Красотата на нашата трапеза
• Вземете една глава пекинско зеле с тегло от 300 от 700грама. Махнете външните листа и отрежете върха на главата така, че листата д останат с дължина 15 см.
• Професионалните кулинари използват специален нож, но всяка домаликя може да си направи приспособление от капачка на консервна кутия.
• Следвайте нагледната инструкция, като внимавате да не се порежете и оставяйте листата недорязани на височина 1-2 сантиметра от кочана.
• Оставяйте листенцата в края по-тънки и намалявайте дължината им при отиване към средата Когато свършите с „резбоването”, поставете хризантемата в ледена вода за 20-30 минури и щветето ще придобие уникална форма.• А масата с него ще бъде изключително красива!
0 коментара:
Публикуване на коментар