понеделник, 22 март 2010 г.

МОДЕЛЪТ НА ДОБРАТА МАЙКА




Много жени вярват на разпространения мит, че мъжете предпочитат слабите, непретенциозните, неинтелигентните. Че мъжете се оставят да бъдат очаровани от милички, сладки, инфантилни жени. Истината всъщност е, че мъжете се страхуват от безпомощните жени, защото тяхната демонстрирана слабост обсебва, натоварва с много грижи.
Повечето от мъжете не търсят заместителки на дъщерите си, глезени момиченца, над които трябва да треперят всеки миг, а приятелки, партньорки, на които могат в определен момент да се опрат. Мъжете обаче крият надеждата си за такава подкрепа, тъй като дълго време им е натрапвано, че това не е мъжка черта. Когато още в началото па близостта жената показва недвусмислено, че е слаба и безпомощна, че търси перманентна защита, това може да подействува шоково отблъскващо на мъжа.
Мъжете понякога търсят у жените онова, което в детството са получавали от майката: топлина, нежност, сигурност. Мъжът рядко издава този свой подсъзнателен копнеж, макар че това е една трайна истина. Влиянието на майката в ранното му детство е толкова съществено, че то се прехвърля в зряла възраст върху отношението на мъжа към жената. Жените, които не се съобразяват с този факт, грешат.
Мъжете също робуват на митове и стереотипи, особено когато преценяват жените на деловия фронт. Под тънкия светски пласт прозира и понякога досадно надделява чувството за мъжко превъзходство. Тогава се проявяват тъмните страни на ревността н раздразнението, които слагат отпечатък върху много от постъпките им.
Мъжете се страхуват да проявяват деликатност в общуването, особено в леглото. Подчинението на жената в сексуалната сфера за някои означава позорно отстъпление от мъжката същност. „Задължението" да се показва непрекъснато добра сексуална форма за много мъже е сериозно изпитание, но, от друга страна, „коз", съпротива срещу жените.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics