понеделник, 19 април 2010 г.

Защо на блондинките винаги им върви?



Учените
са разкрили
тайната на успеха
на жените
със светли коси


Често се смата, че блондинките са с по-ниско интелектуално развитие и обичат само да почиват, само че новото изследване, проведено в Университета на Куинсланд, изнесло парадоксални факти: блондинките заработват със седем процента повече, отколкото жените с друг цвят коса.

Също те се омъжват за по-обезпечени мъже, които получават с 6% повече, отколкото мъжете на неблондинките. В рамките на научното изследване били изследвани 13000 жени. Така била открита прословутата разлика в заплатите , която оставала, дори да не се вземат под внимание ръста на жените, образояанието и различни други фактори. Нито един цвят коси, с изключение на светлите, не може да се похвали с толкова високи резултати.

Доктор Дейвид Джонсън, който е ръководител на изследванието твърди: „Блондинките по- често се възприемат като по- привлекателни, но едновтеменно с това, като по- ниско развити в интелектуално отношение жени. Само че на практика визуалната привлекателност превишава всички останали качества. Такава ситуация се наблюдава не само „ на пазара” на асистентките, но и на „пазара” на булките.”

Съществува Международна асоциация на блондинките”, председателката на която твърди, че блондинките имат сигурни мъже, тъй като момичетата със светли коси са по- весели и по- добри компаньонки. Безусловно, това поведение привлича мъжете. Също блондинките се отличават с голяма увереност в себе си, което им позволява да се равняват със силните и значими мъже в социума.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics