вторник, 25 май 2010 г.

Учените твърдят, че виното предпазва жените от излишно тегло



Въпреки че в алкохола има твърде много калории, умерената употреба на вино подобрява женската фигура. До този извод са стигнали американските учени, изучаващи влиянието на алкохола върху женския метаболизъм в течение на 13 години.
Както показали данните от изследването на 19220 американки, жените, придържащи се към умерена употреба на вино, доста по-бавно натрупват килограми от тези, които предпочитат да се ограничат до минерална вода и даже до чай. Учените предполагат, че калориите, съдържащи се във виното имат по-малко влияние върху теглото, отколкото другите вещества, но за съжалени до този момент никой не може да обясни това явление.
Съществува хипотеза, според която жлъчката на човек, системно употребяващ алкохол, проявява допълнителна активност за обмяната на веществата, превръщайки излишната енергия в топлина, а не в килограми.
По време на изследването се установило, че най-добре на фигурата се отразява червеното вино, докато бирата и концентратите прибавяли килограми, макар и бавно и не много.
Резултатите от изследванията са публикувани в списание Archives of Internal Medicine и показват спорността на твърдението, че употребата на всички спиртни напитки, без изключение, води до увеличаване на теглото. Изследователите подчертават, благоприятно въздействие има само умерената употреба на спиртни напитки. Прекомерния стремеж към спирта въздейства зле не само на теглото, но и на здравето...

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics