сряда, 31 март 2010 г.

За да бъдем винаги красиви (1)



Хайде да започнем от най- сложния за кожата сезон - пролетта! Резките промени на времето, силните ветрове, дъждът, праха, който се вдига... Такова „изтезание” е трудно поносимо и за здрава кожа, а какво бихме могли да си помислим (и да си представима) за кожата, изтощена от зимата?... Тя започва да се лющи. Покрива се с червени петна и малко пукнатинки, които, отгоре на всичко са и болезнени...Такава кожа се нуждае преди всичко от тонизиране, омекотяване и овлажняване.
Пък и именно през пролетта се появяват луничките. За да предотвратите появата им, не използвайте преди излизане на улицата медикаменти , в състава на които влизат жълт кантарион и етерични масла на цитрусови плодове – портокал и грейпгрут. А и задължително си слагайте крем, чийто слънцезащитен фактор е не по- малко от 8.


Настойка от мента за освежаване на сухата и чувствителна кожа

2 супени лъжици сухи листа от мента залейте с 1 чаша вряша вода и оставете да кисне 30 минути.
С получената настойка обтривайте лицето си сутрун и вечер. Течността може да се замрази и да се претрива кожата с парченце лед.

Вода от магданоз и целина
Букет свеж магданоз (или целина) натежете на много ситно и залейте със същото количество вреща вода, в съотношение 1:1. Оставете да кисне 30 минути и прецедете. Настойката премахва лющенето и заглажда кожата. Може да се замрази, както настойката от мента, и в кубчетата лед да се обтрива лицето.

Медена вода за омекване на кожата
1 супена лъжица мед разтворете в чаша кипяща вода . Използвайте я като тоник. Медената вода подхранва кожата, а и я прави изключително мека и кадифена.

Лосион за юношеска кожа с пъпки
Залейте с чаша хладка вода 1 супена лъжица дъбови кори и постаете на студен котлон, като постепенно трябва да затоплите водата ди завиране, след което варете още 15 минути. След това прецедете и охладете. Получената отвара смесете със сок от грейпгрут в съотношение 1;1. Лосионът може да се съхранява в хладилник не повече от 2-3 дни.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics