неделя, 21 март 2010 г.

Страшно откритие на медиците: какво става при анорексиците?...




В Америка е проведено изследване на състоянието на скелета на тийнейджърки и след обработката на получените данни медиците стигнали до шокиращи резултатаи. Оказало се, че при момичетата, страдащи от анорексия, веществото на костния мозък се превръща в мазними!

В Бостонската детска болница били изследвани около четиридесет момичетра, средната възраст на които била 16 години. Половината били със залоляване от анорексия, а другата половина били здрави. Специалната методика позволила да се установи, че при момичетата с анорексия масата на костния миозък е по- малка , а в големите кости на скелета открили превишаване на количеството отложени мазнини.
Експертът Кетрин Гордан заявила, че това е в резултат на хормонални изменения в човешкия организъм, който заставя тъкънта на костния мозък да се превърне в мастни клетки. Този процес води до нарушения при нарастването на костите и развитие на остеопороза.

Причината за такова превръщане за сега не е съвсем ясна. Съществува версия, че организмът се стреми към запазване на топлиата, тъй като един от терморегулаторите в организма се явяват мастните клетки.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics