понеделник, 24 май 2010 г.

Удивителни факти за съновиденията - І





.... По време на сън ние сме парализирани.
Ако искате вярвайте, ако искате – не вярвайте, но тялото на човек наистина е парализирано по време на сън и то основно за да не повтаря движенията на тялото от съня...

.... Външните дразнители влияят на нашите сънища.
Всеки от нас поне веднъж е изпитал това върху себе си: подсъзнанието прави част от съня физическо усещане, което ние изпитваме в даден момент. На хората, изпитващи жажда, подсъзнанието „подава” образ на чаша с вода. Те се опитват да се напият(на сън, разбира се), отново изпитват жажда, отново виждат чашата - и така, докато се събудят и разберат, че наистина искат да пият, но в реалния свят. По такъв начин подсъзнанието им „подсказва”, че трябва да се събудят.

.... Бившите пушачи виждат по- ярки сънища
Сънищата на бившите пушачи са по-наситени и реални, отколкото на останалите хора. Най-често те сънуват, че отново са започнали да пушат и в същото време изпитват чувство за вина.

.... Сънищата не са буквални
Нашето подсъзнание използва езика на знаци и символи. Затова не трябва да се възприема всеки сън, даже и с най-логичен и богат сюжет , буквално. Подсъзнанието ни изпраща сигнали, а не ясни образи!

.... Не всички могат да сънуват цветни сънища
Около 12 % от зрящите гора виждат само черно-бели сънища, а останалите сънуват цветно. Съществуват няколко типични групи съновидения, които сънуват всички. Изключение правят тези, които „оиказват” ситуации в училище или на работата, опит да се спасят от преследване , падане от високо, смърт на човек, падане на зъби, полет , аварии и провал на изпити.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics