четвъртък, 25 март 2010 г.

КОЗМЕТИЧНИ СЕАНСИ



Напоследък все по-често се говори сред специалистите, че именно нощта е най-доброто време за козметични „сеанси". По време на сън организмът натрупва енергия, освобождава се от дневните психофнзически натоварвания, така че използваните през нощта козметични средства (винаги върху идеално почистена кожа на лицето и шията) действуват интензивно и резултатно. (Удобни са също компресите за косата, които „блокират" много време през деня.) Затова много козметични фирми по света започнаха да произвеждат „нощни" серии, които да подкрепят красотата по време на сън. Това са преди всичко кремове на базата на меки растителни екстракти. Те успокояват кожата, проникнат дълбоко в пея. Повечето съдържат витамини, микроелементи, някои от които са в състава на вълшебните липозоми. През нощта има достатъчно време те да проникнат в дълбоките слоеве па кожата п да окажат своето благотворно въздействие върху клетките, да ускорят тяхното обновяване. Сутрин огледалото ни дава окрилящ отговор — кожата е свежа, гладка, влажна. Вярно е, че кремовете, съдържащи липозо¬ми — миниатюрни капсулки, още са скъпи, недостъпни за нас. Но на първо време може да използваме хидратантните и подхранващи кремове на наши и чужди фирми, които са ни по джоба и са подходящи за нашата кожа (след съвет с козметик).
Ако кожата е прекалено суха, препоръчва се да правим три пъти в седмицата хидратираща маска. Както и кремовете, нощната маска бързо се поглъща от кожата и няма опасност да изцапа възглавницата, спалното бельо. Сутрин леко изплакваме лицето. Ако не разполагаме с готова маска, можем да си я приготвим сами. Препоръчва се за зимата, когато кожата е по-изсушена. Настъргваме на ренде морков или ябълка, към това прибавяме разтворено на кашичка сухо мляко. Нанасяме я на почистеното с лосион или тоалетно мляко лице и шия половин час преди лягане. Отстраняваме я, след като престои 30 минути, изплакваме лицето с преварена вода и втриваме дебел пласт хидрантен крем за през нощта. Кожата ни ще го попие, преди да сте обърнали третата страница от книгата на нощното си шкафче.
За лице, склонно към мимически бръчици, се препоръчват специални пластири. Обездвижените под тях мускули се успокояват и стягат, като не позволяват на бръчките да се „вдълба ват". Трябва да припомним, че лицето е частта от тялото с най-много мускули. Те са в непрекъснато движение не само през деня, но и през нощта не са в пълен покой. Особено ако често сънуваме и мимиката ни откликва на преживяваното. Най-застрашени от бръчки са челото, участъците около очите, устата. Именно на тези места се прилепват противобръчковите пластири, след като предварително сме изтрили в кожата подхранващ крем.
Нощните грижи за шията също дават своя резултат, особено ако поне два пъти в седмицата правим преди сън топъл компрес. С него спокойно можем и да заспим. Преди това сме намазали с дебел слой подхранващ крем кожата, а след това сме я обвили със стегнат, натопен в топла вода пешкир. През нощта от топлината на компреса кремът прониква бавно и е дълбочина в кожата и и осигурява гладкост п свежест. Сутринта, след като свалим компреса, е достатъчно само да изплакнем кожата с хладка преварена вода. Нека припомним — на това пространство от кожата (шията) няма достатъчно мастни жлези, което пък ускорява стареенето.
Ако характерът на работата ви налага дълго време да бъдете на крака, вечер ги чувствувате като оловни, те са подути и болезнени. Дайте им възможност да се възстановят, като ги повдигнете по-високо от тялото, на възглавница, добре е да спите в това положение. Хубаво е преди лягане да се измиват в топла сапунена вода, след това да се изсушат внимателно и намажат е ментов крем. Той охлажда и облекчава напрегнатостта им.
Преди да си легнем, трябва да се сетим и за косите си — сресваме ги с четка от естествен косъм многократно. После изпиваме чаша хладко мляко вместо сънотворно. И това е добър финал на нашия напрегнат ден.
Утре ще бъдем с един ден по-стари, но това не е причина да изглеждаме по-зле.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics