сряда, 17 март 2010 г.

Храните - афродизиак



Наближава пролетта, когато, както се казва, страстите се разгарят. Не е зле да проверим дали наистина е така. Но най- важното е да не забравяме, че чувствата се зараждат в сърцето, а не в чинията....

Какво всъщност са продуктите - афродизиаци? Това са средства, повишаващи жизнените сили на организма и засилващи потентността. Своето име са получили в чест на богинята на любивта - Афродита.
Мнението на съвременните диетолози е, че на либидото най- добре действат продукти, които съдържат цинк и селен, необходими за изработка на тестостерон, а също и витамини, отговарящи за хормоните, които намаляват и умората : А, В1, С и Е. И освен това - лесно усвоимите белтъци и мастни киселини, които служат за източник на белтъчини.

За препоръчване е, афродизиаците да се употребяват през втората половина на деня, поне 2 часа преди началото на любовните утехи, и е много важно дане преяждате...
Храни - афродизиаци

1. Скариди и стриди
Тези морски дарове не са толкова вкусни, но съдържат много протеини, които дават сила. Освен това в тях има много цинк , който участва в синтеза на мъжкия хормон – тестостерона.

2. Черен и червен хайвер

Става дума за един много полезен деликатес, който съдържа протеин, голямо количество полезни аминокиселини, минерали, витамините А, С и D, а също и цинк. Всички тези вещества способстват за изработването на полови клетки. И още нещо: хайвера се усвоява много добре и не затруднява стомаха.

3. Авокадо
Има репутация на плод, повишаващ либидото, която идва най- вече от неговото наименование. Думата „авокадо” произхожда от древните ацтеки и означава тестиси, поради приликата на плодовете с този орган. Плодовете съдържат витамините A, D, E и PP, мастни киселини и природни хормони. Всички тези вещества способстват за повишаване на потентността, най- вече при мъжете.

4. Ядки

Съдържат калий, калций. Манган, фосфор и белтъчини, които са бързо усвоими. Така те насищат, но не претоварват стомаха. На практика енергията ще се използва за любовни удоволствия, а не за храносмилане...

5. Шоколад

Черният шоколад е най- добрият стимулант за жените, който, благодарение на съдържанието на кофеин и теобромин поражда еротични чувства у жените и стимулира изработката ма женски хормони. Освен това митизмата му провокира изработването на ендорфин - хормонът на щастието и радостта. Много е полезен тъй като предизвиква прилив на сили и засилва циркулацията на кръвта в организма.

6. Лук и чесън

Въпреки своята неприятна миризма, и колкото и да е учудващо, тези продукти влияят много благотворно на либидото. Съдържат витамините . С, В, В, Е, РР, етерични масла, желязо, йод и мед. Но най- важното е, че са богати на цинк и способстват за изграждане на мъжки полови клетки.
7. Подправки
В тях се съдържат цяла група витамини, например С и Е, а също и витамини от Б-групата (В2, В6). Те ускоряват и подобряват кръвообръщението, а и стимулират притока на кръв в нужните органи.

8. Ягоди

Този апетитен на вид и изключителен по вкус плод е богат на антиоксиданти и витамин С. Освен това съдържа хормонът ендорфин, благодарение на който чувствата се обострят и настроението се подобрява. А и ягодата, в комбинация с шампанско, се счита за елексир на любовта.

Продуктите – афродизиаци не предизвикват сексуално влечение, както „Виаграта”, а само стимулират желанието в рамките на съществуващото. По- скоро те имат „ефекта на плацебо”. Ако човек се е настроил и вярва в това, че продуктът повишава сексуалността, то този продукт действително ще подейства. Организмът просто се програмира за необходимия резултат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics