сряда, 24 март 2010 г.

Женското здраве и привлекателност зависят от котките




Котките помагат на жените да остават здрави, привлекателни и успяващи. До такъв извод са стигнали социолозите, провели изследване във Великобритания. Интересен е факта, че там, където живеели само мъже, място за котки практически нямало , а домашните им любимци били кучета. Като цяло притежателките на котки са между 20 и 59 години, а всички те са успели и се стремят да се подържат в добра форма. Най-често жените, които отглеждат котка, аса собственици на жилище или имат хубава квартира. Практически на 100% са с много добре платена и висококвалифицирана работа. По-възрастните жени много рядко си взимат котка.
Получените резултати са от социологическо изследване в Северозападна Англия, в ковто взели участие 1278 души, на възраст над 16 години. Оказало се, че всеки пети от интервюитаните имал котка. Авторите на статията, публикувана в списание Veterinary Record смятат, че за възрастните хора е полезно да имат мъркащи домашни любимци, тъй като това е полезно за самочувствието им, а и би повишили настроението и жизнения им тонус.
Учените от Берлинския институт по геронтология изследвали здравето на повече от 3000 възрастни притежатели на котки, в продължение на 5 години. Оказало се, че „заклетите коткари” живеят средно10,3 години повече от тези, кото нямат котка. Така също собствениците на котки могат да се похвалят с по- ниско кръвно и с понижаване на съдържанието на холестерол в кръвта.
Възможно е, котките да помагат на възрастните хора и за лечение на остеопорозата. Учените от Института за общуване с животните в Северна Каролина(САЩ) зашитават теория, според която котешкото мъркане действа на организма аналогично на ултразвук. Димашните котки мъркат в диапазона от 27 до 44 херца, а въздействието на ултразвука в този диапазон укрепва костите и стимулира тяхното нарастване.
По-рано учените установили, че няколкоминътно поглаждане на любимата котка намалява кръвното налягане и стабилизира пулса. Пухкавите любимци помагат на страдащите от сериозни психични разстройства , а съшо при увреждания на мозъка, предизвикани както от кръвоизливи, така и от механични травми. При това „момиченцата” по- добре въздействат на заболявания на нервната система и вътрешните органи, а „момченцата” са прекрасни целители на остеохондроза, радикулит и артрози. Само по един въпрос учените не са стигнали до общо мнение: кои котки са по- добри! Някои смятат за „най-лечеби” късокосмедтите „брюнетки”, а в Англия предпочитат „блондинките”...
Съществува мнение, че различните породи „са се специализирали” за определени „болежки”. Например дулгокосместите имат склонност към невропатологията и с успех могат да „излекуват” безсъние, депресия и раздразнителност. Тези със средно дълга козина са се „специализирали” в сърдечните заболявание, а „лисите” помагат при болести на жлъчката, бъбреците, колит и гастрит.
И нещо, което и до сега предизвиква особен интерес: сиамската котка притежава необяснима способност да убива болестотворните микроорганизми, натрупали се в дома и може да Ви избави от простудни заболявания. Също е интересно да се знае, че звуците, които се издават от котките снемат болката и повишават имунитета....

1 коментара:

Ak Sağlık on 9 юли 2010 г. в 6:36 каза...

много хубав сайт. Благодарение на усилията на миналото.
sağlık Haberleri

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics