петък, 19 март 2010 г.

Грижи за косата




Вашата коса, а и ще я предпази от побеляване.
Често измивайте косата с хума и ще премахнете възпалението на кожата на главата, а пърхотът и сърбежът ще изчезнат окончателно.
Хумената каша не отнема нищо необходимо от косата, а я обогатява и заздравява.
Ако искате да имате дълги и лъскави коси, това ще го постигнете главно с редовното им измиване с .хума.
Не забравяйте, че хумата е не само миещо, но и лечебно средство — срещу пърхот, себорея и всякакво възпаление на кожата.
Сложете в порцеланов съд 6 супени лъжици хума и я залейте с вода и винен оцет (по равни части), докато покриете хумата — около 1 сантиметър. Изчакайте около 15 минути, за да премине реакцията и хума го се разтвори добре, и чак тогава разбъркайте с дървена лопатка, докато получите равномерна смес. Получената хумена каша нанесете върху мократа, но немита коса и масажирайте около 15 минути, след което се измийте с топла вода.
Ако след като сте си измили косата с хумена каша, желаете тя да стане още по-мека и по-лъскава — изплакнете я с 1 л вода, в която сте прибавили 3 супени лъжици чист винен оцет или сока от 1 лимон (можете да го замените с 1 непълна чаена лъжичка лимонена киселина).
Но ако сте притежателка на много мазна косата , най-добре е да я измивате не със сурова хума, а с леко я опечена (за около 20 минути върху плочата на котлона или в силна фурна). Измивайте си косата обезателно с гореща вода!

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics