петък, 26 март 2010 г.

Как да се грижим за филадендрона




Филадендроните са непретенциозни на грижи стайни растения , много декоративни лесно понасят стресови ситуации и недостиг на дневна светлина. Всичко това е хубаво, но тези растения имат сериозен недостатък – сокът от това растение може да предизвика дразнене на кожата и сатова с него трябва да се действа прдпазливо, а рязането му и премахване на остарелите листа, трябва да се прави с ръкавици.
Като цяло грижата за растението не е сложна, но това съвсем не значи, че не се нуждае от грижи. Преди всичко е необходимо да д се осигури повишена влажност - това растение е тропическо и зле понася сухия въздух. Един от способите за повишаване на влажността е постоянното пръскане на листата и поливките. Поливането трябва да става с престояла, топла вода. Зимата растението е в период на покой и тогава се полива рядко и умерено.
Филадендронът не трябва да се поставя близо до отоплителни уреди. Ако е лято, трябва да се знае, че не обича лъчите на пряка слънчева светлина. Когато имате виещо се растение, нужна му е опора, която съшо постоянно трябва да бъде влажна.
Най- добре е, да се пресажда пролет. Младите растения се пресаждат всяка година, а по-нататък – веднъж на 2-3 години. Подхранва се с течни минерални подобрители веднъж на 2-3 седмици, а ако цветето е голямо - всяка седмица. Прави се през пролетта и лятото, а през зимата подхранване не се прави.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics