понеделник, 15 март 2010 г.

Видовете мъже



ВЕЧНОТО МОМЧЕ

То е поредицата на типажите, за които е правдоподобно твърдението, че водят жените до пълен срив. Някои от мъжете в тази категория са трогателно очарователни преди всичко заради илюзията, която създават за себе си — толерантни, жизнени, оптимисти. Жените обаче с течение на времето напразно се надяват да намерят у тях тези качества.
Вечното момче въвежда в заблуждение наивниците и със своята освободеност. Псевдоеманципираният мъж е допълнение на съвременната жена. Приема предложенията и за промени, изглежда деликатен, обезоръжава с откритостта си. В началната фаза на връзката такъв мъж омайва с тънката си чувствителност и деликатност, той е майстор на словото. След време неговата обаятелна словоохотливост преминава в нарцисизъм — говори само за себе си, за собствените очаквания и изисквания. Вечното момче е мъж, чието развитие е спряло не навреме, преди да завърши зрелият период. Понякога той трудно успява да скрие своята незрялост. Издават го не толкова младеещият му външен вид и модният начин на обличане, а повърхностната му самоувереност, бързият и свойски контакт с околните. Вечното момче не установява трайни и дълбоки връзки с жените; приятелствата и познанствата му с мъже също са неангажиращи, мимолетни. Често се приема за търсач на силни усещания, макар че за най-силното усещане — семейството — никога не се чувствува готов.
От всичко казано дотук следва нещо познато, но, уви, ако сложим ръка на сърце, ще признаем, не вина ги така просто за житейско приложение. За гаранция на щастието ни .. .
Любовта н отдаването на другия разкриват личните резерви и слабости. Ако зрелият мъж (жена) не е способен (а) да обича, то никоя жена (мъж), няма да го научи на това.
И макар че съветите в тази „тънка" сфера винаги се приемат с резерва, опитайте се да сравните с тях

ПОРЯДЪЧНИЯТ
Жените са по-склонни да се вживяват в опасни емоционални ситуации, мъжете пък се стараят да ги избягват, предпазвайки се от евентуални поражения и заплашителни развръзки. В отговор на тези опасения се моделира така нареченият предпазлив „порядъчен" мъж. Неговата недоверчивост и предвидливост търсят изход в идентификацията му с жената. Маскираният мъж живее в чужда кожа. Никога не се сърди, не избухва — попе в началото. Той е прекалено внимателен, впечатлителен, снизходителен. За определен период от време предлага помощ, разбиране, подкрепа, но само когато жената му поднася веднага своята благодарност и дълбоко признание. Порядъчният мъж изпитва недоверие към собствените си сили и възможности и е разпънат между непобедимата си нужда от жени и скрития страх от тях.

ПРЕСИТЕНИЯТ
Мъжете, конто изглеждат преситени от живота, отнесени, неразгадани, шармантно плуващи „над нещата", са силен магнит за немалка категория жени.
Въпросът е в това, че заявката за интересни качества не се потвърждава във всекидневието. Ореолът, който тези мъже временно създават около себе си, е по-скоро обратната страна на комплексите и страховете им.

НЕГОДНИКЪТ
Някои жени изпитват непреодолим любовен глад, но се страхуват същевременно от бързите мъже, от тези, които без прелюдии влизат в леглото и стават силно зависими от него. И така жените често попадат на типа „негодник" — мъж, деклариращ гореща влюбеност, обещаващ романтично преживяване, играещ изкусно ролята на замаян от любов. Неговото поведение е опиум за жената. Нейната емоционална еуфория замъглява наблюдателността й, отслабва разума и я вмъква в капана на моментното блаженство.

НЕОТРАЗИМИЯТ ЛЮБОВНИК
Не са малко тези, които със затворени очи, безпаметно търсят мъжа тип Дон Жуан, „неотразимия любовник". Или представител на другата, не по-малко рискова група — женения мъж. Макар че тези връзки не носят нищо добро, което е достатъчно ясно предварително, много жени не искат реалното пророчество и продължават обречения си на неуспех кръстоносен поход.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics