сряда, 24 март 2010 г.

Отслабва ли се от закуска с яйца?



Учени от Университета в Канектикът (САЩ) са изучили въздействите върху организма на два вида закуска: едната била богата на протеин от яйца, а другата - на въглехидрати от сладкарски изделия, като калорииността на закуските била еднаква.

Оказало се, че закуската с яйца способствала за съкращаване обема на употребяваната храна, а това значи и на количеството калории за денонощие. Чувството за глад изчезнало почти за три денонощия, което било свързано с снижаване на апетита. Било установено, че регулярната употреба на яйца за закуска помага да се отслабва с 65% по-бързо, а така също помага за поддържане на оптимална енергия. И ако по-рано употребата на яйца се свързвала с повишаването на холестерина, то при проведения експеримент учените не забелязали разлика между експерименталната и контролна групи както при холестерола, така и при триглицеридите.

Така също учените са се опитвали да докажат ползата от приемане на богата на белтъчна закуска при осъществяването на контрол на нормалното тегло и предотвратяване на преяждането. Отчетен бил положителен резултат, а това означава, че от белтъчната храна ползата е дева пъти по- голяма. Учените от Университета във Флорида провели паралелно и независимо изследване и потвърдили резултатите, като стигнали до извода, че повишената консумация на яйца не води до сърдечно-съдови заболявания.

Освен това яйцата се явяват източник на важни хранителни вещества . При средна калорийност в едно яйце -70 клалории, в него се съдърйат 13 основни витамини и минерали, а също и висококачествени белтъчини и антиоксиданти.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics