четвъртък, 22 април 2010 г.

Боядисване с чайове и отвари



Липа

Ефектът от ползването му е получаване на кафяв отенък

Вземаме 5 супени лъжици ситно нарязани листа и клончета от липа и ги заливаме с половин чаша вода. Варим, докато водата остане приблизително половината. Охлаждаме, прецеждаме и можем да нанасяме на косите си.





Ревен

За придаване на косите светло-рус отенък
150 грама наситенеи корени от ревен варете в половин литър бяло вино, докато течността остане половината от първоначалния обем. Прецедете, изстудете и с получената отвара изплаквайте изсветлената коса.

Сламен цвят с червеникав отенък
Към получената в предната рецепта отвара добавете половин чаена лъжичка сода бикарбонат. Нанасяйте на косата след всяко миене, изчалвалте 20 минути и след това обилно изплаквайте с вода.

В аптеката на лайката

За придобиване на златист отенък на светлите и сиви коси

100 грама цвят от лайка се заливат с половин литър вряла вода и оставяме да кисне 30-40 минути, а след това прецедете. С получената настойка намокрете косата и изчакайте около час. После я измийте обилно с вода.

За обезцветяване на тъмни коси
Взимаме 100 грама цвят от лайка и го заливаме с половин литър кипяща вода, и на много слаб огън варим около 1 час. Оставяме сместа да се поохлади, изливаме я в съд и изстискваме остатъка прецеждане и собавяме 50 милилитра 30% водороден прекис. Нанасяме на косата , без да втриваме и изчакваме 30-40 минути, след което измиваме косата с шампоан.

Китайски чай
За предаване на червеникаво- кафяв отенък на косата
3 супени лъжици чай залейте с чаша вода и варете 20 минути. Охладете, прецедете и нанесете на косата за 15-20 минути, след това я изплакнете обилно с вода.


Ако трябва спешно да оцветите сивата коса в кестенов цвят, или просто да освежите цвета

Вземете 1 чаена лъжичка чай и я залейте с половин чаша вряла вода, оставете всичко да поври 5 минути и прецедете. В течността добавете съшото количество разтворимо кафе , разбъркайте и нанесете на косата. Хубаво втрийте и след това я рзрешете. Ако не я измиете, няколко дни няма да се вжда сива коса.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics