четвъртък, 13 май 2010 г.

Когато преминем тридесетте... ІІ част



Храната

Накарайте своя организъм да започне да работи още от сутринта! Разбудете обмяната на веществета с белтъчини и влакна.

Подходящи за целта са пълнозърнестия хляб или яйцата, кото се смилат по-трудно и ще заставят дебелото черво да заработи, а и за дълго време да се намали чувството за глад.

За да сте активни и работоспособни до края на деня, на обяд трябва да се заредите с енергия. Само че веднъж за винаги трябва да кажете „не” на бързите закуски, на белия хляб и пържените картофки, на сладките десерти и дайте предимство на макароните от твърди сортове пшеница, на опиза и на варените картофи. За гарнитура използвайте зеленчуците: зелена салата, броколи, домати, сладък пипер, краставици, целина. Само че не ги подправяйте с майонеза а с една чаена лъжичка растително олио, а още по-добре – с изцеден лимон.

На вечеря е по- добре да се консумират белтъчни храни с понижено съсдсржание на мазнини. Това може да бъде постно говеждо, пилешки гърди или риба. За гарнитура – отново салата от зеленчуци Запомнете, че трябва да се вечеря не по-малко от 4 часа преди лягане.
Въведете си правило: в никакъв случай не се опитвайте да подобрите вкуса на своите блюда с помощта на майонеза или кетчуп! В тях има прекалено много мазнини, въглехидрати и сол. Майонезата и въглехидратите са в състояние да сведат всички усилия за запазване на фигурата до нула.

И както става ясно, от десертите след 30 годишна възраст непременно трябва да се откажете! Ако влечението Ви към сладкото е непреодолимо, яжте през първата половина на деня млечни продукти с ниско съдържание на захар и мазнини - йогурти и такива, които са на базата на изварата.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics