблетки, живеят по-дълго



39-годишно наблюдение над жени, вземащо орални контрацептиви показало, че те по-малко от останалите представителни на нежния пол рискуват да умрат, независимо от това, какви ще бъдат причините за смъртта.
„Оралната контрацепция не е свързана с риск от смърт в дългосрочен план. Напротив, оказва се че ползата от „дълги години живот” е очевидна. - пищат изследователите в British Medical Journal.
Сътрудниците на Кралския колеж на терапевтите и Абердинския университет (Великобритания) наблюдавали около 46 хиляди жени. Доколкото изследването е започнало доста отдавна, неговите констатации са справедливи и към оралните контрацептиви от „първо поколение”. Относно това, което жените приемат сега, учените са предпазливи в оценките си.
Данните не могат да не удивляват, тъй като комбинираните противозачатъчни таблетки от първо поколение, се характеризирали с високо съдържание на хормони, което е водело до риск от развитие на тромбози, а също и до повишаване на артериалното налягане. Сред другите странични ефекти трябва да се отбележи задържането на течности, отоци, тежест, мапрежение в млечните жлези. Препарати от първо поколение сега, разбира се, не се произвеждат.
Сегашното поколение орални контрацептиви се счита четвърто.
Показване на всички

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics