събота, 20 март 2010 г.

Моделът на добрия баща




Нежните и грижовни жени, които са чувствени, ласкави, лоялни, изразителни, привличат и покоряват мъжете. Междувременно възпитанието на дъщерите в повечето традиционни семейства изгражда някои трайни критерии у момичетата - да търсят мъжа, който ще ги закриля, ще им се посвещава изцяло, ще се справя сам с проблемите, опасностите. Сблъсъкът на резултатите от подобно възпитание с действителността води до конфликти, разочарования, раздели. Много бащи се упояват от слабостта си към дъщерите. А момичетата се възползват от отстъпчивостта им пред всяко тяхно желание и каприз. И за благодарност искрено обожават разнежените си бащи.

Минава време и порасналите момичета се опитват да получат същото от всеки мъж. Моделът на добрия баща, който винаги е на разположение, залъгва дъщерите, които дълго време свързват хубавия спомен е очакванията си от партньора в брака. Много жени трудно се освобождават от влиянието на бащата със силна индивидуалност, който ги е боготворил. Отдалечаването от бащата предизвиква страх от самостоятелния живот. И това неспокойство присъства непрекъснато в периода на порастването.

Мъжете трябва да се приемат такива, каквито са. Без украсителните добавки на въображението, развито в детството, от книгите, от филмите. Неуспешният опит на младото момиче да се освободи от силното влияние на бащата може да обрече и най-обещаващата интимна връзка.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics