вторник, 16 март 2010 г.

Как да се справим лесно с петната



Всяка от нас знае, колко трудно се махат петната от дрехите . Децата се цапат ои време на игра, или когато похапват по нещо вкусно. И им е простено, защото са малки. Мъжете се цапат по навик... А ние - доволни или не, трябва да се справим със стоварилия ни се проблем, за да изглеждат те добре облечени.

А как най- ледно може да се справим с това?

За да можем да организираме успешна борба с петната, в дома си винаги трябва да имаме оцет, нишесте, брашно и сол.
Налага се да премахнем петно от червено вино. За тази цел ни трябва сол. Посипваме със сол прясното петно, а след това дрехата трябва да се изпере. Ако петното е старо, трябва да го обработим с разтвор от лимонена киселина ( примерно -2 грама в чаша вода. )След това изплакваме с топла вода.


С мазните петна, колкото и да са вредни, въщо трябва да се справяме. Загряваме брашно и посипваме петното неколкократно. След това изтупваме дрехата и я изпираме. Ако тя е светла, правим рядка кашичка от брашно и намазваме петното, като го оставяме да стои така няколко час.

Ако се случи така, че трябва да се изчисти петно от сок или от ягоди, малини, капини, потопете памучен ътампон в ябълков оцет и намоктере добре петното.. После то трябва да се изплакне в хладка вода, трябва да бъде засипано със сол, след което дрехата да се изпере.


Ако петното е от шоколад, оставяме изделието в купа със силно подсолена вода за час- два, а след това го изглаждаме и петното трябва да изчезне.


Най- важното е, да не отлагте премахването на петната за по- късно, защото колкото по- прясно е петното, толкова по- лесно ще може да се справите с него...

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics