събота, 27 март 2010 г.

Какво трябва да знаете, ако в къщи имате котка...




Не трябва да мислите че миенето на котарака или котката носи много полза. Разбира се, че има животни, които обичат да се „къпят”, но те са малцинство , така че не е необходимо да се устройват стресови ситуации на домашния любимец, особено ако живее в къщи и не излиза на улицата.

Когато все пак решите да направите на котката баня, използвайте специали шампоан и сапун за животни . Не забравяйте, че след като ги измиете, те обезателно ще повторят процедурата с език и при използване на обикновен сапун има опасност да се отровят.
От направените изследвания е станало ядно, че не трябва да се злоупотребява с твърдата храна. Постоянната употреба на такъв род храна може да доведе до поява на ракови образования у домашния любимец. Трърдата храна трябва да представлява една трета от дневния порцион за хранене на котката.

Ако Вашата котка обича риба, най-добре ще е, да и я сварите. Така ще се отървете от глистите, които се съдържат там. И помнете, че през няколко месеца обезателно трябва да повтаряте процедурата против глисти...

Разнообразете храната им: много котки с удоволствия ядат пресни краставици, ядки, варени моркови, цвекло, фурми.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics