сряда, 12 май 2010 г.

За да имаме тънка талията ...



Има продукти, които спокойно може да бъдат консумирани, като теглото не само че няма да се натрупва, а ще спада.

И кои са те?

Макароните, сухарите и хляба са на първо място! Наистина ,тези продукти са много калорични, но тук се имат предвид макарони и хляб от твурдите сортове пшеница или пълнозърнести. Такива изделия , освен калории, съдържат още голям брой влакна и витамини, помагащи да се натрупват тлъстини.

Продукт номер 2 са портокали и лимони, представляващи огромно вместилище на витамин С. Този витамин стимулира и укрепва здравината на мускулите. Това значи, че на нас са ни нужни продукти с голамо количество витамин С : цитрусови, домати, червени чушки, броколи...

Богатото на белтъчини варено месо за дълго удовлетворява чувството ни за глад, като в съшото време не създава тлъстини на талията. Един от вариантите за диета на любителите на белтъчната храна е, да се консумира храна, богата на белтъчини, но тя да се разпредели не на 3 , а на 6 приема. Към тези продукти спадат яйца, месо, риба и нискомаслени млечни продукти.

Отлича замяна на висококалоричната сметана и майонезата, като подправка на салати е маслиненото олио - най- полезната от растителните мазнини. А както е известно, растителните мазнини са много по-полезни от животинските и не само се борят с мастните клетки, но и не повишават холестерола.

Още един полезен продукт е рибата, в която се съдържат полезни омега-3 киселини, препятстващи образуването на адреналина, предизвикващ стрес, което способства за натрупването на мазнини на талията. Орехите и морските продукти ликвидират негативните последствия от стреса за организма.

Към отслабването се прави още една стъпка, ако се замени чашата чай или сладък компот с обикновена вода, която неутрализира чувството за глад и помага да се преработят мазнините в енергия.

Има още един течен продукт, който помага талията да остане тънка - това е вино всеки ден! Наистина, в не големи количества – до 100 грама дневно...

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics