събота, 3 април 2010 г.

За да бъдем винаги красиви (3)



Успокояващи и омекотяващи маски

Използване на марулята в козметиката
• Смелете листа от маруля и нанесете на дебел слой върху лицето. Дръжте маската в продължение на 30 минути и след това я измийте с топла вода. Тази маска отстранява зачервяванията, раздразнението на кожата и лющенето. Освен това предпазва кожата от слънчево изгаряне и хиперпигментация.

• Залейте листа от маруля с неголямо количество вода и след като кипне, оставете всичко да поври 2-3 минути. Излейте водата в отделен съд и я използвайте за обтриване на лицето, вместо тоник.

• Скълцайте или смелете горещите листа , сложете ги върху марля и я дръжте върху лицето си 25 – 30 минути. Такава маска може да се прави няколко пъти дневно.

Избелваща маска
15 -20 минути обикновена козуначна мая размийте в 2 супени лъжици сок от грейпфрут. Добавете малко брашно за сгъстяване и оставете сместа за 20-30 минути на топло. След това я нанесете на тънък слой върху лицето и шията след 20 минути я измийте с топла вода. Преди излизане на улицата нанесете слънцезащитен крем. Препоръчва се да се прави през ден, в течение на 2-3 седмици.

Маска за мазна кожа

Сок от грейпгрут смесете с овесено брашно в такива пропорции, че да се получи гъста каша. Отначало претрийте лицето само със сок от грейпфрут, след което нанесете маската и оставете да изсъхне. След това измийте с топла вода. Курс: 10 процедури – по 2 3 пъти седмично.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics