четвъртък, 1 април 2010 г.

За да бъдем винаги красиви (2)



Грижи за загрубялата кожа


Почиастване на загрубяла кожа

Утайката от кафе, която остава в кафеварката, смесете с топло растително масло, до получаване на гъста кашичка. При чувствителна и суха кожа то може да се замени с мазна заквасена сметана. Нанесете маската на лицето и в областта на деколтето и масажирайте внимателно в продължение на 5 минути. Оставете я да постои още 10 минути, а след това я отмийте с топла вода.
Препоръчва се тази маска да се прави всяка седмица, в продължение на 2 месеца. Кожата след това придобива прекрасен смугъл отенък. Освен това , тя действа тонизиращо.

Освежаваща маска за загрубяла кожа

Смелете листа от марула и получете 2-3 супени лъжици смляна маса. Добавете 1 супена лъжица растително масло или мазна сметана и 1 чаена лъжичка лимонов сок. Нанесете маската на дебел слой върху лицето и шията и я оставете да действа 20 минути. След това я измиите с топла вода и наплискайте лицето си със студена. След подсушаване обтрийте кожата на лицето с тампон, потопен в силен чай Тази маска може да се направи 10-12 пъти, като процедурите не са повече от 2-3 пъти седмично . Повишава тургора на кожата.


Балсам за кожа, която е загрубяла през зимата

100 грама валцован овес смелете в кафемелачка, залейте с 200 милитра горещо мляко и добавете 1 супена лъжица растително масло. Нанесете на кожата и оствете да действа 20 минути, след което измийте с топла вода. Препоръчват се по 15-20 процедури, по веднъж или 2 пъти седмично.


Подхранваща витаминозна маска за суха кожа


Изстискайте сока от половин грейпфрут и претрийте лицето и шията си. Останалата маса смесете със сметана и суров жълтък от кокоше яйце. Нанесете я на лицето и шията и я оставете за 20 минути, а след това измийте с топла вода.Трябва да се направят 10 – 15 процедури, разпределени по 2 - 3 пъти седмично.


Възстановяваща маска
Рендосайте един морков (на ситно ренде), добавете 1 супена лъжичка сметана и стрит жълтък от кокоше яйце. Нанесете маската на дебел слой върху лицето и деколтето, като предварително сте почистили кожата с утайка от кафе. Оставя се да действа около 10 минути, след което се измива. Правят се 15 процедури, разпределени по 1-2 за седмица.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics