понеделник, 22 март 2010 г.

Когато мъжът не е прав...



Хорскоп - наръчник за умни жени

Ако Овенът не е прав..
Ако става дума за Овен, в общи линии няма защо да се спори. Много по- лесно е, да прехвърлите разговора на друга тема и да си направите своето. Овните са склонни да отстояват своята правота до последно, но губят интерес към предмета на спора, ако в полезрението им се появи нещо красиво, съблазнително, вкусно или загадъчно. Трябва да се има предвид и това, че Овните много обичат парадоксите: макар и Вашите думи да са нелогични, но ако се разминават с общоприетото мнение и здравия смисъл, навярно ще бъдат внимателно изслушани.

Ако Телецът не е прав..
За спор с Телеца трябва да се подготвите от по- рано. В сложните случаи може даже да се въоръжите с предварително изготвен план за интелектуално нападение. Събеседникът ще изслуша Вашите документи дори само от уважение към свършената работа. Опирайте се на факти, защото Телецът едва ли ще вземе под внимание Вашите емоции, преживявания и отвлечени разсъждения. Колкото повече конкретика , толкова по- добре. В краен случай може да прибегнете към тежката артилерия – системи уравнения и интегрални изчисления.

Ако мъжът –Близнаци не е прав..
Спорът с Близнаците е нешо увлекателно и крайно непредсказуемо. Опонентът може да се съгласи с Вас веднага, а после да промени мнението си до коренно противоположно. Може пък дълго и увлекателно да води дискусия, а когато Вие съвсем изгубите търпение, да произнесе мечтаното:”Да, скъпа, наистина си права...” Само че е много рано да се отпускате! Изисквайте незабавно писмено потвърждение на консенсуса, иначе в близко бъдеще ше се изясни, че всичко сте разбрали неправилно, а даже и своя събеседник сте накарали да се заблуди. Именно затова жените, добре познаващи Близнаците, предпочитата да не спорят с тях, а просто да озвучат своето решение.

Ако Ракът не е прав...
С Рака трябва да се спори внимателно и грижливо. Тъй като той е раним, обидчив и чувствителен. Тук ще се наложи да следите не само за думите си, но и за интонацията и погледа си, иначе даже няма да успеете да се огледате не непримиримо споряща, а смирена утешителка. В сложните случаи може да прибегнете до преписка – това, в крайна сметка ще Ви даде възможност, да не виждате страдалческото изражение на неговите очи и да проявите поне малко настойчивост. Но трябва да се отбележи, че Ракът не е глух за доводите на здравия разум и рядко оркровено отстоява неправилна гледна точка. Затова, ако спортъ се е затегнал, опитайте да преосмислите собствените си позиции.

Когато Лъвът не е прав...
При всеки спор Лъвът не само отстоява своята гледна точка, колкото следи събеседника си. Затова слушайте царствения си опонент внимателно и всячески изкакзвайте своята заинтересуваност. Обидните думи и неласкавите изказвания по адрес на събеседника най-строго са забранени! Но може да прибегнете до някои хитринки: да продължите неговите мисли със своите, или разтълкувате нещата така, както Ви диктуват Вашите интереси. Искрено тригнат от Вашето уважение и възхищение, Лъвът няма да забележи такива дреболии... А за да закрепите звоята победа, Ви трябва искрен комплимент, а по този начин и Лъвът следващия път по- лесно ше се съгласи на компромиси...

Когато мъжът-Дева не е прав...
Ако наистина истината може да се роди в спора, то това е в спота с мъжа- Дева. Предствителите на този знак са надарени с талант да водят конструктивни дискусии, да изслушват събеседника и да взимат под внимание неговите аргументи. Будете така добри и Вие да се дъжите съответстващо - необмислените изказвания могат да бъдат изтълкувани не във Ваша полза. За да не изглеждате съвършено безпомощни, повикайте на помощ логиката и здравия разум, но нито за секунда не забравяйте, че Девта владее тези мощни оръжия наистина виртуозно. Милото женски кокетство, обидено нацупените устни и безкрайно тъжния поглед са безполезни. С тях ще помогнете за това, следващия път мъжът-Дева да не спори с Вас, а да постъпи така, както намери за добре...

Ако мъжът- Везни не е прав...
Дискусията с Везните може да се окаже доста дълга. Представителите на този знак се оповават на логичните аргументи и премислените разсъждения, затова всяка своя дума обмислят дълго, а да отстъпват от достигнатите позиции почти никога не им се налага. В такъв спор няма място за обиди и резки думи и деликатността ще бъде винаги от полза.
Везните се стараят да не обиждат събеседника си, но тяхната некушава външност въобще не трябва да Ви заблуждава. Ако става дума за принципен въпрос, може и да не дочакате отстъпка. Спорът с мъжа-Везни не трябва да с води по телефона, или в обстановка, която Ви пречи да се концентрирате. А за опити да „пришпорвате” събеседника си, забравете веднара – моментално ще се откаже от продължаване на разговора, ако почувства, че му се оказва натиск...

Ако Скорпионът не е прав....

Спорът със Скорпиона е нещо като бой без правила. Предствителят на този знак могат да използват на-непредсказуемите тактики и методи, за да постигнат своето Даже Скорпионът да е признал Вашата правота, е много рано да се радвате. Това съвсем не значи, че победата остава за Вас. Постарайте се да убедите събеседника си, че не претендирате за лидерство в отношенията и не посягате на неговия авторитет. Иначе спорът ще прерастне в хроничен конфликт, който напълно може да стане неразрешим. Външното спокойствие и увереността в себе си могат да Ви бъдат много полезни, но не трябва да възлагате особени надежди на рационалните доводи. Умът на Скорпиона е парадоксален и даже очевидните моменти може да опровергае без особен труд.


Ако Стрелецът не е прав...
Стрелецът може да Ви се струва заядлив в спора, но това съвсем не значи, че да се спори с него е безполезно. Главната хитрост се състои в това, на време да проявите гъвкавост и да направите отстъпки. Да се удържи победа над опонента-инат, е въпрос на чест за Срелеца. Само че той „ще омекне”, ако разбере , че Вие сте готови да тръгнете насреща му. А след това искайте много, но постепенно снижавайте летвата, стараейки се да създадете у събеседника илюзия, че той постепенно всима връх над Вас. Всъщност, нищо човешко не е чуждо на Стрелеца и затова милите женски уловки навярно ще Ви свършат добра работа.

Ако неправият е Козирога...
Като цяло, Козирогът предпочита да не спори, тъй като и без това знае, че винаги е прав. Да отстоявате своята гледна тояка има смисъл, но ако се запасите с търпение и се придвижвате към целта постепенно. Възможно е, не един път да се налага, да се връщате към неприятни разговори, но това има и своите плюсове. С право може да се каже, че Ви е необходимо време за размисъл и получилата се пауза ще Ви даде възможност, да се подготвите за следващия рунд.
Бъдете честни и със събеседника и със себе си. Ако Козирогът разбере, че хитрувате, ще се обиди не на шега и ще стане съвършено непреклонен. Старайте се да избегнете обобщенията, обсъждайте конкретните моменти и опровергавайте всеки аргумент поотделно, за да убедите Вашия събеседник, че сте готови за спокоен и конструктивен диалог.


Ако мъжът- Водолей не е прав,,,
Водолеят винаги охотно прави отстъпки, но неговата гъвкавост не трябва да Ви вкарва в заблуждение – не е изключено скоро да се наложи да се върнете към разговор, който е изглеждал съвсем приключен, но този път темата ще бъде поднесена по съвършено различен начин, но с по- малко апетитен сос. Не започвайте дискусия, ако става дума за отвлечени неща или планове за длечно бъдеще. Водолеят става много по- сговорчив, ако нещата се отнасят за нещо конкретно. Не настоявайте на своето, като използвате груби думи и обидни забележки. По- лесно ще достигнете целта си, ако Вашите думи се окажат приятни за слуха, а аргументите бъдат облечени с литературна форма.

Ако мъжът – Риби не е прав...
Въпреки своята романтичност и откъснатост от реалния свят, мъжете –Риби не остават глухи към доводите на здравия разум. Но трябва да се действа много предпазливо. Най-страшното, което може да направите е, да разбиете кристалната мечта на своя събеседник, или да нанесете удар по неговите идеали. След това ще бъде приключен веднъж и завинаги, но и продължаването на каквито и да било отношения ще се окажат под съмнение. Жената, гневно и яростно развенчаваща митовете и водеща безпощадна борба със заблудите, навярно ще бъде чута, но интересът към нея бързо ще угасне. И не се опитвайте да скриете своите емоции- мъжете –Риби високо ценят чуждите чувства , а хладнокръвието считат за признак на неискреност.

1 коментара:

Анонимен каза...

много ми допадна.Няма да споря, а видях за пореден път че и тук пише че с мен не се спори.Хи хи хи.Признавам, четах само за хора с които съм влизала по-често в спорове и да, определено има доста истини тук, нищо че не е само зодията формираща даден човек.Все пак и тя понякога си дава своето отражение.Браво.

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics