сряда, 7 април 2010 г.

Тютюнопушенето влияе на интелекта



Оказало се, че пристрастяването към цигарите не само съкращава продължителността на живота. Според наблюдение на учените от медицински център Шеба в Израел, коефициентът на умствено развитие при пушачите е малко по-нисък от този на непушачите.
По- рано е било известно, че пристрастието към тютюнопушенето съкращава продължителността на живота . Освен това общопризнат факт си остава пагубното влияние на тютюна върху сърдечно-съдовата система.

Според последните данни от обследване, в което взели участие 20 хиляди млади хора на възраст между 18 и 21 годинапоказали, че при пушачите IQ е 94. Още по-нисък е той при онези, които дневно изпушват повече от опаковка и техния резултат е някъде до 90. При младите хора, водещи здравословен начин на живот, осреднения показател е 101.

Показателни в това отношение се явяват резултатите на двама братя, единият от които е пушач, а другия –не. Общата интелектуална среда, в която са расли и еднаквите условия на живот, говорят за чистота на експеримента. Резултатите потвърдили гореизложените изводи, че пушенето може да понижи нивото на интелекта.
Необяснимо до този момент се оказва, кое е причина и кое – следствие.
Daily Mail

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics