неделя, 14 март 2010 г.

Козметика с хума



Грижи за лицето

Тонизираща маска
В порцеланова чаша сложете 4 супени лъжици хума и я залейте с топла вода или топло прясно мляко, колкото да получите кашица (не много гъста), която нанесете на лицето и шията. Трябва да покриете лицето си с найлоново парче, на което предварително сте изрязали отвори за очите, носа и устата, а отгоре да поставите меко вълнено парцалче. Маската отстранете от лицето и шията с леко хладка вода, след което обилно нанесете подхранващ крем и стойте така около 1 час. Отстраняването на крема, който ползвате, да става с хавлия, напоена с топла вода — с леки кръгови движения. С тази маска ще подобрите състоянието на всякакъв вид кожа. Тя ще стане по-опъната, по-свежа, по-гладка, по-бяла и еластична.

Ако кожата е повехнала...
В порцеланов или стъклен съд залейте с 1 кафена чашка горещо прясно мляко средата па 1 филийка твърд бял хляб н след около 30 минути намачкайте хляба с вилица. С тази смес, сложена на хавлиено парцалче, обтрийте с кръгови движения лицето и шията, конто предварително сте почистили и измили грижливо. Предварително от тази смес отделете 1 супена лъжица и към нея прибавете 1/2 белтък, разбит на пяна, и 1 супена лъжица хума.
Маската нанесете на лицето и шията, след като сте ги измили от хлебната кашица. Стойте с нея около 20 минути, после снемете маската с памук, напоен с топло прясно мляко. Измийте се добре с топла и накрая със студена вода. Тази маска е най-подходяща за повехнала, мазна и с широки пори кожа, освен това с нея се стяга кожата, свиват се порите и се избелва, ако има тъмни петна и лунички.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics