понеделник, 19 април 2010 г.

Ягоди с вкус на ананас



От 2 април по супермаркетите в Британия са пуснати нов сорт ягоди - бели, като сметаната, с която ги заливат. Тази новост се нарича пайнбери, защото съчетава формата и текстурата на ягодата , с вкуса и миризмата на ананас, съобщава вестник Daily Mail.

Този сорт се отглежда в оранжерии. В началото плодовете са зелени, но след това постепенно в процеса на зреене избледняват, стават бели, а семчиците са червени. Плодовете са много сладки и сочни. Те не са хибрид.

Необичайното за европейците растение било открито в дивата природа в Южна Америка. Спасили го от пълно изчезване холандските фермери, а сега тези ягоди може да се купят в мрежата от супермаркети Waitrose.

Югодите пайнбери са по- дребни от болшинството отглеждани в оранжерии ягоди : диаметърът им е от 15 до 23 мм. Както отбелязват от Waitrose, те могат да бъдат използвани в качеството на алтернатива на техните червени „колеги”, в целия спектър от рецепти и десерти. Пайнбери са попълнили списъка на редица други необичайни плодове, пуснати неотдавна на пазара, като например страсбери , която изглежда като нещо средно между малина и дива ягода.

0 коментара:

Публикуване на коментар

ВРАТИ от ВРАТИ.net - Интериорни, Гаражни, Метални, Дворни

Архив

eXTReMe Tracker
 

Интересното от живота, здраве, обзавеждане, хороскопи
Съвети за Вашето здраве - moeto-zdrave.blogspot.com
Училище за жени
За неизвестното
Женско Здраве
Пътешествие
Болести на стомаха

Web Statistics