неделя, 28 март 2010 г.

Какво може да се купи за 10 долара



Много често се оплакваме от живота: заплатите - малки, а цените - високи, та чак стигат до облаците! Явно не се оплакваме само ние, а на всякъде по света има проблеми. Може би затова един от международните форуми е направил интересно интервю със своите посетители. Всеки от тях е предлагал своята потттребителска кошница за 10 долара. И ето какво се е получило:


Ако сте в Атлантик Сити (САЩ) и в джоба Ви е заветната хартийка с образа на Александър Хамилтън, влизайки в съответния хранителен магазин, ще можете да си излезете с 3 банана, пакет мексиканска сардина или калмари с тегло 125 грама, 400 грама пилешки колбаси , хляб и малък йогурт.

В Сидней (Австралия) , за същата сума може да купите 2 литра мляко, пакет нарязан хляб, килограм захар и двестаграмов пакет маргарин. Алтернативния и по- бърз вариант - млечен шейк и голям сандвич, който ще направят и подгреят направо в супермаркета.

В Универмаговете на португалския Лисабон , на „зелената десетачка” са еквивалентни килограм пилешки гърди, пакетче подправки за тях, и две малки шоколадени плочки за закуска.

Да се почувства човек минимум заместник на президента на Челси е възможно, ако има 10 долара в Индия. Пригответе се за това, че Вашата кошница ще бъде препълнена! На пазара в Делхи ще купите по килограм лук, грозде, домати и картофи, 2 килограма пилешко, 4 порции йогурт , средна по размер диня , опаковка сладолед за цялото семейство и голям вафлен бонбон.

В Манила, на Филипините, след обезценяване на песото, 10 долара също са станали не малко пари. За тях може да се купи 5 килограма ориз и опаковка бира за 6 души. А може просто двама души да се нахранят до спукване в заведение за бързо хранене.

Остров Ямайка, макар и да е знаменит курорт , цените са доста демократични. 10 долара в Кингстон - това са 4 парчета хляб плюс 4 парчета нарязан бекон, 2 литра сода. 2 литра мляко и 5 килограма картофи.

Латвийците предпочитат да готвят в къщи. Един латвиеж във форума признал, че за толкова пари може да купи литър мляко, един голям хляб, 10 яйца и масло, а с това може да преживее няколко дни.

Какво можем да купим ние за 10 долара? Вие и сами си знаете...

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics